Diana Dristor (4 mai 2008)

0
60

Chiar daca poate parea exagerat, ceea ce am scris era intr-adevar perceptia despre RVC si Andrei Partos, si era perfect justificata.
Pe la inceputul anilor ’80, nu mai stiu cu exactitate anul dar cred ca era primul sezon in care Andrei “lipsea”, a fost pentru prima oara cand am vazut la Costinesti oameni care aveau cu ei la plaja radio portabil si ascultau RadioVacanta Mamaia (tot respectul pentru Paul Grigoriu). Dupa revenirea lui Andrei, cei care mai veneau cu aparatul radio la plaja il butonau numai in pauza de pranz. Era chiar amuzant sa observi cum, la primul semnal al RVC ii vedeai bajbaind repede sa il inchida.
Eu cred ca asta spune multe despre identitatea la care ne referim, si despre cat de volatila poate fi pastrarea ei. Tocmai de-aceea, in verile in care locul lui Andrei a fost preluat de echipele prin rotatie de la Radio Romania Tineret, RVC a preluat o parte din identitatea acesteia, devenind pentru o vreme un fel de “Student Club” cu haine de vacanta (Student Club era, pe la jumatatea anilor ’80, o emisiune saptamanala dedicata studentilor si difuzata pe Romania Tineret).
Cand Andrei s-a intors, a re-adus si “atmosfera”. Atat colaboratorii cat si invitatii RVC contribuiau substantial la acea atmosfera, insa nu-i acelasi lucru a contribui cu “a crea” un anumit gen de atmosfera. Deseori Andrei impartea microfonul cu invitati-alte voci radio deja consacrate (Florian Lungu, Tavi Vintila, “Motu” Pittis, etc, etc) dar, cand paseau in micutul studio, acestia parca “se descaltau la intrare” ca sa intre in “papucii” RVC.
Asta era farmecul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here