După 12 ani, iar despre Mădălina? *Cad copacii în parcuri.* Al cui e Arcul de Triumf?

0
278
După 12 ani, iar despre Mădălina? *Cad copacii în parcuri.* Al cui e Arcul de Triumf?
Vox Pop Rock 1996

SE REDESCHIDE DOSARUL MĂDĂLINEI MANOLE?

După cele auzite la Antena 3 pe 14 iulie (ziua de naștere și a morții Mădălinei) așa s-ar cuveni. Informațiile oferite de o doamnă din Canada par logice și argumentate. Nici acum 12 ani n-am fost convins că Mădălina s-ar fi sinucis. Doamna Monica Pop se putea abține din a spune prostioare. Că M.M. era tânără (43 de ani) e O.K. dar nu era în plină ascensiune. Era fericită pentru că-și dorise copil de mulți ani.Asta o pot afirma și eu.Sigur nu era cazul să vorbească un oftalmolog care nici măcar nu știa cât avea copilul acum 11 ani. Aveți emisiunea Psihologul muzical din 2010 când Mădălina a fost în studio.* A vorbit în emisiunea lui Gâdea și fratele Mădălinei care în 12 ani n-a avut timp să citească dosarul. Am aflat că procurorul studia muzica pentru a afla cauzele morții. Ciudat mod de a ancheta. Cântecele nu erau compuse de ea, iar cele cu iz deprimant erau tocmai cele compuse de soțul ei din acel moment, adică Petru Mircea. Aș da un exemplu: ”Suflet gol”. Dacă există suspiciuni de crimă, cercetarea ar trebui reluată.

 

40% români în echipele din România!

Dorința ministrului Novak nu e rea, dar neaplicabilă acum. Peste un an-doi cu siguranță. Și ce sancțiuni sunt dacă nu te conformezi? Și nu e vorba doar de fotbal. Toate sporturile de echipă intră în această ecuație. Poate așa va crește grija pentru copii și juniori. Ar fi trebuit să existe o dezbatere publică inițiată de ministrul Ed. Novak. Argumente, recompense și sancțiuni. Altfel e doar un gest autoritar generator de conflicte. Ca dovadă că a reacționat un alt etnic maghiar, cel cu discriminarea, Asztalos Csaba. Acesta a explicat că nu se poate aplica un astfel de Ordin de Ministru. Și nu i-au lipsit argumentele juridice. Se mira că Novak nu are consilieri.* Becali a fost cel mai vehement susținător al noii decizii.* Cu siguranță nu se va aplica, odată ce cluburile și-au făcut deja loturile, cheltuielile, strategiile, dar reacția unor jurnaliști, mari susținători ai CFR și ai altor cluburi multietnice arată cât e de independentă e presa sportivă!

Mihai Constantin (TVRInfo) a oferit un filmuleț-reportaj despre influenceri, despre comportamentul online, cu oarecare ironie. S-a tuns, s-a filmat. Să nu facem online ce n-am face în viața reală, ne sfătuia.

Pro-Arena confirmă. Face emisiuni de zi, dar cu un moderator perfect inapt. Nu-l ajută nici fața, nici restul. Iar au vorbit cu Iftimie de la Botoșani. Un oportunist imens.Un gargaragiu alunecos. În studio, invitatul cvasipermanent, Cristi Costache și încă un domn care n-a vorbit cât am stat pe post…Iar s-a lăudat patronul cu meritele lui în privința lui Marius Croitoru, cu planurile lui…

Tot la Pro-Arena Ciprian Marica are prezențe cronice. Nu știu cine le-a băgat în cap ălora că ar fi telegenic, sau un vorbitor inspirat.Pentru platitudini cu glas stins găsești persoane mai potrivite, cred. * La Prima Sport am văzut un tandem inspirat ales pentru dezbateri: Gică Popescu și Florin Răducioiu!

La DigiSport nu scăpăm de Daniel Stanciu, care are funcție la un club, dar tot vine și mimează echidistanța. Valentin Moraru are momente când o ia pe arătură, n-are răbdare, nu știe să asculte. Marius Avram, fostul arbitru, e un tip cu vorbele la el, care știe ce spune și totuși Moraru (cu râsul lui foțat și cam maladiv) nu l-a valorificat cum se cuvine. Pe 6.07. Rețineți că stau foarte rar pe Digisport, acum când am PrimaSport, Eurosport și OrangeSport. Sunt și acolo personaje criticabile dar n-au ajuns la cotele celor de la Dgs.

La Profit News am prins reluarea cu mine de vreo 10 ori, dar și altele interesante. A devenit un canal cu informații utile și așezate. Și nu mă refer strict la emisiunile lui Adrian Vascu.

La Realitatea Plus îl are iar pe Laurențiu Botin. Credeam că a plecat. Regia de emisie e în contratimp și arată mereu pe cineva care tace. S-a discutat puțin despre Stadionul Arcul de Triumf. Se zicea că ministrul Novak nu vrea să-l lase pe mâna exclusivă a Federației de rugby. Am o opinie exprimată adesea, iar după cum arată naționala noastră nu văd de ce ar avea un stadion din bani publici. Dar aștept să aflu dacă e un subiect marca Petrache (șeful Federației) sau e ceva real. Petreache susține că e singura echipă din România care prinde locul 16 mondial.Parcă aveam și o națională de handbal fete, dar fie ca el. Locul 16 a devenit așa o performanță? M-ar fi interesat dacă Botin &Comp au aceleași griji și pentru complexul de alături, adică Ștrandul Tineretului, care zace nefolosit de ani de zile. Sau acolo, nefiind un Petrache, nu se pune?

https://www.sport.ro/rugby/reactie-vehementa-a-frr-dupa-anuntul-facut-de-ministrul-eduard-novak-ce-l-a-scos-din-sarite-pe-alin-petrache.html

 

Cad copacii din Parcul Kiseleff. Sectorul 1. Era să se producă un accident grav. Totalul dezinteres pentru toaletare, verificare este incalificabil.

