MAI CONTEAZĂ SIMBOLURILE NAȚIONALE SAU NU?

0
113

MAI CONTEAZĂ SIMBOLURILE NAȚIONALE SAU NU?CUM E CU REGULILE, LE AVEM SAU NE PREFACEM?

Se tot vorbește de reacții neplăcute, „condamnabile” (așa zicea D. Filoti) ale unor suporteri la diverse meciuri. A fost scandalul cu naționala de hochei. N-am aflat ce măsuri s-au luat. A fost scandalul cu galeria din Craiova, la meciul cu Sepsi, când arbitrul a întrerupt jocul de două ori, din cauza scandărilor xenofobe.

Acum a fost finala Cupei României. Se aplică iar conceptul de scandal. Un fake ordinar, tendențios. M-a surprins neplăcut că s-a practicat și la Digi24. Au fost câțiva suporteri, care purtau tricouri negre, cu inscripția „Magyarorszag” care înseamnă Ungaria și care s-au întors cu spatele la intonarea imnului României. Un gest mitocănesc, lipsit de respect.

Suporterii echipei din Sf. Gheorghe erau toți echipați cu tricouri alb-roșii ale echipei Sepsi. S-au comportat corect și firesc. Inclusiv jucătorii. Nu prea înțeleg de ce se insistă cu pusul mâinii la inimă. Nu face parte din tradiția noastră, nu intră în reguli, în protocol. E de import. N-am văzut sau auzit despre măsuri ferme, dar mereu presa a sărit pe subiect, ca la un semn. Sunt sau se doresc tensiuni interetnice? Cum le rezolvăm? Prin Legi, reguli și aplicarea de sancțiuni. Altfel faptele devin surse de tensiuni, care pot ajunge a fi periculoase cu sprijinul nemijlocit al presei de toate felurile.

DRĂGOTESCU REDIVIVUS

A revenit veninoasa Corina Drăgotescu. O văd în studioul Realitatea Plus, studio micșorat și rozaliu. Mult Putin în discuții, miștocăreală de George Bush care la 75 de ani a zis Irak în loc de Ucraina, dar s-a corectat imediat cu umor. Drăgotescu ar trebui să fie la A3 cu perechea sa masculină, Ciuvică.

”Sub semnul întrebării” cu Robert Turcescu e mai plăcut decât emisiunile lui Tudor Barbu. B1TV are de câștigat. Tema pensiilor revine și ajută la înțelegere, dar nu și la luarea de decizii. Cei din Parlament au treabă doar cu ale lor. Cei care au contribuit zeci de ani, nu beneficiază de majorări.

Finala Cupei Românie (U19) cu tribunele goale, la oră de sacrificiu. Sepsi (Sf. Gheorghe) cu Csikszereda (Miercurea Ciuc), două echipe din secuime.Puștii din Miercurea Ciuc au luat Cupa și iar s-a cântat imnul ținutului secuiesc. Văd că Burleanu nu s-a supărat.  Comentatorul semnala faptul că nu are informații despre jucători pentru că n-au ambele cluburi site-uri în limba română. O altă anomalie tolerată cu prea mare generozitate. M-a amuzat revolta patriotică a unora de la Fanatik care l-au criticat pe ministrul Novak care tocmai i-a felicitat pe jucătorii celor două echipe. Ambele din zona lui. Finala Cupei la senior era seara, stimați jurnaliști de scandal. Acolo Sepsi a trecut de F.C. Voluntari cu 2-1! Stadionul Giulești a fost o gazdă bună pentru 8000 de spectatori. Galeria din Sf. Gheorghe mi s-a părut extrem de dedicată și entuziastă. Cr. Bergodi a arătat că e un antrenor bun.

Trist e că îl aud pe mereu stupidul Rădulescu emanând aberații, sau repetând ca un papagal ce au zis alții. Se pare că fără acest individ DigiSport nu poate respira. Analist de discursuri ale jucătorilor. Asta în timpul ceremoniei de premiere a finaliștilor. Ocazie perfectă pentru Burleanu &Co să fie văzuți de populație. Filmarea momentului festiv a fost foarte slabă. Un proiect sănătos, a spus Ilie Dumitrescu despre echipa din Sf. Gheorghe.  * Destui jucători care au fost la FCSB au ajuns la Sepsi.* Primul loc în play-out și Cupa, e un rezultat remarcabil pentru o echipă născută acum 10-11 ani.

La Pro-Arena s-a discutat despre neimplicarea lui Burleanu în disputa stadioanelor, care sunt construite din bani publici, dar sunt folosite ca proprietăți private. FCSB nu are un teren propriu și asta, la o analiză serioasă, e și vina patronului. A jucat cu chirie pe Național Arena (unde a rămas dator cu o sumă cam mare). Totuși, tot cu chirie, putea juca pe unul dintre stadioanele din București. Mersul la Buzău e nedrept, chiar dacă nu mai contează, dar începe o nouă competiție și situația nu s-a lămurit. Printre numeroasele biserici, patronul putea crea și ceva demn de un iubitor de sport, adică un stadion cu 15.000 de locuri. Dar el vrea doar bani din fotbal. Nimic altceva. Așa că urmează mișcarea sugerată de Burleanu. În 48 de ore se poate rezolva statutul echipei CSA Steaua, care ar deveni club privat. Atunci vor fi meciuri FCSB- CSA pe noul stadion din Ghencea. Nu va fi frumos?

HANDBAL DE NIVEL ÎNALT LA BĂIEȚI

Handbal de mare calitate la Dgs4. Kiel contra PSG. Public fantastic într-o sală cu 10.000 de locuri. În minutul 40 Kiel conducea cu 24-21. În min 52 era 30-29. Min 59 era 33-32.Dramatic. În meciul tur a fost 30-30. Kiel are atacul și 20 de secunde. PSG are atacul dar numai 4 secunde! Kiel merge în Final Four!

BRAVO PENTRU BĂIATUL DE LA INTRARE!

Un tânăr ferm la intrarea în clădirea televiziunii Digi. Am admirat, grație filmărilor lui George Simion, cum l-a oprit pe acesta, cum l-a pus la punct, cum nu s-a lăsat intimidat. Simion dorea să intre să-i dea replică cuiva care a vorbit despre el într-o emisiune. Faptul că omul e parlamentar, nu-i dă liber acces nicăieri. Au ei destule avantaje, beneficii, dar nu pe acesta. Tot tânărul a chemat Poliția, pentru că era vorba de intrarea pe o proprietate privată. Au venit trei mașini, dar n-au făcut nimic. Un doamnă polițist, cu o apariție de Miss, a stat și s-a uitat, a stat ca la o ședință de shooting. Polițiștii s-au uitat, au luat notițe. Intimidați de importanța acestui deputat trecător prin lumea politică? De neînțeles!

Secvența am văzut-o și la B1TV. Tot acolo am zărit o scurtă secvență cu același superman intrând la CNA în plină ședință. Nu mai există pază în instituțiile statului? Și acolo avea de dat o replică. Răzvan Zamfir, unul dintre realizatorii emisiunii de la B1TV, a punctat că Simion e contaminat de Șoșoacă și că a devenit „nefrecventabil”. Mie nu mi s-a părut frecventabil niciodată. Câteva televiziuni, doritoare de rating, i-au creat iluzia că ar fi…

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here