DE BINE, DE RĂU, CUM S-A NIMERIT!

3
228

cronica tvDRUMUL UNUI CERB DE AUR
Am prins la TVRHD un material amplu cu și despre Luminița Dobrescu. Bine realizat și montat. Cu secvențe de arhivă, cu un interviu realizat cu ea în Germania, cu intervenții scurte de la Horia Moculescu, Sergiu Nicolaescu, Marius Tucă (a realizat o ediție de colecție a Jurnalului național despre Luminița), au fost secvențe și cu Cornel Fugaru de la ÎnTrecerea Anilor (plăcută emisiune), Mihaela Mihai ș.a.m.d. Luminița a vorbit și despre relațiile masculine care au contat în viața ei. Este o idee bună că se fac materiale despre artiștii noștri esențiali pentru Cerbul de Aur în diversele sale perioade. M-aș bucura să mai fie astfel de producții până la final de august!
REALITATEA SPIRITUALĂ (am văzut pe 22.07)
Academicianul Alexandru Surdu, brașovean, șagunist, filosof, 80 de ani, a explicat clar și concis traseul Armatei Române în Primul Război Mondial. Multe fapte teribile, multe acte de vitejie, Oituz, Mărăști, Mărășești, gesturile oribile ale  armatelor Austro-Ungare, germane, din Bulgaria, 880.000 de militari români căzuți, faptul că azi nu mai avem Armată, că am rămas pe mâna trupelor NATO. A întrebat retoric: cum te poți apăra de dușmanii din interiorul țării? Când s-a creat România Mare, în 1918, au rămas pe afară prea mulți români, în Maramureș, în Panonia, în Banatul sârbesc de azi ș.a.m.d. Maghiarii se pregătesc de 100 de ani pentru acest eveniment, iar noi nici acum? O emisiune de vizionat pe net!
*O replică dintr-un film unguresc pe DunaTV: ”Am decis cu mama că pentru a afla ce ne place, asta pentru că nu știm, să încercăm de toate” (un copil de 5 ani).
* Mi-a plăcut filmul Mark Fell de pe FilmNow. Nu era chiar totul ficțiune!
* Horia Moculescu la Prietenii de la 11,00  (A1) .Cântare plăcută singur și la pian, apoi duete cu Florin Ristei. Horia în mare formă.
* Pe 23  iulie dimineața la A 1 mi-a fost puțin milă de Cătălin Oprișan care se bâțâia de pe un picior pe altul, exact cum fac copiii când au emoții și trebuie să fugă la baie. Lăsați-l să se ducă! Pentru ochii noștri de acasă nu dă bine. Apoi am prins minute multe de umplutură, fără conținut, pe bază de telefonul sau telefoanele lui Oprișan. Răsetele isterice și fără acoperire din platou sunt total neadecvat declanșate. Asta dacă tot e obligatoriu să le auzim. Sunt total defazate față de ce se petrece în platou!
* Artiști, fiți atenți la Inedit TV. Acolo se difuzează muzică românească multă, dar nu cred că știe cineva sursa. Clipuri luate de peste tot, condiții tehnice precare. Poate e bine să acordați câteva minute pentru a vă edifica.
*La Antena Stars, unde ajung extrem de rar și bine fac, se bârfea iar despre Bianca Drăgușanu, o marotă a programelor de scandal. Cristi Brancu are un tic sau n-are cască bună. Duce mâna des la ureche. Un gest compulsiv!
* Să facă cineva cu vorbirea în valuri a lui Vadim Vâjeu (ProTV). Fiecare final de frază, propoziție e în fade-out! Ridicați volumul, dacă omul nu poate menține o dicție clară până la capăt. Am crezut că am eu probleme, dar pe Mihai Dedu, pe Busu îi aud fără nicio problemă. Problema lui Vadim e de mulți ani, dar azi am consemnat-o aici!
TENIS LA BUCUREȘTI
