DAR NUMĂRUL MĂGARILOR CÂND ÎL REDUCEM?

0
40

ciobani vanatori caini (600 x 399)Articol de Iulia Radu
Comunitar sau nu, CÂINELE este o problemă națională în România! Mai nou, „aleșii” României au decis câți câini pot păzi oile la stână: 1 câine la șes, 2 câini la deal și 3 câini la munte. Nu este menționată nicăieri zona de podiș, de unde deducem că acolo sunt interzise oile și implicit și câinii. Nu m-ar mira să aflu că vor fi admise la stână doar exemplare din rasa Chihuahua (nu de alta dar s-ar potrivi cu ținuta tradițională a ciobanului român, iar câinele ar putea fi purtat în brațe). Nu este foarte clar cum au ajuns parlamentarii la aceste cifre. Ciobanii sunt nemulțumiți și de faptul că prin noua lege li se interzice să iasă la pășune în perioada decembrie-aprilie. Se vede că a ieșit George Becali din Parlament, măcar la asta se pricepea și le-ar fi putut explica aleșilor neamului cum stă treaba cu oile, vacile, caprele etc.
Am încercat să înțeleg cum s-a ajuns la această modificare a Legii vânătorii şi a fondului cinegetic… Și am aflat: VÂNĂTORII reclamă faptul că animalele sălbatice sunt ucise de CÂINII CIOBANILOR! Așadar, VÂNĂTORII se plâng că li se ia „pâinea” de la… pușcă. Hai, că e tare! În loc să fie îngrijorați pe bune pentru că populația de lupi, de urși bruni, de capre negre, de căprioare, de bursuci, de lincși, fauna din Delta Dunării se împuținează pe zi ce trece, în loc să fie luate măsuri împotriva braconierilor, parlamentarii românii s-au gândit să reducă numărul de câini de la stână! În loc să ia măsuri pentru a opri defrișările haotice care afectează atât fauna cât și viața noastră (o să rămânem fără oxigen la un moment dat), parlamentarii decid prin lege câți câini trebuie să păzească oile! În loc să interzică acest „sport” odios numit vânătoare, ei s-au gândit că un număr mai mic de câini la stână rezolvă problema! Nu o să uit niciodată mistreții, căprioarele, rațele înșirate pe jos și prezentate ca „trofee” după partida de vânătoare organizată de Ion Țiriac! Când vin străinii să vâneze în România (pe bani mulți!), vânătorii noștri nu mai sunt deranjați?! Nu se revoltă niciunul?! Sau dacă e pe bani e de bine?
Apropo de titlul articolului… Având în vedere că Bucureștiul e în zonă de câmpie, propun să alegem varianta cu Parlament unicameral și cel mai mic număr posibil de parlamentari. Așa cum am votat la referendum! Ce ziceți, se poate?!
 
P.S. Pentru a fi sigură că nu apar comentarii privind buna informare, adaug un material din presa momentului, mai exact din Gândul info.ro. Subiectul e vechi, ciobanii l-au aflat acum pentru că la noi legile se scriu, nu se respectă, dar nici nu se explică!
Peste 2.000 ciobani din toată ţara protestează, marţi, în faţa Parlamentului, împotriva modificărilor la Legea vânătorii, prin care se limitează numărul de câini pe care îl pot deţine oierii, dar şi faţă de alte norme de aplicare a legii. Ei au pătruns în curtea Parlamentului, îmbrâncindu-se cu jandarmii. Prevederile legale privind numărul de câini permis la stână datează însă din 2006, ciobanii protestatari cel mai probabil habar neavând de ele până acum, când o parte a presei a scos în faţă aceste prevederi, prezentându-le ca noutăţi. Aceeaşi prevedere se găseşte şi într-o lege veche de 20 de ani. De asemenea, ciobanii sunt nemulţumiţi de o prevedere care le interzice păşunatul în perioada iernii şi primăverii, pentru protejarea fondului cinegetic. Şi această prevedere este însă în vigoare din vara anului 2015. Legea a intrat în atenţia presei din cauza unor modificări ale ei, care se discută în prezent la Senat, însă care nu au legătură cu nemulţumirile invocate de ciobani şi de crescătorii de animale.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here