Dave Mustaine (Megadeth): „Sunt un mare fan Thin Lizzy, iar versurile piesei Cold Sweat mă reprezintă”

0
38
Dave Mustaine
Dave Mustaine

Într-un interviu acordat revistei Classic Rock Magazine, Dave Mustaine vorbește despre decizia de a face un cover după piesa „Cold Sweat” a formației Thin Lizzy. Piesa este inclusă pe albumul „Super Collider” lansat în 2013.

„Sunt câțiva „deștepți” care au declarat că am făcut acest cover deoarece am vrut să dovedim că putem face un cover după Thin Lizzy mai bun decât a făcut Metallica. Dar, vreau să subliniez faptul că nu nu mai jucăm de mult acest joc. Ne doream de foarte mult timp să înregistrăm piesa „Cold Sweat” și acum am simțit că a venit momentul. Cred că prima dată când am adus în discuție acest cover a fost pe vremea albumelor Countdown to Extinction și Youthanasia.
Sunt multe piese bune în repertoriul Thin Lizzy, dar „Cold Sweat” m-a atras pentru că mă identific cu versurile cântecului. Eu am fost un copil al străzii exact ca Phil Lynott. Sunt anumite lucruri și experiențe care ne apropie. Mă regăsesc în versuri. Din punctul meu de vedere unele dintre cele mai bune piese Thin Lizzy sunt “Thunder and Lightning” și “Cold Sweat”.
Știu că atunci când a fost scrisă piesa, John Sykes făcea parte din Thin Lizzy. Sper că îi place coverul. Poate i-ar fi plăcut și lui Phil… nu știu… Atunci când faci un cover există 3 posibilități: ori iese nașpa, poți fi la fel de bun ca originalul, sau poți fi mai bun decât originalul. Scopul nostru a fost să fim la fel de buni ca originalul. Suntem conștienți că nu am fi putut să depășim Thin Lizzy. Am accelerat puțin ritmul piesei și am încercat să îi dăm un sound modern. Am adăugat o bucățică mică la finalul piesei.
 
După ce am decis să înregistrăm piesa, am avut curiozitatea să caut pe Internet să văd dacă au mai fost făcute alte versiuni. Desigur, erau vreo 50… Din 1990, de când am discutat noi prima dată despre acest cover, s-au tot făcut coveruri la această piesă. Un singur lucru aveau în comun toate aceste coveruri: toți au omis o notă din refren. Nici eu nu o auzisem, dar producătorul nostru Johnny K a fost mai atent și ne-a semnalat-o. Cred că versiunea noastră este cea mai apropiată de original, dar am auzit și alte coveruri foarte bune”, a declarat Dave Mustaine pentru Classic Rock Magazine.

REMINDER!!!

MEGADETH 13 iulieMegadeth revine în România pe 13 iulie, la Arenele Romane! Organizator: Phoenix Entertainment. Concertul promovează cel mai recent album, “Dystopia”, lansat la începutul anului.
Biletele costă 120 lei, iar primii cumpărători vor beneficia automat de promoţia “black ticket”. În ziua concertului biletele vor costa 145 lei. Acestea pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro.
*Despre promoţia “black ticket”: Posesorii acestui tip de bilet vor avea acces cu 30 de minute înaintea acessului general, pentru a prinde cele mai bune locuri în faţa sceni, vor primi o bandană creată special pentru acest eveniment, dar şi un jeton de consumaţie la bar.
Facebook Event: https://www.facebook.com/events/992234127518303/

 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here