Tenisul la București. Fetele nu se simt prea bine acasă. Sorana e consecventă. Câștigă primul set, pierde două. Mihaela Buzărnescu explică puțin de unde reacțiile ei. 10 ani de luptă, fără sprijin o costă. Dacă ar fi fost susținută atunci, sigur era mai bună, mai echilibrată azi, a spus ea. Oricum, performanțele ei din ultimul an sunt absolut spectaculoase. E pe locul 25. A pierdut la dublu, pe greșelile ei, a pierdut la simplu, a aruncat cu racheta, a făcut urît.Aflu că are 101 jocuri în acest an. Epuizarea psihică se vede, iar nevrotismul e evident. Ieșirile ei permanente, cu înjurături, ba la propria persoană, ba la adresa altora…după caz…La dublu Irina Begu și Andreea Mitu  ( Andreea e mămică de 7 luni) au luat din nou Trofeul, iar la simplu Sevastova a confirmat!
FOTBALUL NOSTRU DE ACASĂ!
S-a reluat campionatul. CFR a făcut egal acasă cu Botoșani. * Am văzut un meci agreabil  la Tg. Mureș unde Hermannstadt (echipa din Sibiu nu are încă stadion omologat) a bătut echipa Sepsi. * Astra și FCSB au avut o primă parte dinamică. Scor final 1-0 absolut meritat de gazde! Rămân la părerea că Fl. Coman nu are stofă de mare jucător, că Dică nu știe încă să așeze echipa în apărare, că lotul e subțire. Astra s-a mișcat bine și eficient. O bilă albă pentru Mihai Stoica pentru că a recunoscut că i-a fost rușine de jocul echipei. Becali a afirmat că 4-3-3 cere jucători inteligenți. Iar el nu-i are. Dar  e nevoie și de patron inteligent, nu unul care impune un sistem fără speranță. I-a făcut zob pe jucători și a anunțat că ”vedetele” lui foarte scumpe vor sta pe bancă. Adică, ce mare lucru?  dacă ratează încă un an titlul și ce dacă nu face nimic în Europa?  Asta-i atitudinea lui, exact așa va merge echipa. Adică în jos. Când paranoia pune stăpânire pe întreaga grupare, ieșirea, șansa de scăpare e nulă. Paranoizii nu suferă ei, ci doar cei din jurul lor! Remus Carteleanu a subliniat corect sâmbătă seara la DigiSport, că Dică e captiv, că nu decide, nu selecționează, nu face nimic. Ia castane de la noi toți!* Dinamo a cîștigat cu 2-1 în partida cu Voluntari. *Viitorul a pierdut acasă de la Dunărea Călărași. Ianis Hagi a ratat și un 11 metri. * Presa sportivă online anticipează plecarea lui Dică, venirea lui Zenga (oare?) sau a lui Pedrazzini (total nerelevant). Niciun antrenor cu mintea întreagă și personalitate nu va mai veni la Becali. M-a bucurat să văd că Mitică Dragomir l-a criticat pe GB. Nu se pricepe la fotbal, știe să facă bani, să se ocupe de partea asta. Critici la adresa patronului am citit și în GSP din partea lui Sorin Cârțu.
* Notă mare lui Mirel Rădoi, pentru felul în care a răspuns întrebărilor lui Radu Naum la DigiSport.
* A3 i- acordat Nadiei Comăneci un spațiu mare în ziua în care s-au împlinit 42 de ani de la succesul imens din 1976. Un material, un reportaj cu Nadia povestind, cu secvențe din trecut, din prezent. Comentarii de la Bart sau Bela Karoly. Un prilej bun pentru Gâdea de a se lăuda că a difuzat filmulețul. De data asta a fpcut o faptă bună!
*La ProX am văzut o competiție deosebită, mondială. Teren mic, porți mici, Neymar Jr a jucat și el . A fost o plăcere  să-l văd.  Este proiectul lui: Neymar Jr s Five

3 COMENTARII

  1. Vaaaai, dar despre Stelian Fulga, de la Estrada TV, care mai e și patronul postului și care în trecut a făcut șapte ani de pușcărie în Germania, pentru trafic de persoane, de ce nu scrii nimic? Sau despre Silviu Alupei, de la același post, care face emisiunea aia cu protecția consumatorilor, de ce nu scrii? De ce nu te uiți și la emisiunile lor, ca să te bucuri și tu? 🙂 :))))

    • Dragă Ilie Stoian, nu scriu despre ce nu văd! Iar acum că mi-ai spus chiar nu voi ajunge la acești domni! Pușcăriași vedem cam pe toate canalele (foști și viitori)! Mulțumesc pentru recomandări! (Andrei)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here