Dan Șucu (investitor la Rapid) a vorbit la Dgs și ar fi spus mai multe și mai clar dacă-l lăsa R. Naum. Omul a analizat financiar, economic, fotbalul românesc. Banii publici fac rău fotbalului profesionist. Sportul de masă are nevoie. Omul are dreptate, dar nu mă aștept să fie înțeles de un Naum.Competiția e distorsionată.Au dispărut bazele sportive. El a cumpărat două și investește în ele, ca să poată face sport peste 1000 de copii. Idiotul de Naum nu știe ce înseamnă ”capitalul social”, ce înseamnă un ”împrumut”.  Pe Șucu îl deranjează faza de la Sepsi unde nu se prea plătesc taxe la autoritatea locală pentru investițiile făcute acolo de Guvernul Ungariei, direct sau prin interpuși. S-a referit și la sponsorizări dirijate, comandate…

Meci fantastic între Rafa Nadal și americanul Taylor Fritz. Nadal a revenit, deși avea probleme de sănătate și a câștigat după peste 4 ore de joc cu 3-2. Nadal s-a retras așa că ar fi fost mai frumos să-l lase pe Fritz să meargă mai departe. Dar totu-i pe bani. Astfel publicul rămâne fără o semifinală pentru care a plătit.Djokovic a câștigat un nou titlu la Wimbledon după un 3-1 cu australianul Kyrgios.

CFR CLUJ ELIMINATĂ!

S-a scris și s-a vorbit enorm. Se așteaptă decizia patronului Varga privind situația lui Dan Petrescu. Cert e că i-a lăudat în avans pe adversari încât i-a convins și pe ai lui să le fie frică, să se apere după gol. Asta la 1-0. Au avut 2-1 și , culmea, o echipă care știa să se apere, a clacat tocmai la acest capitol. Trist și neplăcut pentru fotbalul nostru. Campioana eliminată de o echipă din Armenia!  Oare antrenorul nu are nicio responsabilitate? Nu doar așa, la declarații. Asta am auzit. Mă refer strict profesional. Deciziile lui, schimbările, n-au contat? Să fie sănătoși. Măcar în viitor să joace la victorie, în Conference League.

Din păcate Simona Halep n-a reușit să se mobilizeze pentru semifinală. Mats Wilander și Alex Coretja au subliniat că nu i-a mers serva, că a făcut prea multe duble și greșeli neforțate. E bine și o semifinală, păcat că a pierdut la o rusoaică (devenită kazahă) de 23 de ani, o debutantă la Wimbledon. Avea mari șanse să ia din nou titlul. Oricum banii sunt considerabili și pentru acest traseu remarcabil în turneu. Rybakova a luat ea primul ei trofeu și a demonstrat că nu stă la Moscova!

NATAȚIA LA COTE MAXIME!

Radu Paraschivescu a relatat cu entuziasm și admirație cursa de 1500 liber care l-a impresionat. Vlad Stancu a câștigat detașat cea mai dificilă probă a Campionatului European de Juniori. DigiSport a rezolvat astfel și ”preocuparea” pentru alte sporturi în afară de fotbal, handbal, auto și tenis a celor 4 canale cu profil sportiv.

* Organizare foarte bună, rezultate excelente pentru juniorii noștri și transmisii bune la TVR au adus mai aproape de marele public un sport esențial pentru sănătatea tuturor. Felicitări gazdelor, Cameliei Potec, șefa Federației, dar și tuturor celor implicați. Am descoperit la Otopeni un adevărat centru sportiv modern, vital pentru noi toți.*Azi, 15.07. am primit o carte poștală de la minunata Carmen Bunaciu, carte poștală editată de Poșta Română special pentru competiția de la Otopeni.

IAR URLĂ BECALI

E treaba lui că urlă, dar e neplăcut să-l aud dimineața la Știrile ProTV (15.07). Nu înțeleg această dependență a unui canal atât de bine situat în audiențe de ieșirile fără sens, agresive, toxice ale patronului fecesebist. Faptul că el își tratează angajații ca pe niște obiecte, e destul de grav. De ce să promovezi așa ceva? Doar un cretin poate crede că e de interes să știm cu cât le scade salariul celor care nu fac ce vrea el. Nu va lua campionatul cu astfel de abordări, dar cu asta s-a obșnuit. Abia acum începe competiția, așa că vom fi obligați să-l auzim foarte des. Sunt unele posturi care nu pot respira fără el. Le felicit și le admir pe celelalte!

NEAȚA CU R&D

Am văzut de câteva ori părți din destul de obosita emisiune în care gazdele se distrează de minune. Azi (15.07) a fost una bună. De ce l-a ales Gabriela pe Dani? E vorba de soția lui, ceva mai înaltă decât celebrul motocrosist, șofer, patron, tânăr tată de copil etc. ”A ales răul cel mic!” A fost replica lui Răzvan. Magicianul permanent al emisiunii este într-o agitație psiho-motorie teribilă, nu prea face nimic, dar cei din platou râd cu lacrimi. A avut și el o contribuție la gluma cu nevasta înaltă. S-o taie. ”Poate tu n-aveai nevoie de toată Gabi”. Glumă de iluzionist, nu?

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here