JAZZAPPELLA canta in deschierea concertului Paolo Fresu si Ralph Towner de la Sala Radio

0
45

Jazzappella aGrupul Jazzappella va deshide concertul sustinut de Paolo Fresu si Ralph Towner, ce va avea loc in data de 14 Mai, de la ora 20:00, la Sala Radio din Bucuresti. Accesul in sala se face incepand cu orele 19:30, iar in acest moment mai sunt disponibile bilete in numar limitat, in Retetele Eventim.ro si IaBilet.ro. In concertul de la Sala Radio, Jazzappella va aborda standarde de jazz si pop cu aranjamente vocale indraznete, energice, sau lirice si pline de sensibilitate.
Despre Jazzappella
Jazzappella este un proiect inceput in anul 2006 de Zoltán András, cunoscut publicului larg mai ales ca solist al grupului Sarmalele Reci, dar si compozitor si instrumentist. In anul 2010, sub numele Jazzappella, se lansa pe radio si pe internet, o prima inregistrare in formula de septet a cappella, cu un sensibil cantec de Craciun, ”Sa ninga iar”.
Anii 2011-2014 sint o perioada in care proiectul continua in diverse componente. In 2015, Jazzappella incepe intr-o noua formula, pregatind material pentru inregistrarea unui album si pentru un turneu national si european.
Pana in prezent, Jazzappella a avut aparitii in public si pe posturi de radio si TV in tara si in strainatate, in cluburi, in sali de teatru si in aer liber, la diverse festivaluri etc.
Din activitatea diversa, merita amintite urmatoarele spectacole: Samfest Jazz International, Timisoara Jazz Festival, Festivalul George Enescu, Festivalul International A Cappella de la Girona – Spania, Festivalul International Alba Jazz, Gala Bucuresti 555 de ani, Festivalul G.Feszt sau Festivalul Timisoara muzicala, la Filarmonica Banatul.
 
Jazzappella inseamna:
Ana Bancescu – sopran
Marina Arsene – sopran
Tereza Catarov – alto
Zoltán András – tenor
Alexandru Grajdeanu – bariton
Csaba Gáspár – bas
 
Jazz Syndicate Live Sessions vine cu o noua premiera pentru scena jazz din Romania, anume concertul Paolo Fresu si Ralph Towner de la Sala Radio, in care cei doi aclamati artisti vor prezenta albumul Chiaroscuro, o colaborare muzicala de exceptie.
Albumul Chiaroscuro este o demonstratie de virtuozitate muzicala, fiind, in acelasi timp, mult mai mult de atat: o intalnire accidentala dintre doi artisti, a caror respect reciproc le-a aratat calea spre o colaborare minunata.
Chiaroscuro ii aduce impreuna pe Ralph Towner cu trompetistul Paolo Fresu, cei doi cunoscandu-se la un festival din Sardinia, in urma cu 15 ani. Ca si majoritatea albumelor pe care Towner le-a produs in colaborare cu un alt artist, Chiaroscuro este o demonstratie a tehnicii sale excelente, dar si o ocazie pentru interactiune muzicala.
The New York Times
 
Despre Paolo Fresu si Ralph Towner
Unul dintre marii trompetisti ai lumii, prolificul muzician de jazz Paolo Fresu are la activ peste 300 de inregistrari. Nascut in 1961 in Sardinia, Italia, Paolo Fresu a inceput sa cante la trompeta la varsta de 11 ani, urmand mai tarziu cursurile Conservatorului din Cagliary. La scurt timp dupa absolvirea conservatorului, a inceput sa primeasca numeroase distinctii, dintre care prestigiosul premiu al l‘Academie du Jazz sau Django D’Or.
Cu un sunet tributar erei Miles Davis din anii ’50, Fresu si-a creat o maniera proprie, trecand cu naturalete prin orice stil, de la jazz la fusion.
Intre inregistrari si concerte, Fresu activeaza si ca director artistic la festivalului de jazz din orasul sau natal, Berchida -Time in Jazz Festival si compune muzica pentru cinema si balet.
In 2010, muzicianul a inregistrat albumul Chiaroscuro, impreuna cu chitaristul american Ralph Towner, pe care il vom vedea pe 14 Mai si pe scena de la Sala Radio – Bucuresti, precum si dublul set Songlines/Night & Blue. Desertico este ultimul sau album, lansat in 2013.
Ralph Towner (nascut in1940) este un multi-instrumentist de origine americana, compozitor, producator si sef de orchestra. Canta la chitara de douasprezece coarde, chitara clasica, pian, sintetizator, percutie si trompeta.
 
Cel mai bine cunoscut ca chitaristul si compozitorul ansamblului de jazz acustic Oregon, Towner a avut de asemenea o cariera solo bogata si variata, marcata de colaborari muzicale memorabile cu mari muzicieni moderni ca Gary Burton, John Abercrombie, Egberto Gismonti, Larry Coryell, Keith Jarrett, Jan Garbarek si Gary Peacock .
Biletele pentru acest eveniment au preturi incepand cu 95 lei, in functie de categorie si pot fi cumparate din Retelele Eventim, Bilete.ro si IaBilet.ro.
 
Facebook Event: https://www.facebook.com/events/1535191906791654/
 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here