Discuţii încinse pe grupul de Facebook „Împreună pentru educaţie“. Profesor către părinte: „Ai mintea bolnavă“

Articol preluat de pe site-ul Adevărul

0
83
Discuţii încinse pe grupul de Facebook „Împreună pentru educaţie“. Profesor către părinte: „Ai mintea bolnavă“
FOTO Facebook / Profesori şi părinţi. Împreună pentru educaţie

Administratorul grupului de Facebook „Profesori şi părinţi. Împreună pentru educaţie„, un grup care a strâns aproape 50.000 de membri, a fost cel care a lansat în spaţiul virtual postarea unei mame care se plângea că este dezamăgită după ce i-a auzit pe profesorii fiicei sale cum se comportă în timpul orelor.

„Sunt dezamăgită. Foarte dezamăgită. Vă zic imediat de ce. Fiica mea e în a clasa a cincea. Recent s-au întors în şcoală şi clasele de gimnaziu. Deci şi clasa ei. Ea nu, a rămas în continuare în online, din cauza unor probleme medicale…

Luni au început orele în format fizic. Fiica mea, tot online, acasă. Tot ce aude (auzim) de luni sunt urlete. Nişte urlete continue. Ba strigă profesorii, ba strigă copiii. E un murmur continuu din care răzbat în permanenţă urlete. Strigăte animalice. Nu se văd multe, camera web e înspre tablă. Dar se aud”, a povestit femeia.

Apoi a dat şi câteva exemple:

„- A.! Nu mai vorbi, că te scot afară!

– C! De ce nu ai tema, tu fată, ia zi? Nota 4!

– Măi copile, de ce nu ştii lecţia (pe un ton strigat)? Ai un 3 uite acum cât tine de mare!

– Nu mergi la nicio toaletă, n-ai decât să faci pe tine (în online îi lăsa).

– Toţi aveţi un 4 chiar acum pentru că M. nu a ştiut să răspundă!

– Scoateţi o foaie de hârtie! Dacă nu aveţi foaie, vă dau 2!

– Iesi afarăăăă din ora mea, prostovanule, de aia e şcoală, să vorbeşti neîntrebat?

– Nu mai puneţi întrebări idioate!

– Marş la locul tău!

– De-ţi trag una, acolo rămâi!

– Vă arăt eu vouă acum, prinţeselor şi prinţişorilor!

– Dacă mai scoţi o vorbă, nu te trec clasa!

– Bă, io când ţi-am zis ceva, tu nu ai voie nici să respiri, ai priceput, bă băiete?”.

Reacţia profesorilor

Sute de dascăli au comentat imediat postarea administratorului. „Nu cred o iotă din ce spuneţi… Profesorii lucrează cu materialul părinţilor. Înainte de a pune la zid ieşirile lor nervoase, să facă şi părinţii exerciţiul acesta, de a fi părinte pentru 20 sau 30 de copii măcar o oră, în care să îi şi înveţe ceva. Adică nu doar să îi lase să se joace… Au venit la şcoală foarte obraznici şi needucaţi. Şi în plus noi în online am vorbit cu pereţii. Camere închise, te rogi de ei să scoată un cuvânt, majoritatea nu au scris nimic pe caiete. Au uitat şi ce ştiau înainte…”, sunt doar câteva dintre comentariile profesorilor.

Profesor de matematică: „Nu cumva copiii sunt sălbatici şi trebuie consiliaţi?”

Cel mai dur comentariu a venit din partea unei profesoare de matematică din Râmnicu Vâlcea. „Păi profesorii le spun copiilor să tacă degeaba? Nu cumva este exact invers? Nu cumva copiii sunt sălbatici şi trebuie consiliaţi? Profesorii niciodată nu le spun elevilor să tacă aşa degeaba şi nici la prima abatere. Este o activitate la clasă, iar elevii dacă ar vorbi pentru acea activitate, sigur nu le-ar zice profesorii să tacă. Iar începeţi cu hate (ură – nn.) la adresa profesorilor? Iar apar tot felul de părinţi frustraţi cu postări mizerabile? Un părinte care face asemenea postare la adresa profesorilor, este el însuşi un sălbatic needucat. Ce să te mai aştepţi de la copiii lui?”, a scris profesoara.

Puteți citi articolul în întregime aici: https://adevarul.ro/news/societate/discutii-incinse-grupul-facebook-Impreuna-educatie-profesor-parinte-ai-mintea-bolnava-1_60b700b85163ec4271abb1e7/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here