Deutschland UE Alles!

0
18

Articol de Traian Ungureanu, publicat în Adevărul
Pentru a duce o tragedie pînă la capăt şi pentru a o încheia ca lumea, cu scena plină de cadavre, e nevoie, mai întîi, de ceva extraordinar. De o îmbinare perfectă de ceaţă, iluzii, încredere şi orbire. E nevoie de dispariţia adevărului. Iar cel mai bine ascuns adevăr al zilelor pe care le trăim e că europenii nu vor migranţi. Umblă vorba că doar esteuropenii nu vor migranţi. Dar pe europenii din Vest i-a întrebat cineva? Şi a pus cineva întrebarea corectă: vreţi să vă schimbaţi cultura şi să trăiţi sub alte valori? Comitetele hipiote care agită pancarte în faţa gărilor seamănă cu orice altceva, dar nu cu un sondaj.
Şi ce spune adevărul? Spune că refuzul omului de rînd şi ignorat de pe străzile Europei s-a născut din două motive: din frică şi din dezgust. Din frica de cei ce au arătat, şi la ei acasă şi la noi acasă, că sînt în stare de orice oroare, că se pricep să pună bombe în copii, să taie capete încet şi să omoare democratic mulţimi alese la întîmplare. Celălalt motiv e dezgustul faţă de o lume care s-a discreditat universal. O lume care nu mai iese din războaie şi din căsăpiri de frate şi soră, o lume care trece în fiecare zi ultimul prag al umanităţii şi se simte ca acasă în infern. Aşa arată lumea plină de viscere, fanatsim şi bestialitate a Orientului Mijlociu.
Germania a decis că umanismul poate seduce fanatismul. Foarte frumos. Germania a hotărît să primească refugiaţi. Foarte bine. Germania a decis să primească refugiaţi în România. Absurd. Pentru o mai bună administrare a absurdului, Germania a decis să pună la bătaie democraţia. Adică a inventat cote de refugiaţi şi a fugit cu ele în Parlamentul European pentru a le parfuma democratic prin vot. Am avut onoarea să vortez împotrivă şi degeaba. Cifrele de refugiaţi trimise de Junker şi Merkel în Parlament au ajuns, oricum, moarte la vot. Valul de migranţi curge prin fiecare spărtură şi a dat peste cap counter-ul. Prin urmare, ce ne aşteaptă? Vom vota săptămînal noi cote de refugiaţi? Sau vom vota, odată pentru totdeauna, cote nelimitate şi eterne şi om mai vedea?
Cotele nu pot rezolva criza migraţiei, aşa cum un apometru nu poate contoriza un tsunami. La Berlin, cineva ar trebui să dea o fugă pînă la bibliotecă şi să afle ce înţelegeau istoricii germani prin Volkswanderung. Şi ce se poate întîmpla cînd mulţimile se pun în mişcare în căutare de păsuni mai grase iar gazdele se ocupă de cote. În schimb, cotele vor reuşi altceva; vor rupe Europa în două. Germania a lansat  ideea ”cote contra fonduri europene” şi a reuşit, în sfîrşit să întărească o frontieră: linia ce despărţea Vestul de Est. Cortina de Fier a fost ridicată dar n-a fost aruncată. Aşteaptă frumos rulată în culise. Prea multe mîini se opintesc, iar, să o aducă în scenă.
Să privim bilanţul terapeutic prezidat de Germania. Nu există criză pe care UE să n-o fi agravat sub tutelă germană. Ucraina a fost aşezată în vid, aşa cum se cuvine unei ţări mici şi fără importanţă, din clasa Andorra. Apropos, Moldova poate miza doar în lumea de apoi, cu speranţa că în pardis nu există Rusia şi Germania. Din cîte ştiu, orice discuţie cu un europarlamentar german ajunge la punctul: potoliţi-vă cu Moldova! Nu le mai daţi paşapoarte şi nu încercaţi să modificaţi frontierele UE! Asta, de la cei care au modificat într-o noapte frontierea UE şi au transformat, în aceaşi noapte, 16 milioane de RDG-işti în cetăţeni europeni. Mai departe vine capitolul Grecia. Acel rebut pe care Germania l-a prezentat ca echivalent economic al unul Prosche A La Grecque, pentru a-l declara din nou rebut la prima defecţiune. La un loc, Ucraina, Grecia şi criza migranţilor ne spun ceva grav despre viitor. Ar trebui să înţelegem că Europa nu e pe mîini sigure în formula Deutscland UE Alles.
Puteţi citi articolul în întregime aici:
http://adevarul.ro/international/europa/deutschland-ue-alles-1_55fed136f5eaafab2ccf3896/index.html

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here