DIGISPORT A DEVENIT FANZINE?

0
265

DIGISPORT A DEVENIT FANZINE?Sunt multe de spus, dar mă refer doar la ultimele evenimente. Descinderea mascaților, găsirea armelor, banilor, petardelor pe unii suporteri, chiar și-n clădirea stadionului. Apoi a venit reținerea președintelui de Club, Daniel Nicolae. Nu l-au ținut mult. A urmat Șucu, patronul cu explicații, cu precizări că el le dă bani (și nu puțini) suporterilor pentru de-ale gurii și ”coregrafie”. Țin minte cât caz s-a făcut pe tema asta când Becali făcea același lucru. Acum totul e normal. E normal să arunci cu petarde pe teren că așa fac și suporterii turci sau greci. Șucu a explicat că el nu e proprietarul stadionului din Giulești, așa că alții răspund de faptul că acolo s-a creat o cazemată. Pentru ciripitorii fanzinului Digi (mă refer la Filoti, Rădulescu, Naum și tot mai mulți alții) totul e o.k. Nu contest forma bună a echipei, dar slugărnicia, libidinoșenia presarilor nu se justifică prin nimic. Sau și la ei vin bănuții lui Șucu? Nu așa se zicea despre Jiji? Angheluță și Ștefănescu au comentat meciul cu Farul. Din primele minute au anulat șansele echipei lui Hagi, care, n-a mai câștigat un meci de mult. N-a marcat, n-a jucat, n-are oameni, cei buni nu-s în formă, nici faptul că sunt tineri nu mai contează…Băieții afirmă că Farul ar trebui să joace relaxat pentru că n-are miză. Au stabilit ei. În primele 25 de minute s-au referit de 3 ori la FCSB deși nu juca. Ca să înțelegeți care sunt obsesiile celor care ne apasă cu judecăți de valoare. 20 de minute Rapid n-a tras niciun șut pe poartă. În Giulești.

*Min 22 Farul înscrie și e 0-1! Oops!* Trec pe PrimaSport unde sunt Grădinescu și Mocanu. Vână (Farul) a ratat singur cu portarul. Lor nu li s-a părut o ocazie imensă. Ba au observat ”un joc periculos” ceva mai devreme, dar nedat de arbitru. În min 57 era 0-2, dar tot Rapidul joacă frumos, nu-i așa? Apărare lui Hagi se cam clatină, iar fundașii nu au viteză. Azi nu vedem petarde? De ce nu cântă galeria? Oare ce probleme au? Vai, dar nu trebuie admonestat de public, zice Mocanu, referindu-se la o fază în care a greșit un rapidist. Așa se joacă. La Rapid. Vână șut bun în bară. Se cere henț la orice minge în careul Farului. Mocanu iar face trimitere la FCSB. Fără nicio legătură. Rivaldinho face fault și se dă penalty. Se temină cu 1-2 și cu nervozitatea maximă a rapidiștilor care se consideră furați. * Niște suporteri sunt acum la pușcărie pentru 30 de zile, dar nu contează, sunt băieți buni care au investit în ”echipament de luptă”…* Marii jurnaliști au trecut la analize, dar zău că nu merita să văd. Indiferent de cine ia titlul, mizeria creată de aceste specimene, prea des prezente pe sticlă, nu va dispărea prea curând.

Aveți aici un comentariu al unui om mai implicat ca mine în fenomenul fotbal.

Sergi Lopez scrie pe 16.03.

”Ca să vezi câți prieteni are în presă șeful celebru de galerie, este suficient să privești efectele arestării sale. Festival de echilibristică oferit la rubricile de opinie (tv sau scrisă). Este evident că unii ziariști nu prea au muniție să-l apere și mai au și dilema dată de faptul că nici trebuie să fie prea evident că o fac. Un chin. Te uiți cu milă, apoi cu tristețe, fiindcă realizezi halul în care a ajuns presa de sport. Sentimentul datoriei față prietenul mai bocciu, opiniile de felul ăsta nu au rolul de a se adresa publicului larg, ci prietenului care, când va ieși, te va întreba: „co*e, scrii/apari la ziar/emisiuni, să nu mă aperi deloc ?” Și atunci prietenul ziarist trebuie să ouă ceva, ca să se justifice când insul iese de la păstrare. ”Uite, vezi, te-am apărat, am zis/scris, vezi ? am zis/scris !”

Abia aici totul devine amuzant, dar și trist. Fiindcă jurnalistul începe să miște joystick-ul ca să se asigure că există un echilibru între a apăra un tip ce, prin 2015, trăgea cu arme într-o bază sportivă și teama de a lăsa altă impresia decât că totul a izvorât din nețărmurita sete a ziaristului pt dreptate. Prin urmare opinia începe așa, fie că e text, fie că se transmite prin viu grai: ”SĂ SE RESPECTE LEGEA !” Urmat de un ”DAR”. Un sentiment de îndoială care să mânjească un pic prima frază. Însă nu insiști, ci, chiar când lumea începe să creadă că esti subiectiv, îți aperi amicul folosindu-te de platforma saitului/emisiunii, adaugi iar: ”LEGEA TREBUIE RESPECTATĂ !!” Intransigent. Și un discret: ”bună, rea….aia e.” Ai prins-o ? Jurnalistul suferă fiindcă este un cetățean iubitor de dreptate, dar simte că legea a fost prea dură cu amicul său. Este împărțit sufletește. Și cum multe în apărarea amicului nu ai să spui, începi să depeni amintiri despre cum a civilizat el galeria, practic îi puteți spune Kemal Ataturk Bocciu. Iar de asta trebuie să se țină cont când va fi judecat, pe instanță durând-o fix în cur de civilizarea galeriei care o înjura pe Cristina Neagu.

În fine, atât am avut de spus, anume că înțeleg cât de jos a picat presa, pare chiar că fotbalul e o treaptă mai sus, dar citesc că revine Tolontan în forță. PS Știu că termenii juridici pot fi complicați, dar dacă scrii pe acest subiect, este obligatoriu să-i cunoști. Nu există reținere pt 30 de zile, ci doar 24 de ore. Nu există condamnare la arest preventiv, este doar o măsură preventivă. Condamnarea va fi, dacă va fi, la finalul procesului.”

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here