DE-ALE MELE

0
6

heavy metal lexicon in germanaAcum văd că am neglijat blogul și nu e frumos.
1. Țineți minte ce supărare a fost că nu s-a dat căldură în blocuri? Ei bine, acum nu se mai oprește generozitatea RADET. Categoric cu sprijinul neprecupețit al administratorei de la mine, care nu are termometre nici afară, nici în casă. Flexibilitatea în gândire și fapte s-a dus naibii!  În clipa în care scriu sunt 20 de grade afară, iar țevile sunt fierbinți!
2. Am văzut că declarațiile belicoase, inițiate de Șumudică, privind scoaterea Stelei din lupta pentru titlu se cam adeveresc. Cu sprijin major de la arbitrul Petrescu. Aseară n-a acordat două lovituri de la 11 metri pentru FCSB. Nu e destul? Da, Steaua a ratat de 10 ori, a avut două bare. Când echipa joacă bine și e furată, nu e o.k. În plus se vorbește fără perdea și fără reacții de la LPF despre o sprijinire a echipelor aflate pe locurile următoare, adică Viitorul,Dinamo, CFR. Titlul nu va fi decis în mod corect. Asta e evident. Hagi s-a făcut că n-a observat greșelile în favoarea sa, dar întreba presa despre cele 5 minute prelungiri! Păi la câte trageri de timp, intervenții medicale, schimbări au fost, așa era firesc. Ba a sugerat că nu i s-au dat lovituri în  jumătatea adversă. Oare de câte ori a ajuns Viitorul acolo? Faptul că suporteri needucați au aruncat cu monede în Hagi, mi se pare grav și trebuie taxat. Nu pentru că e Hagi, ci pentru că e antrenorul unei echipe. Presa poate fi tot atât de sensibilă și-n alte situații asemănătoare. Faptul că R. Naum jubila după egalul de aseară, arată ce fel de presă avem. La Dolce Sport atmosfera a fost decentă, echilibrată, deși era invitat Cornel Dinu, dinamovist 100%.
O bilă albă pentru Râmniceanu, pentru felul în care a apărat. El declară că Dinamo e cea mai bună, deși apără la Viitorul. Și alți jucători de la Viitorul țin cu Dinamo, fapt rar auzit într-un fotbal normal. Nu e cazul nostru. Ura față de Steaua e alimentată de fiecare apariție arogantă, discordantă a lui Becali! 
Ionuț Chirilă, invitat la DigiSport, azi dimineață, subiliniază creșterea calității jocului de la Steaua. Moderatorul insistă pe presupusa plecare a lui Reghe în Qatar, deși Reghe a declarat ferm că rămâne dacă îl vrea patronul. Eu cred că dacă nu ia titlul, nici patronul nu va fi fericit!
Anghel Iordănescu consideră că FCSB ar merita să ia titlul. I-a plăcut cum a jucat aseară. A felicitat Viitorul pentru egal!
De 1 Mai se joacă Dinamo-Steaua și abia după acel joc vom ști cine e corect, cine respectă sportul.
Apropo de presă. Gazeta Sporturilor geme de greșeli, dar unele sunt de-a dreptul hilare. În ziarul de ieri este citat M. Stoica: ”Nu mi se șterge din memorie reacția pe care au avut-o membrii delegației spaniole când l-au văzut pe Năstase și se împingeau să facă poze cu el…”  Din câte știu, România a jucat cu Marea Britanie!!! O fi zis aiurea Stoica? Și nu-l corectezi? Cititorul ce vină are. Eu cumpăr ziarul, nu-l primesc cadou. Nu merit respect, dl. Tolontan?
Din GSP aflu că naționala U16 a pierdut cu cu 1-2 cu Lichtenstein!!! Ce Federație de Fotbal avem! De menționat că la turneul organizat de UEFA, România a învins Macdonia și Israel cu 1-0.
3. Am scris despre gimnastică la început de turneul european. Am fost sceptic privind realizările antrenorului Forminte. Așa rămân. Faptul că veteranii au obținut medalii, confirmă starea de fapt de la Federație, de la loturile de junioare și senioare. Cei trei, Cătălina Ponor (29 de ani), Marian Drăgulescu (36 de ani)  și Larisa Iordache (21 de ani în iunie, s-a antrenat o singură lună, fiind accidentată multă vreme) sunt fenomene individuale, dovezi de ambiție și seriozitate, dovezi de talent. Federația merită felicitată doar pentru inspirația de a-i fi susținut și lăsat să participe la aceste campionate. Ce vom face când vor fi competiții pe echipe?  *TVR s-a descurcat bine, iar TVR2 a făcut cifre de audiență reale, de unde se înțelege că publicul vine spre un post când îi oferi ce trebuie, ce merită!* Revin la Federație, la șeful ei, Adrian Stoica. Un articol excelent semnat de Maria Andrieș în GSP de azi , spune multe despre cum e cu gimnastica noastră! Mă bucur că nu sunt singur cu astfel de opinii:
http://blogsport.gsp.ro/andries/2017/04/25/meciul-de-retragere-al-gimnasticii/
4. CEDO ne dă termen pentru a se lua măsuri privind penitenciarele, nu pentru grațierea pedepselor! Se termină aprilie. S-a început curățenia, igienizarea pușcăriilor? S-a trecut la contrucția sau amenajarea unor noi spații pentru deținuți? Coaliția de guvernare nu asta trebuia să facă?
5. Impozitul pe gospodărie, un concept lansat pe piața media pentru a acoperi multe mișcări, numiri în funcții bugetare, bine plătite? 35.000 de consultanți pentru ce? Pentru cine?  În loc să eliminăm birocrația, o facem mai stufoasă?
6. Mă întreb dacă la casele de pariuri există subiectul Ghiță? Va fi adus în țară sau nu?
7. Dacă printre cei care mă citesc sunt și cunoscători de limbă germană, aș avea câteva enciclopedii bune de tot de dat! Enciclopedii pop și rock.  De exemplu patru volume cu Heavy Metal Lexikon de Matthias Herr din 1990-1994. Mă puteți contacta prin mesaj privat. Prețurile sunt simbolice. Nu de alta, dar eu le-am cumărat de la sursă și au costat mult la vremea lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here