Două zile până la startul ARTmania2017: Programul Festivalului

0
19

ARTmania 2017Vineri, 28 iulie 2017, începând cu ora 18:00, se deschid porțile celei de-a 12-a ediții ARTmania Festival, la care iubitorii de muzică și de artă se vor bucura de două zile de concerte, expoziții, evenimente culturale și de activări creative.    
La ARTmania Festival 2017, fanii îi vor putea asculta în Piața Mare din vechea cetate a Sibiului pe unii dintre cei mai apreciați artiști ai momentului: Tarja, Lacuna Coil, Riverside, Beyond the Black, You And Me At Six, Devin Townsend Project, Walkways sau Coma.
Program concerte în Piața Mare

Vineri 28 Iulie 2017

19.00 – 19.40 COMA (RO)

20.00 – 21.00 RIVERSIDE (POL)

21.20 – 22.30 LACUNA COIL (IT)

22.50 – 00.00 DEVIN TOWNSED PROJECT (CAN)

 

Sâmbătă 29 Iulie 2017

19.00 – 19.30 WALKWAYS (IL)

19.55 – 20.45 BEYOND THE BLACK (DE)

21.15 – 22.15 YOU ME AT SIX (UK)

22.45 – 00.00 TARJA (FIN)

 
PROGRAMUL MUZEELOR ASTRA ÎN PERIOADA 27-29 IULIE 2017
• Casa Artelor – Muzeul de Etnografie și Artă Populară Săsească “Emil Sigerus”
Adresă: Piața Mică nr. 21
Program: miercuri-duminică, 10:00 – 18:00; sâmbătă: între orele 10:00 – 20:00
“Rosturi și rostiri la sași”. O lume întreagă poate fi recompusă din mici rostiri în propoziţii brodate, inscripţionate sau rostite în momente importante. Organizată pentru a marca aniversarea celor 500 de ani de la declanșarea Reformei protestante a lui Martin Luther, Expoziţia „Rosturi şi Rostiri la saşi” conturează o lume în care cuvântul accentuează importanţa credinţei, concept adunat într-un vers semnat de Martin Luther pe care îl regăsim, brodat sau inscripţionat, în tot spaţiul transilvănean săsesc, până în zilele noastre: “O cetate puternică este Dumnezeul nostru”.
• Casa Hermes, la Muzeul de Etnografie Universală “Franz Bidner”
Adresa: Piața Mică nr. 11
Program: miercuri-duminică: 10:00 – 18:00
Alebrijes sunt personaje fantastice din folclorul mexican, realizate din carton, hârtie, făină şi apă care pot fi văzute defilând pe străzile din Mexico City. Anul acesta vom putea vedea aceste creaturi mitice şi în Sibiu, mai exact în faţa Casei Hermes, unde, în perioada 20 – 26 iulie, patru artizani mexicani îşi vor da măsura măiestriei, construind o marionetă de câţiva metri înălţime. Echipa de artişti invitați la Sibiu și-a câștigat faima internațională și pentru că a realizat, la festivalul Hell & Heaven în 2016, figurinele ce îi reprezintă pe membrii trupei Rammstein. La ridicarea instalației de la Sibiu vor participa şi voluntari sibieni, iar după finalizare, figurina supradimensionată va rămâne expusă în holul Muzeului de Etnografie Universală Franz Binder din Casa Hermes.
În cadrul aceluiaşi eveniment, pe data de 26 iulie la ora 16:00, va avea loc vernisajul expoziţiei «Este vorba despre Mexic…», care va reuni atât obiecte de etnografie mexicană din patrimoniul Muzeului de Etnografie Universală Franz Binder, cât şi obiecte de mic artizanat, aduse de artiştii mexicani.
 Muzeul Civilizației Tradiționale din Dumbrava Sibiului 
Adresă: Str. Pădurea Dumbrava, nr. 16-20
Program: zilnic 10.00 – 20.00
