Duelul ”Caramitru – Malaele, cate'n luna si in stele” revine pe scena Teatrului National Bucuresti (29 septembrie)

0
16

In seria celor mai in aplaudate productii teatrale ale momentului,  spectacolul “Caramitru-Malaele, cate’n luna si in stele” revine la Teatrul National din Bucuresti in data de 29 septembrie cu o noua reprezentatie. Duel de vorbe de duh, versuri alese, umor fin si o muzica  desavarsita, pe strunele violoncelistului Adrian Naidin, intalnirile “Caramitru-Malaele” de la National au devenit un reper fix pe agenda iubitorilor de teatru din capitala.

 
Legende ale scenei romanesti, actorul Horatiu Malaele si prietenul sau de-o viata, marele Ion Caramitru, urca pe scena Studio a Teatrului National din Bucuresti pentru o prima editie de gala, din cadrul noii stagiuni, a spectacolului de succes: “Caramitru-Malaele, cate’n luna si in stele”. Spectacolul este o excelenta provocare pentru doi maestri rostitori de versuri, eleganti si inteligenti, care exploreaza cu umor subtilitati ale mintii si colturi secrete ale sufletului. Caramitru recita rascolitor, imaginand, cu inteligenta si ingeniozitate, raspunsuri pe masura unui Horatiu Malaele vulcanic, irezistibil si plin de umor – demonstratii de virtuozitate intr-un duel de vorbe ai carui martori sunt adesea Shakespeare, Toparceanu sau Nichita.
 
Horatiu Malaele ramane un geniu comic care a demonstrat din plin ca are la indemana toate subtilitatile mintii si ale sufletului, pe care le atinge folosind toate mijloacele artei. Probabil cel mai bun produs al teatrului romanesc din ultimii 20 de ani – asa cum il descrie Ion Caramitru, neobositul Malaele este intr-o perpetua cautare si de aceea niciuna dintre aparitiile sale pe scena nu este similara cu precedenta.
 
Violoncelistul Adrian Naidin este cel care a acceptat invitatia de a da ritm acestui spectacol neconventional de cuvinte. “Rostit, sunetul ar putea deveni cuvant”, spune Adrian Naidin. “Sunt intalniri intre cuvant si sunet. Ambele au aceeasi origine: spiritul. Ambele vin din suflet”, spune el.
 
Ajuns la cel de-al cincilea sezon, rastimp in care a fost jucat de fiecare data cu casa inchisa, atat la reprezentatiile din Bucuresti, cat si in cadrul turneelor programate in tara, spectacolul “Caramitru-Malaele cate’n luna si in stele” incepe noua stagiune cu seria reprezentatiilor  de gala. Va invitam sa-i reintalniti pe cei trei artisti, luni, 29 septembrie la Sala Studio a Teatrului National Bucuresti, de la ora 20:00, pentru ca mai apoi, asa cum spune Horatiu Malaele, “In continuarea vietii dumneavoastra sa radeti, pentru ca rasul este muzica sufletului. Sa va jucati – este secretul tineretii si sa iubiti – este ratiunea de trai”…
 
Biletele au fost puse in vanzare si sunt disponibile la casa de bilete a  TNB sau on-line pe www.bilet.ro,  in reteaua agentiilor EUROLINES & TUI TRAVELCENTER, preturile acestora fiind de 80 ron sau 100 ron in functie de categoria de loc. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here