Eduard Cârcotă, TeddyK și Ștefan Stan la Psihologul muzical – AUDIO

0
143

Am început cu un eveniment jurnalistic. În Anglia s-a lansat pe 7 februarie albumul Hundred Seventy Split al grupului cu acelaşi nume, din care face parte şi Leo Lyons fostul basist de la Ten Years After. În noaptea lansării, Leo Lyons vorbea la R.R.A. despre acest nou proiect, despre plecarea definitivă din trupa al cărei cofondator a fost în urmă cu 40 de ani, despre turnee şi intenţia de a reveni în România. De subliniat faptul că am primit prin poştă CD-ul original cu o zi înaintea emisiunii. Poate cineva înţelege cum se procedează în lume!
A debutat în emisiune compozitorul Eduard Cârcotă (născut pe 29 decembrie 1967). N-a venit singur, ci cu solista TeddyK (Teodora Constantin, născută pe 28 decembrie 1995). Cei doi Capricorni se află la începutul unei colaborări. Eduard Cârcotă ne-a vorbit despre participările sale la Mamaia, apoi la Eurovision (cu Ionuţ Ungureanu, Mihai Trăistariu), unde a avut realizări remarcabile de fiecare dată, dar şi despre actuala prezenţă cu o piesă cântată de Teddy K alături de Ştefan Stan, intitulată „Breathe”.
Ştefan Stan a sosit mai tîrziu, dar a cântat în direct, aşa cum a făcut-o şi foarte tânăra sa colegă. Fireşte că s-a discutat şi despre „Vocea României”. Eduard a primit multe întrebări şi încurajări, iar traseul său profesional a devenit cunoscut.Printre preferinţele sale muzicale s-au aflat şi piese cu Michael Jackson, Christina Aguilera, Loredana, ABBA, Sting sau Pharrell Williams. Şi cei doi solişti au fost bombardaţi cu întrebări, comentarii, aprecieri, dar şi critici.
A fost o ediţie dinamică, agitată chiar, cu un Top 5 Sentimental energic la final. Trooper a dovedit din nou că are foarte mulţi fani şi a adunat cifre record de participare la sondaj. Primele locuri au fost ocupate de piesele 1. Tari ca munţii, 2. Strigăt, 3. Zi după zi (featuring Mihai Georgescu). S-a demonstrat că se poate cânta rock în limba română cu texte de calitate.
 
AUDIO:

Mai jos puteți aveți o selecție a mesajelor (au fost peste 350!):
Amalia, Giurgiu: Am văzut-o la TV pe Dulce Pontes! E drăguţă, exact aşa cum mi-am imaginat-o când am auzit-o la dvs în emisiune! 🙂 Dar Brancu a fost sub nivelul mării!
Dede: It’s great to hear you Leo!! I love the CD! HSS sounds great! I also like the first album! My favourite song is Slip Slide Away!
Florin: But let me ask you something (is more a joke): was Chick Churchill that bad that you decided not to have a keyboards player? :))
Vlad Parau: Bună noapte ! M-aţi făcut să mă simt mai special decât sunt, prin cele ce le-aţi spus despre emisiune: că e pe locul întâi datorită publicului său atât de special. :)) Lăsând gluma, eu ştiam dinainte asta, şi încă de ani de zile, de vreme ce aleg să îmi dedic fiecare noapte de vineri emisiunii, chiar şi atunci când nu dau semne de viaţă, sunt tot cu urechile pe radio. Deci, e o alegere asumată. Şi asta pentru că aşa simt, calitatea e o chestie de gust, fie eşti apt să o savurezi, fie nu ştii că există. Felicitări emisiunii şi truditorilor ei ! Vă mulţumesc că existaţi.
Cât de tare a fost Leo!! Mulţumesc pentru această surpriză extrem de plăcută! Piesele noi sună bestial! Simona, metalfan
Marius, metalfan: Bun venit invitaţilor! Deci… vorbim şi despre Eurovision… 🙂
Tedi: Bun venit dragilor! Mi-a plăcut foarte mult piesa Time! Mi-aş fi dorit să meargă la Eurovision! Se putea face şi un show interesant!
Vicky: Întrebare pentru Teddy K: ce fel de muzică asculţi? Care sunt preferinţele tale muzicale?
DarkAngel: Întrebare pentru Eduard: când compui o piesă iei chitara sau te aşezi la pian? Scrii piese şi pentru trupe sau doar pentru solişti?
Marius, metalfan: Dar ţi se pare normal ca eu, telespectator de acasă, care dau banii pe sms şi votez pe X sau Y din concurs, să nu văd şi eu afişate rezultatele de la televot? Mie nu!
Delia: Ştefan Stan ce fel de muzică ascultă în maşină sau când vrea să se relaxeze?
Ankka Iorgu: Acum… nu vă supăraţi… dar limba română este foarte bogată… Artiştii internaţionali declară mereu că îşi exprimă sentimentele mai bine în limba maternă… Nu toată lumea ştie engleză, dar poate voi vă adresaţi adolescenţilor.
Tedi, Londra: Există totuşi o problemă dacă optaţi pentru piese în limba engleză… aveţi în faţă vreo două-trei serii de liceeni fără BAC… ăştia nu ştiu nici măcar limba română ca lumea, ce vă face să credeţi că înţeleg engleza? :)))
Arici Ţepos: Ştiu că nu e obligatoriu să cunoşti piesa I Want To Break Free… dar hai să nu spunem cu „bla, bla” versurile… mai bine cu „la, la, la”… Nu trebuie să fim simpatici cu orice preţ… Nu vă supăraţi că vă zic…
Ana: Ştefan… dacă îţi spun că ai un aer de superioritate cam ca al lui MarcelPavel, te superi rău pe mine? Sper că nu… Pt că tu mai ai timp să te schimbi! 🙂
Diana, FC Bon Jovi: Dacă veţi reprezenta România, am o întrebare pentru Teddy K: va putea să îşi stăpânească emoţiile pe scenă? Sunt vreo 20.000 de oameni în faţa ta şi alte milioane acasă, în faţa televizorului… Nu pot să uit prestaţia Mălinei Olinescu, iar ea avea mai multă experienţă decât Teddy K…
Prof. Iulian, Darabani: Foarte buna piesa. Poate fi o coloana sonora de  film, dar n-are nicio taina cu Eurovision. Imi pare rau,mi-e dor de Laurentiu Cazan- Say something.
Lipovanul CUC FLORIN: Pe sub lacrimi de stele,printre troieni de ghiocei si viorele,va urez doar sanatate cu succes enorm în toate si mult ajutor divin.
Connie: Sper si le doresc ca piesa BREATH sa cistige locul  I … Mult succes ! Va votam.
Viorel din Botosani: Stefan  Stan este un ìncrezut, nu stiu càt o sä colaboreze cu aceastä fatä formidabilä.
Florin : Stefane te stimez ptr faptul ca nu ti-ai uitat prietenii care te-au impins sa devii Ştefan Stan ! Sunt mandru de tine.Sunt un fost votant din Galati si am 64 ani.
KissArmy: Eu nu am zis nimic până acum, dar nu pot să nu remarc că e nevoie de mult curaj să vii la Psihologul muzical, un fel de templu al muzicii rock, şi să spui „bla, bla, bla” la piesa Queen. Recunosc că a trosnit ceva în interiorul meu când am auzit… şi nu puteţi spune că nu am simţul umorului… 🙂
Boogie: Îmi place Trooper! Mulţumesc!
Liliana: Mulţumesc pt Gianni Morandi!
 
sursa: Radio România Actualități

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here