EBU explică de ce a eliminat juriul din România de la Eurovision

2
793

Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU) a emis, joi seară, un comunicat în care şi-a explicat decizia de a elimina juriile naţionale din cea de-a doua semifinală şi din finala Eurovision. EBU a explicat cum funcţionează sistemul de votare de la Eurovision şi care sunt neregulile care au dus la decizia sa.

„Concursul Eurovision din acest an a avut un succes enorm în a aduce sute de milioane de oameni din întreaga lume împreună în unitate şi sărbătoare.

După cum a anunţat sâmbătă, 14 mai, Partenerul de vot paneuropean independent al Uniunii Europene de Radiodifuziune (UER) a detectat modele de vot neregulate în voturile juriului din şase ţări participante la a doua semifinală: Azerbaidjan, Georgia, Muntenegru, Polonia, România şi San Marino.

Integritatea votării, atât de către juriile naţionale din fiecare ţară, cât şi de către telespectatorii care votează prin telefon sau SMS, este esenţială pentru succesul emisiunii. Este de datoria EBU faţă de toate părţile interesate, nu în ultimul rând faţă de toţi cei 40 de radiodifuzori de servicii publice participante, să se asigure că poate oferi un rezultat valid la sfârşitul fiecărui spectacol live. Prin urmare, orice încălcare a regulilor este luată foarte în serios.

Puteți citi comunicat transmis de EBU pe site-ul lor oficial: https://eurovision.tv/mediacentre/release/ebu-statement-irregular-voting-2022

Puteți citi traducerea publicată de Adevărul aici: https://adevarul.ro/entertainment/muzica/de-fost-eliminat-juriul-romania-eurovision-explicatiile-ebu-privind-eliminarea-6-tari-nereguli-precedent-1_628677835163ec4271959358/index.html

Voturile din cea de-a doua semifinală:

EBU explică de ce a eliminat juriul din România de la Eurovision

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

2 COMENTARII

  1. Comentariul meu din septembrie anul trecut nu l-ati publicat. Acum sariti de sezut pana la tavan. Mi-ar placea sa va spun in fata: „V-am spus eu.” Nu va suparati dar tot din breasla presei faceti parte si tot aceleasi mizerii promovati. Parerile noastre sunt filtrate si trebuie sa apara doar comentarii convenabile. Cum va puteti duporta? Bine, sunt sigur ca nu veti lasa nici acest comentariu dar macar stiu ca il veti citi. Vreti sa va mai spun despre prea iubitul si prea sfantul Eurovision? Nu cred ca mai vreti.

    • Stimabile, ai greșit adresa. Poate ai vrut să te adresezi unei publicații, poate Adevărul, poate alta. Noi am criticat Eurovision intern și internațional de ani de zile. Aici nu filtrăm păreri. Dacă nu-s jigniri, le lăsăm. Dacă tot ai avut opinii cândva, nu le poți relua, ca să ne lămurim? Noi nu promovăm mizerii, dar se întâmplă să ne confruntăm cu persoane mizerabile!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here