DEZAMĂGIREA „TE CUNOSC DE UNDEVA”

0
420

Oana Sarbu - „Marina Voica” la Te Cunosc de Undeva sursă foto: Facebook Te Cunosc de Undeva
Oana Sarbu – „Marina Voica” la Te Cunosc de Undeva
sursă foto: Facebook Te Cunosc de Undeva

Articol de Iulia Radu
S-au dus vremurile când mă uitam în programul TV și încercam să mă decid ce emisiune să văd în direct și pe care să o las pentru reluare. S-au dus de mult. Astăzi număr pe degetele de la o mână ocaziile în care CHIAR vreau să văd o emisiune TV. De obicei sunt cele „de sezon”: discuții despre Eurovision, eventual vreun festival transmis în direct (din ce în ce mai rare)… „Te Cunosc de Undeva” era singura emisiune, pe care o urmăream cu reală plăcere. Glume (de cele mai multe ori reușite), transformări spectaculoase și muzică bună (în general, deși mai erau și unele „scăpări”). Ce îți poți dori mai mult pentru o seară de sâmbătă petrecută în casă?! Nimic, în principiu. S-mbătă seară (21.02), însă, am privit (cu groază) cea mai slabă ediție a acestui show-tv de la primul sezon până în prezent. Antena 1 a reușit să ridice la rang de artă „prostul gust”! Felicitări! A fost ultima ediție pe care am urmărit-o! Ați reușit să mă convingeți că nu are sens să pierd două ore și jumătate dintr-o seară de sâmbătă. Cred că ies mai câștigată și dacă privesc cum crește iarba.
 
Am să încep cu singurul moment din concurs care mi-a plăcut cu adevărat: transformarea Oanei Sârbu în Marina Voica a fost fără cusur. Oana a abordat momentul cu profesionalism și asta s-a simțit /văzut. Mă bucur că a câștigat! A meritat-o din plin! Felicitări Oana!
Mi-a mai plăcut și prestația Alinei Eremia și a fratelui ei, Mircea Eremia, care au intrat în pielea lui Mary J Blige și respectiv a lui Bono. Au fost în afara concursului, dar merită felicitări!
 
Restul… e tăcere! Daniel Iordăchioae s-a transformat în Celine Dion. Probabil, conștient de modul în care arată în rochie și „cocoțat” pe tocuri, Daniel a fost mult mai preocupat de aspectul său și de felul în care pășește, decât de piesa în sine. Nu a reușit să intre în personaj. Păcat! În plus, a trebuit să cânte „I Drove All Night”… De când este aceasta o piesă reprezentativă pentru Celine Dion, n-am să înțeleg niciodată! Doar pentru că apare pe prima pagină la căutarea de pe Youtube? Poate ne vor lămuri producătorii show-ului…
 
Surorile Bambi au trebuit să îi imite pe cei doi băieți de la Alb Negru. De ce? Încă nu am găsit un răspuns. Oricât de simpatici ar fi cei doi, nu văd ce e de imitat la ei… Chiar sunt personaje atât de ofertante pentru un astfel de show?! În încercarea de a fi haioase, fetele au plusat, dar nu au făcut decât să mai salte puțin cota penibilului care punea stăpânire pe show.
 
O explozie de ridicol a fost momentul lui Liviu Vârciu. El s-a transformat în David Lee Roth. Vorba vine s-a transformat. A cântat „I ‘m Just A Gigolo”. De ce? Ei, bine asta numai Dumnezeu știe! Liviu nu a înțeles mare lucru nici din piesă, nici din personalitatea lui David, așa că s-a plimbat puțin prin studio, a dat câteva limbi microfonului, a lălăit piesa, apoi când a ajuns în fața juriului a mimat că nu știe limba română. M-a amuzat intervenția Andreei Bălan care a ținut să facă un scurt istoric al piesei. Știa până și faptul că David Lee Roth este solistul formației Van Halen. Am fost impresionată profund, dar tot nu am înțeles de ce au ales această piesă cu David Lee Roth? De ce nu cu Louis Prima? Sau de ce să nu alegi „Jump” cu Van Halen?
 
