Dave Mustaine: „Dystopia: Asta înseamnă Megadeth”

0
39

Foto: Renaud Philippe
Foto: Renaud Philippe

Interviu de Zack Hillman publicat pe insider.ticketmaster.com
M-am întâlnit cu Dave Maustaine pentru a vorbi despre noul album, Dystopia, despre faptul că și-a dus fiica să văd Maroon 5 și despre multe altele.
Reporter: Tocmai ați lansat Dystopia, la ce trebuie să se aștepte fanii de la acest album?
Dave Mustaine: Sunt multe feluri în care o pot spune: „o revenire la rădăcini” sau „zilele de glorie s-au întors”, dar nu vreau să folosesc exprimări atât de patetice. Cred că cel mai simplu mod de a pune problema este să spun: „Acesta este Megadeth!” De-a lungul carierei noastre au fost momente în care am lansat albume care nu reprezentau trupa. Am făcut asta pentru că industria muzicală s-a schimbat mult din 1992 până recent. Dacă vă amintiți în 1992, apăruse Nirvana, Def Leppard au lansat „Hysteria”, acela a fost „drumul” pe care pornise metalul. Ori deveneai trupă de rock alternativ, ori dispăreai. Nu aveai alte opțiuni.
Reporter: Când ai un nou album cu piesa bune, așa cum este Dystopia, cum alegi piesele care vor fi cântate în concerte?
Dave Mustaine: De cele mai multe ori fanii îți spun ce să alegi. Apoi, piesele îți pot spune acest lucru, dacă le asculți îți dai seama care sunt potrivite pentru concerte. Unele piese degajă o energie anume atunci când sunt cântate live. Atunci când mă gândesc la alcătuirea setlistului… uite, știu că o să sune ciudat, dar Cheap Trick at Budokan a fost un album live extraordinar. Trupa a început cu piesa „Hello There, Ladies and Gentlemen” și a fost o idee genială! M-am gândit că dacăpun piesa „The Threat Is Real” la începutul discului e o idee bună. Am avut dreptate pentru că fanii au reacționat bine, așa că piesa va fi inclusă în setlistul de concert.
Reporter: La ce se pot aștepta fanii în acest nou turneu?
Dave Mustaine: Nu sunt mulți cei care ne-au văzut alături de Chris Adler șiKiko Loureiro, exceptând video-urile de pe Youtube. Vă pot spune că întotdeauna am avut muzicieni talentați în trupă. Din acest punct de vedere sunt un norocos. Dar astăzi, nivelul de energie dar și faptul că ne simțim foarte bine împreună pe scenă, îmi amintește mult de perioada „Rust in Peace”, atunci când pe scenă era pur și simplu bucuria revederii cu fanii și riff-uri de o ferocitate extremă. Astăzi, secția ritmică păstreză nivelul de energie la capacitate maximă pe toată durata concertului. Să știi că este foarte important să ai un basist bun și un baterist bun, iar combinația David Ellefson și Chris Adler este imbatabilă.
Reporter: De-a lungul timpului au cântat în deschiderea concertelor voastre trupe precum Pantera, Lamb of God, White Zombie, Alice in Chains, Korn… Cum alegi trupele din deschidere?
Dave Mustaine: Dacă te ocupi serios de muzică, dacă iubești muzica, atunci asculți multă muzică. Există o trupă care îmi place foarte mult, Mustasch (din Suedia), dar nu am reușit să îi convingă să vină în America să deschidă show-urile noastre. Nu știu dacă nu le place heavy-metal-ul, sau dacă nu le place să plece în turneu, dacă nu le place Megadeth sau pur și simplu nu le ploace de mine. Dar aceasta este o trupă alături de care mi-ar plăcea să împart scena. Ceva din muzica lor este foarte incitant. Mă face să mă simt în viață. În trecut, am avut trupe care au deschis concertele noastre, dar nu le-am ales noi ci managerul. De exemplu, în perioada nu-metal au fost câteva trupe cu noi, dar mie mi s-a părut cea mai proastă decizie pentru că acele trupe nu ajunseseră la maturitate, nu-și dezvoltaseră stilul suficient de mult. Aveau vreo două piese bune, dar e puțin pentru a convinge publicul în cadrul unui turneu.
Reporter: Care este cel mai bun show live care te-a impresionat în ultima vreme?
Dave Mustaine: Faptul că sunt tată mă pune în situația să merg la concerte la care în mod normal nu m-aș duce. De exemplu, fiica mea, Elektra, este fan Maroon 5. Așa că am mers la concert cu ea și trebuie să recunosc că mi-a plăcut foarte mult producția show-ului. M-a surprins și Adam Levine care este un solist extrem de talentat. Un alt concert la care am fost, în calitate de tată-însoțitor, a fost cel al lui Eric Church. Nu sunt foarte familiarizat cu muzica country, așa că văzându-l pe Eric Church a fost ca și când aș fi văzut Def Leppard cu un solist country. Și aici mi-a plăcut foarte mult producția show-ului. Din păcate nu am văzut recent niciun concert heavy-metal care să mă fi impresionat în vreun fel. Așa că rămân la cele două menționate.
Reporter: Crezi că tăticii din trupa Maroon 5 ar fi fost surprinși să-l vadă pe Dave Mustaine acolo?
Dave Mustaine: Nu știu… eu am făcut tot posibilul să nu fiu văzut. (râde)
sursa: insider.ticketmaster.com

Vă reamintim că Megadeth revine în România pe 13 iulie, la Arenele Romane.

Biletele costă 120 lei și pot fi achiziționate de aici:

http://www.eventim.ro/ro/bilete/megadeth-bucuresti-arenele-romane-869497/performance.html

Organizator: Phoenix Entertainment

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here