Deep Purple – Made In Japan (1972) – Audio

0
40

deep purple made in japan aÎn octombrie 2011, revista Classic Rock a publicat suplimentul „The Live Albums That Changed The World”. Iată ce scrie despre albumul „Made In Japan” lansat în 1972 de Deep Purple.
Cultura japoneză abia „atinsese” Marea Britanie la începutul anilor ’70. Ideea ca o trupă rock să susțină concerte acolo a fost privită ca un lucru exotic. „Made in Japan” a fost un album extraordinar care venea dintr-un ținut îndepărtat și avea ceva misterios, pe care alte albume live înregistrate în locuri neinteresante nu-l aveau. A contat și faptul că era un dublu album, care avea o copertă aurie, foarte atractivă.
La vremea respectivă, trupa Deep Purple era în vogă, abia lansaseră excelentul album „Machine Head”. Incredibil dar adevărat, albumul conține doar 7 piese. „Highway Star”, care deschide prima parte, este singura piesă sub 7 minute. Albumul include o versiune de 20 de minute a piesei „Space Truckin’”, în timp ce „The Mule” conține un solo de baterie al lui Ian Paice cu o durată de 6 minute. Poate părea ridicol acum, dar la vremea respectivă era tot ce și-ar fi putut dori un iubitor de muzică.
„Cred că este cel mai bun album live de rock’n’roll vreodată lansat. Câștigă chiar și în fața albumelor live lansate de Led Zeppelin, Black Sabbath, Bad Company, Free… Din punct de vedere al inovației, al sound-ului, al modului în care am interpretat piesele, niciun alt album live nu se poate compara cu acesta”. (Ian Paice, Deep Purple)
 
Deep Purple 13 mai nouPe 7 aprilie, Deep Purple va lansa cel de-al 20-lea album de studio, „InFinite”, care va fi promovat în cadrul turneului „The Long Goodbye Tour”. Pe 13 mai, britanicii vor susține un concert în parcarea A de la Romexpo din București. În deschidere va urca pe scenă trupa Monster Truck. Biletele sunt disponibile la prețurile de 130 lei (Gazon B), 190 lei (Gazon A), 270 lei (Golden Ring), 350 lei (Tribuna). Biletele se pot cumpăra online pe www.eventim.ro, sau prin rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărtureşti).
Evenimentul este organizat de Events, mai multe info găsiți aici: http://andreipartos.ro/monster-truck-in-deschidere-la-deep-purple-13-mai/
 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here