După ce a aflat că britanicii îl consideră „cel mai bun solist”, Axl Rose a întocmit propria listă a celor mai bune voci din rock

0
25

Axl Rose a răspuns studiului neștiințific, realizat de cercetători btitanici, în urma căruia a fost desemnat „cel mai bun solist din toate timpurile”. Potrivit acestui studiu, are o întindere vocală de aproape 6 octave, cea mai joasă notă atinsă de solist fiind în piesa „There Was a Time” (de pe albumul Chinese Democracy din 2008) în timp ce nota cea mai înaltă a atins-o în piesa „Ain’t It Fun” (cover după trupa Dead Boys, care a apărut pe albumul The Spaghetti Incident? din 1994).
 
Potrivit revistei Spin, Axl Rose s-a declarat flatat de rezultatul cercetării, deși nu consideră că are cea mai bună voce. „În primul rând nu cred că poți stabili care sunt cei mai buni soliști pentru că este vorba despre o alegere personală, subiectivă. În al doilea rând mie îmi plac soliștii de rock, deci mi-ar fi greu să îi amestec cu cei din pop. Dar am să vă spun care sunt vocile pe care le admir eu: Freddie Mercury, Elvis Presley, Paul McCartney, Dan McCafferty [Nazareth], Janis Joplin, Michael Jackson, Elton John, Roger Daltrey, Don Henley, Jeff Lynne [Electric Light Orchestra], Johnny Cash, Frank Sinatra, Jimmy Scott [solist de jazz], Etta James, Fiona Apple, Chrissie Hynde [Pretenders] , Stevie Wonder, James Brown și mulți mulți alții, majoritatea soliști de rock din anii ’70. Aș prefera oricând să îi ascult pe aceștia decât să mă ascult pe mine cântând”, a declarat Axl Rose.
 
sursa: Rolling Stone

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here