Ediţia din acest an a Olimpiadei “Meșteșuguri Artistice Tradiționale” reuneşte 260 de participanţi, din toate judeţele ţării, inclusiv Sibiu și municipiul București, dar şi din străinătate – Mexic, Republica Populară Chineză, Republica Bulgaria şi Republica Moldova. De miercuri (26 iulie) până duminică (30 iulie), micii meşteşugari în straiele specifice locurilor de origine, cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani, vor însufleți, prin atelierele interactive, gospodăriile din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. În zilele de vineri (28 iulie) şi sâmbătă (29 iulie), participanţii vor demonstra cât de iscusiți sunt în practicarea meșteșugului preferat în fața oaspeților veniți la centrul Sibiu, respectiv la Casa Artelor, în Piaţa Mică.
Olimpiada “Meșteșuguri Artistice Tradiționale”– ediția a XXII-a – 26 – 30 iulie 2017 găzduiește și tabăra de meşteşuguri artistice tradiţionale, ediţia a VIII-a, 25 iulie – 30 iulie 2017. Tabăra face parte din Programul „Fără Limite – Împreună întru Tradiţie”, dedicat persoanelor cu dizabilități, Muzeul în aer liber, Gospodăria de fluierar din Hodac.
• Pavilionul Muzeal Multicultural 
Adresa: Str. Pădurea Dumbrava nr. 16-20
Program: miercuri-duminică 10:00 – 18:00
Calea minorităților etnice – Ateliere, gospodării întregi, mori cu cai sau de vânt, așa cum erau odată, amintind, cu toate, de legendele acestor locuri. Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului expune 18 monumente ce aparțin unor minorități etnice din România, fiecare prezentând și ocupațiile tradiționale pe care le-au avut proprietarii lor. O premieră, în cadrul acestei expoziții, este dată de faptul că niciunul dintre aceste monumente nu a fost până acum prezentat din perspectiva etniei pe care o reprezintă.
• SALA ATELIER, SALA TÂRG ȘI SALA CALE
Expoziția ca experiență multimedia. Sunetul poate fi, uneori, viu, scăpat de rigorile reprezentărilor clasice, distante, convenționale, strict documentaristice sau radiofonice. Având o identitate și o viață aparte, sunetul poate îmbrăca anumite exponate într-o aură specială, imposibil de anticipat în absența lui. Sala este împărțită în cinci arii diferite, fiecare cu povestea ei și cu nebănuitele ei mistere: pălărieri, fierari, lemnari, olari sau țesătoare. Un montaj sonor va răsuna în zona Sălii Târg, cu secvențe menite să ilustreze vacarmul motorizat al târgului contemporan, pentru a deveni, spre Sala Cale, un melanj de voci, așa cum se aud ele atunci când treci printr-un târg.
Tarja, Lacuna Coil, Riverside, Beyond the Black, You And Me At Six, Devin Townsend Project și Walkways sunt trupele confirmate pe afișul celei de-a 12-a ediții a Festivalului ARTmania din Sibiu.
Pentru această ediție, ARTmania Festival a pus în vânzare un număr limitat de bilete pe zi, la prețul de 140 lei.
 
Proiecții de filme. De asemenea, cinefilii vor putea viziona gratuit filme premiate internațional, aduse de Transilvania Film. Acestea vor fi proiectate în fiecare zi de festival, în Librăria Habitus din Piața Mică, unde ARTmaniacii amatori de lectură vor avea parte și de reduceri de 10% la cărți SF sau fantasy. Detalii complete aici (click).
 
