Duran Duran și-a dat în judecată propriul fan club și le cere fanilor daune de 40.000 de dolari

0
17

Simon Le Bon și Nick Rhodes de la Duran Duran

Formația Duran Duran își acuză proprii fani că au încălcat contractul și nu au plătit cu suma cuvenită trupa care a cucerit topurile în 1982 cu piesa Hungry Like The Wolf.
În 2010, formația a încheiat un contract cu Worldwide Fan Clubs, Inc., organizație care își are sediul într-un orășel aflat la 30 de minute de Chicago. Potrivit ziarului Chicago Sun-Times, acest contract garanta faptul că 75% din toate veniturile organizației mergeau către formația Duran Duran, restul rămânându-le fanilor. Deși s-a dovedit faptul că fanii nu au ținut socoteala în mod corect asupra încasărilor provenite din vânzarea de albume și materiale promoționale, membri trupei Duran Duran susțin că fan clubul lor oficial le datorează 40.000 de dolari. Fan Clubul deținea o hală unde depozitase materialele promoționale care urmau să fie comercializate. Dar cum organizația nu a avut un contabil care să păstreze actele în regulă, astăzi este foarte greu de stabilit care este suma exactă pe care ar fi trebuit să o încaseze artiștii în acești 4 ani. Chiar și așa băieții de la Duran Duran au decis să-și dea în judecată propriul fan-club, Worldwide Fan Clubs, Inc. stabilind singuri suma pe care ar fi trebuit să o primească.
 
În prezent formația Duran Duran, care cântă în aceeași componența, așa cum apăreau pe albumul de debut din 1981, minus chitatistul Andy Taylor, lucrează la un nou album avându-l ca invitat pe fostul chitarist al trupei Red Hot Chili Peppers, John Frusciante. „Noi suntem mari fani ai lui John și suntem onorați că a acceptat să  colaboreze cu noi. Deocamdată nu există niciun plan în ceea ce privește un turneu alături de John, dar chitara lui sună extraordinar pe noile piese”, au declarat cei de la Duran Duran.
 
sursa: Rolling Stone

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here