LEGI CIUDATE, SURPĂRI, ŢIGĂRI, MIORIŢA…

0
149

the end stop fumat tigari aParlamentarii vor să plece în vacanţă cu conştiinţa curată. Vor să simtă că au muncit. Legea privind reclamele radio tv pentru farmacii şi produse farmaceutice e dubioasă. Pe cine lezează? În primul rând instituţiile mass-media. Apoi lanţurile de farmacii. Publicitarii. Se mută totul online, unde nu există controlul CNA? Rămânem fără Stela şi Arşinel, fără Catenaaaaaaaaaaaa? Ceva nu e în regulă şi sper să aflăm curând. Cu siguranţă posturile cu sediul în străinătate vor putea face publicitate. Iar ele se văd şi la noi…Cine a sforărit în acest sens? * Cum e treaba cu Legea antifumat? A existat o dezbatere publică? Nu se mai fumează în spaţii publice. Aşadar în cluburi, baruri, cafenele? În zona spaţiilor de joacă, fie ele şi-n aer liber, e foarte bine că se interzice fumatul. Dar până să se aplice o lege, ea trebuie explicată, fără precizări nu va fi altceva decât subiect de bancuri. Nu mai fumez de peste 10 ani şi cred că acest viciu trebuie limitat la cei care-l au, ca fumătorii pasivi să nu sufere, să nu fie nevoiţi să-şi spele hainele după fiecare deplasare la un concert, club, eveniment de lux cu trabucuri ş.a.m.d. Nici în trenuri sau avioane nu se fumează. Nici pe vapoare. Să nu tuşim pentru că alţii vor să se simtă bine sau să se-mbolnăvească. Ştiu că sunt fumători care trăiesc 100 de ani. Ştiu că există destui care vor argumenta cu drepturile omului. Om este şi nefumătorul. Hai să respectăm drepturile tuturor! Să existe locuri special amenajate şi-n instituţii, dar să fie , nu doar pe hârtie! A fost o vreme când producătorii de ţigări susţineau intens muzica de la noi. Ţineţi minte turneele Marlboro? Au făcut aşa ceva, muuult timp în urmă şi în alte ţări. Acum publicitatea prin mass-media e interzisă. Corect. Se poate compara rolul ţigării cu cel al medicamentelor?  Găsim asemănări. Ambele le aduc bani celor care le vând. Ambele profită de slăbiciunile noastre…Diferenţele sunt numeroase…*
* Scandalul câinilor ciobăneşti e unul şi mai straniu. Legea e veche, reacţia e nouă. Ciobanii ştiau legea din 2006, iar cât timp în parlament sunt specimene ca „învăţătoarea grevistă” Cristiana Anghel, nici n-au şanse să înţeleagă ce au hotărât legiuitorii cândva. Sunt convinşi că sunt ajutate interesele braconierilor şi vânătorilor. Exaltatei doamne de la ALDE  ciobanii i-au spus clar că n-au încredere în Parlament. Madama i-a făcut proşti! Manifestanţii au fost amendaţi pentru acte de violenţă. Jandarmii sunt foarte prompţi cu 1500 de oieri. În alte cazuri nici nu i-am văzut! Mitul Mioriţa e gata-gata să cadă. Ciobanul nu se resemnează, sare gardul…Pentru asta se pregăteşte 10 ani! * Legea vânătorii va fi modificată, anunţă azi Guvernul Cioloş, prin purtătorul de cuvânt Dan Suciu.
* Surpările de la Eroilor urmare a lucrărilor de la Metrou, arată cum sunt acele studii de fezabilitate foarte scumpe. Locatarii din clădirile din jur au fost evacuaţi fără milă, fără înţelegere. Locuiesc la juma de staţie şi e greu de înţeles cum de n-a prevăzut nimeni că se putea ajunge la o astfel de situaţie. Circulaţia e profund perturbată. N-am citit nicăieri soluţii concrete pentru viitorul apropiat.
* A dispărut magazinul Nic din Cotroceni. S-a închis. Era un loc bine aprovizionat, chiar dacă era cam scump. Avea bucătărie proprie. Mai ştiu un Nic în Amzei. Acolo au dispărut produsele bune preparate. Clătite (eram client permanent), salate de vinete, de ţelină, icrele etc sunt aduse de la alte firme sau nu-s aduse defel. Când le găseşti nu mai au calitatea celor de acum 3-4 luni. Sare multă şi gusturi dubioase. Ce se petrece?
 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here