Reguli generale de acces la ARTmania Festival 2017 pentru publicul larg  
Acces
Accesul publicului în perimetrul festivalului va fi posibil, pe 28 și 29 iulie 2017, în intervalul orar 18:00 – 00:00. Maratonul concertelor din Piața Mare va începe în fiecare zi de la ora 19:00.
Pentru a intra în spațiul special amenajat pentru festival, publicul trebuie să prezinte în momentul accesului pe porțile festivalului un bilet, un abonament sau o invitație valabilă ce poate fi folosită de o singură persoană, o singură dată. 
Acestea vor fi preschimbate în brățară de acces în momentul intrării în zona de festival și permit intrarea doar în zona de concerte şi la evenimentele conexe ARTmania Festival. 
Biletele/ abonamentele/ invitațiile se pot preschimba în brățări și la centrul de informare a festivalului, ce va fi deschis pe toată durata evenimentului. Info Point-ul ARTmania Festival, va fi amplasat vis-a-vis de Muzeul Național Brukenthal, Piața Mare, Sibiu și va funcționa în fiecare zi de festival, între orele 12:00 – 00:00 (27-29 iulie 2017).
Purtarea brățării este obligatorie pe toată durata festivalului, iar aceasta va fi verificată, atât la intrarea în festival, cât și în interiorul acestuia. 
Participanții la ARTmania Festival sunt obligați să se supună controlului corporal sumar și să permită controlul bagajelor. Participanții trebuie să dețină asupra lor un act de identitate valid pentru a face dovada vârstei legale.
Este interzis accesul cu bagaje de mari dimensiuni, ghiozdane sau rucsaci voluminoși, aceștia putând fi lăsați la punctul de obiecte interzise din festival. Dimensiunile acceptate pentru bagaje sunt 55 x 40 x 20 cm (dimensiunile acceptate și de companiile aeriene pentru bagaje de mână).
Accesul tinerilor participanți cu vârste cuprinse între 7 și 16 ani se realizează în baza unui bilet valid și este permis doar dacă sunt însoțiți de o persoană adultă cu un bilet/ abonament valid.
Accesul copiilor sub 7 ani este gratuit dacă sunt însoțiți de un adult cu un bilet valid și cu o copie a unui act doveditor a vârstei copilului. Părinții sau însoțitorii sunt responsabili pentru siguranța copiilor, organizatorii nefiind responsabili pentru eventualele incidente. Este recomandată purtarea căștilor de protecție sau a dopurilor de urechi pentru copiii sub 10 ani.
Organizatorii nu încurajează prezența copiilor foarte mici la astfel de evenimente, unde limita de decibeli ar putea crea efecte negative asupra auzului copiilor, motiv pentru care este interzis accesul cu cărucioare pentru copii. Excepție fac doar cărucioarele pentru persoane cu dizabilități.
Accesul cu animale de companie nu este permis în perimetrul festivalului.
Vești bune pentru pasionații de fotografie. Este permis accesul cu aparate de fotografiat de orice fel, inclusiv DSLR profesional. Va rămâne interzis accesul cu orice fel de trepiede, blitz-uri detașabile, aparate de filmat și alte accesorii, în special de dimensiuni mari. Intrarea cu obiecte de valoare în incinta festivalului sau lăsarea lor în grija altor persoane rămâne în răspunderea exclusivă a proprietarului.
Fotografierea este permisă numai fără blitz şi fără a deranja bunul mers al evenimentului sau spectatorii prezenţi la festival.
Este interzis accesul cu mâncare și băutură în zona de festival. ARTmania Festival va pune la dispoziția participanților o zonă de food special amenajată, care va funcționa pe întreaga durată a evenimentului. Astfel, cei sosiți în Piața Mare din Sibiu se vor putea bucura de un spațiu dedicat preparatelor culinare și băuturilor, disponibile pentru toate gusturile și vârstele.
Plata cu FestiPay
La ARTmania Festival 2017, achiziţionarea de mâncare şi băutură în interiorul festivalului se va face prin sistemul FestiPay. Cardurile Festipay sunt vouchere de cumpărături electronice, parte a unui sistem de plată confortabil, cashless.
Cu acestea participanții la festival vor putea plăti rapid și ușor băuturile și alimentele luate din perimetrul festivalului, în limita sumei disponibile pe card
Regulamentul complet al ARTmania Festival 2017 poate fi consultat pe website-ul oficial al festivalului (www.artmaniafestival.ro) prin accesarea secțiunii “Reguli de acces” din meniul principal al website-ului.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here