De la Alexandra pentru Dedu

0
45

Foto: gsp.ro
Foto: gsp.ro

Articol de Maria Andrieș publicat în GSP
Toate greşelile FRH în relaţia cu sportivii se decontează la Rio. Asta produce un sistem care exploatează jucătorul, în loc să-l susţină: coşmaruri.
Alexandra do Nascimento zâmbea în sala din Rio. Din tribune se răspândeau ecouri de carnaval. Sala din Zalău, unde „se auzeau onomatopee cu tentă rasistă”, cum le-a numit şeful FRH, a rămas departe. Când o vezi pe fosta jucătoare de la HCM Baia Mare triumfând în faţa României, te gândeşti că Federaţia lui Dedu abia acum achită amenda pentru discriminare. Iată preţul dispreţului pentru om, în general, şi pentru sportiv, în special.
Cazul „onomatopeelor”, petrecut în februarie, arată clar priorităţile FRH:federalii, comisiile, comitetele şi răfuielile lor cu şefii de cluburi trec oricând înaintea sportivilor. „Îmi pare rău, Allison Pineau şi Alexandra do Nascimento, pentru tratamentul la care aţi fost supuse”, a transmis Dedu, pe Facebook. Recunoştea că a existat un „tratament”. Dar adăuga: „petenţii”, adică HCM Baia Mare, „nu aduc probe în favoarea petiţiei”. Şi cu asta, basta.
Farsa primelor
Nu doar pe sportivii străini îi afectează regretele sincere ale domnului Dedu. Şi jucătoarele de la „naţională” au parte de acelaşi „tratament”. La Mondialul din decembrie, şeful FRH le-a anunţat prin telefon pe handbaliste că vor primi 5.000 de euro fiecare, dacă înving Brazilia. Şi au învins-o. Înaintea meciului cu Danemarca, Dedu a crescut prima la 7.000.
România s-a întors acasă cu bronzul. Au venit primele de la Guvern, dublate. Bonusul promis de Federaţie n-a ajuns nici până azi. Conducerea FRH le-a spus fetelor că n-au înţeles bine.„Greşeala a fost a mea”, a explicat Dedu, citat de Ziare.com. „Eu am gândit în felul meu, ele au interpretat probabil altfel”.
Puteți citi articolul în întregime aici:
http://blogsport.gsp.ro/andries/2016/08/10/de-la-alexandra-pentru-dedu/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here