Diana Dristor (4 mai 2008)

0
32

N-am avut prilejul sa o cunosc personal pe Marina Almasan si, din pacate, nici nu vazut emisiunea cu “amintirile” ei despre RadioVacanta Costinesti. Citind insa comentariile din topic, mi se pare nu doar nedrept ci de-a dreptul aberant, mai ales pentru cineva care a colaborat direct timp de cateva sezoane la RV, sa-l descrie pe Andrei (daca am retinut eu bine ca asta s-a intamplat) ca pe omul care “punea muzica”.
Scriam prin luna noiembrie ca eu am fost o ascultatoare frenetica a RVC cu mult inainte de a avea sansa sa colaborez acolo. Pentru toti cei ca mine, care in fiecare vara (indiferent in ce perioada a sezonului) isi dadeau intalnire cu plaja de la Obelisc, RadioVacanta Costinesti se identifica implicit cu Andrei Partos.
Sigur ca au existat de-a lungul anilor nenumarate alte “voci” care i s-au alaturat, fie pentru un sezon-doua-trei, fie pentru cateva saptamani in decursul unui sezon, dar… sa fim seriosi: Andrei Partos ERA RadioVacanta Costinesti! Si nu cred ca exista nici un artist, interpret, trupa, si nici un ascultator din acea perioada, care sa nu gandeasca sau sa simta la fel.
Mai mult, ar fi gresit sa ma refer la faptul ca AP a insemnat RVC doar din punct de vedere al longevitatii, pentru ca atat calitatea cat si structura, conceptul programului si tipul de continut al programului RVC erau ale lui Andrei (cel putin in perioada in care am colaborat eu, dar se simtea ca asa era de multa vreme). Noi, colaboratorii, veneam cu diverse sugestii de rubrici care ni se parea ca ni se potrivesc, iar Andrei le incuraja daca i se parea ca sunt bune, stabilea care sunt cele mai bune momente din cursul zilei pentru ele, alegea cea mai potrivita muzica pentru ilustratie sau semnale de rubrica, facea sugestii pentru imbunatatirea lor… In rest, noi citeam anunturi de intalniri si raspunsuri la concursuri pe care in general tot Andrei le inventa…
Nu stiu cum as putea explica celor care nu au fost martori ai acelor vremuri: Radio Vacanta Costinesti avea un spirit aparte, avea o identitate anume, iar asta nu era meritul colaboratorilor… Iar invitatii, interpreti sau sportivi sau regizori de film, toti “se mulau” parca pe acea identitate. Dar identitatea fusese creata de Andrei, iar continuitatea acesteia i se datora lui.
Eu cred ca tocmai “acea” identitate atat de puternica face ca, si acum pe acest forum, si in emisiuni ca cea de la A2, dupa atat de multi ani, sa simtim nevoia sa vorbim despre “acea” RadioVacanta Costinesti.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here