Alina Eremia a intrat în pielea lui Benone Sinulescu. Văd că mai nou este o modă: trebuie neapărat să punem și puțin folclor. În orice. Altfel, o să spună lumea că nu suntem români.
 
Cezar Ouatu - „Mark Knopfler” la Te Cunosc de Undeva sursă foto: Facebook Te Cunosc de Undeva
Cezar Ouatu – „Mark Knopfler” la Te Cunosc de Undeva
sursă foto: Facebook Te Cunosc de Undeva

Dar nimic, absolut nimeni și nimic, nu a egalat penibilul, prostul gust, ridicolul care a cuprins micul ecran când pe scenă a pășit „The Voice” Ouatu. Cezar ar fi trebuit să îl imite pe Mark Knopfler. În prezentare s-a spus că cei de la Dire Straits cântau „un rock aproape romantic”. Evident, pentru a ilustra acest aspect au ales fix piesa „Walk Of Life”. S-a potrivit ca nuca-n perete. Dar, nu ne putem supăra din atât, poate cei care aleg piesele nu știu engleza. Nu-i grav, au timp să învețe! În disperarea lor de a fi comici cu orice preț, i-au pocit (intenționat sau nu, nu am nicio garanție că ar știi să-l pronunțe!) numele făcând, la un moment dat, o trimitere la originea germană… Între noi fie vorba, Knopfler e scoțian. A urmat un moment halucinant susținut de Cezar Ouatu. Nu cred că am văzut vreodată vreo prestație mai jenantă. „The Voice” se bâțâia în fața microfonului, cu o chitară agâțată de gât, și își mișca picioarele de parcă făcuse pe el și încerca cu disperare să scoată pe cracii pantalonilor ce era în plus. Nu a reușit în cele trei minute. Au urmat apoi glume de prost gust, în care s-a vorbit despre „ochii divorțați” ai lui Mark, chiar și despre picioarele lui „divorțate”… Nici la grădiniță nu auzi astfel de glume, până și un copil de 3 ani știe că nu e frumos să te iei de defectele fizice ale unui om… Sigur, veți spune că a fost o parodie. Nu! Parodia se face cu inteligență. Situația a devenit și mai penibilă când juriul, și chiar și prezentatorii, l-au felicitat că a reușit să facă un „moment extraordinar” dintr-un personaj care nu este ofertant. Păi, dacă nu e ofertant, de ce l-ați ales?? Sincer, dacă Mark Knopfler ar fi urmărit această ediție, ar fi avut toate motivele să îi dea în judecată!
 
Apropo de alegerea personajelor. Văd că e o modă să se imite între ei. În această ediție, Bambi au fost Alb Negru, săptămâna viitoare Daniel Iordăchioae va fi Liviu Vârciu. Stau și mă întreb care este logica? Doar de dragul de a mai face câteva glume trase de păr? Doar ca să pară că e veselie mare în studio? Nu am ce să spun… ei între ei se simt bine și râd de mama focului la orice. Nu știu, însă, ce vină avem noi, cei de acasă. Noi cu ce am greșit?!
Pentru săptămâna viitoare, „ruleta” a decis că îi vom mai vedea pe Cheeky Girls, Katy Perry, Aura Urziceanu, Psy & MC Hammer, Adrian Enache, Sava Negrean Brudașcu, Rosana. Îţi stă mintea în loc! Când istoria muzicală „geme” de PERSONAJE, producătorii show-ului ne oferă ce vedeți mai sus! Și acesta este doar un exemplu. Dar dacă privesc înapoi, la sezoanele trecute, ce să mai spun?! E trist să fii atât de limitat când vine vorba de muzică!
 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here