Oana Pellea la Psihologul muzical (ediția 759 – 15.04.2017)

0
266

Aveți aici o ediție specială, greu de povestit, dar ușor de ascultat.  Deschiderea este cu două nume grele din Banat: Cargo și Post Scriptum.

A revenit, la cererea ascultătorilor actrița Oana Pellea. A mai fost în studio în 2009, 2011 și 2015. De fiecare dată a fost diferită atmosfera. Firește că veți auzi și piesele în care joacă în perioada următoare, surprize pe care le pregătește, reluări . Filmul o atrage foarte puțin, dar muzica e prezentă permanent în viața ei. A propus piese cu Florian – Moțu Pittiș, Adele, Leonard Cohen, Peter Gabriel, Jean Gabin, Damien Rice, Domenico Modugno, The Chainsmokers & Coldplay ș.a.m.d.  Discutăm despre succesul cărții, „Jurnal 2003-2009” reeditată de numeroase ori pentru că cererea a fost și este foarte mare. Oana Pellea a jucat pe multe scene ale lumii, așa că ne-a povestit câte ceva și despre aceste experiențe. A vorbit cu emoție și pasiune despre tatăl ei, Amza Pellea, despre Sărbătorile Pascale, despre comunicarea  cu publicul. A subliniat cât de mult contează respectul reciproc Artist-Public. Spectatorii cu telefoane deschise, cu privirea la tablete, n-au ce căuta în sălile teatrelor lumii. Oana s-a bucurat de mesajele celor de acasă, a răspuns la întrebări.
Agenda pop-rock  vă propune piese cu Luca Barbarossa, Dave Edmunds, Alla Pugaciova, Laura Stoica, 4 NonBlondes, Deep Purple, Gianna Nannini ș.a.
Topul Sentimental a aparținut pieselor interpretate de Engelbert Humperdinck, care pe 13 iunie va concerta din nou la București. Primele clasate sunt 1. Please Release Me, 2. The Last Waltz, 3. Spanish Eyes.

Audio:

Selecția mesajelor (650!!!)
Patricia, Sao Paolo Bun regăsit! Paşte fericit tuturor! Mama m-a învăţat despre tradiţiile din România. Abia aştept să aflu cine va vi invitatul nopţii!
George, Los Angeles Bună seara! Paşte fericit! Întrebare pentru invitată: chiar şi în Japonia publicul a fost cald? Se zice că japonezii nu se prea manifestă, nici măcar la concerte.
DarkAngel Când joci un rol atât de mulţi ani la rând, nu intervine rutina?
Robby, Reşiţa Eu, recunosc, nu prea merg la teatru. Am fost acum un an sau mai puţin, cu diriga şi colegii de clasă. Am văzut Visul unei nopţi de vară. Evident, am dat telefoanele pe silent sau pe vibraţii. La un moment dat vibra telefonul meu de zor. Lângă mine, un coleg se uita în propriul telefon. Îl scot şi eu, discret pe al meu şi constat că vibra pentru că aveam notificări de la alţi 4-5 colegi care făceau live pe Facebook, iar colegul care stătea lângă mine se uita la acele live-uri fără să-şi dea seama că de fapt, piesa de teatru se derula în faţa ochilor lui.
Corina Anca Roth ·  Ne bucurăm sa o avem pe doamna Oana Pellea! O iubim!
Mihaela Neacsu · Toata admiratia pentru marea actrita – Oana Pellea ! O mai asteptam la Caracal! Paste fericit !
Codruta Ciurlea iupiii, o iubesc mult! Va îmbrățișez, doamnă!
Lavinia Ban Văzând fotografii de la deschiderea noii librării Humanitas din Bucureşti, speram la un nou Jurnal semnat de Doamna Oana Pellea!
DarkAngel Am o întrebare… Când avea 15 ani, care era poetul preferat al Oanei Pellea? A avut perioade în care prefera mai mult un poet? Mie, de exemplu, anul trecut îmi plăcea foarte mult George Bacovia. Era „Dumnezeul” meu. Acum câteva luni l-am descoperit pe Edgar Allan Poe şi atât mi-a fost. Citesc, recitesc. Mie îmi place să şi desenez şi mă inspiră. Problema este că Poe nu se dă la BAC… Şi cred că o să am o problemă.
Patricia, Sao Paolo Am urmărit recent un film din 1961. Se numeşte Accatone. Nu prea l-am înţeles, recunosc. În schimb, „Billy Liar” (1963) mi-a plăcut foarte mult. Cel mai vechi film pe care l-am văzut a fost „Brighton Rock” (1947). Au început să-mi placă filmele astea super-vechi. Invitatei îi plac astfel de filme?
Ramona Apropo de actorii care joacă mai mult timp acelaşi rol. Am citit, de exemplu, că actorul care l-a jucat pe Căpitanul Barbossa în Piraţii din Caraibe, refuză să mai joace şi în următorul film. La fel şi Orlando Bloom. Dar cei care s-au uitat la această serie de filme, s-au obişnuit cu acei actori. Nu pot să înţeleg ce-l determină pe un actor să refuze un rol pe care, practic, l-a creat şi care îi aduce şi un venit decent.
Pinu Cercel Respect deosebit,dna Oana,sarbatori frumoase si binecuvintate, va asteptam la Brasov cu mare drag. Acelasi respect, dle Andrei. Sarbatori fericite. Sarbatori regale, dna Oana.
Teddi, Londra Aş vrea să o întreb pe Oana Pellea dacă s-a uitat vreodată pe Cartoon Network, Disney Channel la desenele dublate? Îi plac traducerile? Eu am văzut, într-un serial despre o trupă rock de liceu, că au tradus şi numele trupelor consacrate despre care se vorbea în film. În original, era vorba despre Iron Maiden, Kiss şi Black Sabbath, iar în limba română erau trupe rock precum Direcţia 5, Voltaj… Trec peste faptul că astea nu sunt trupe rock, dar limbajul folosit nu mi se pare deloc potrivit.
Sufletel Val · Buna seara/dimineata! Ma bucura timpul petrecut cu Dumneavoastra si cu invitata din aceasta noapte, doamna Oana Pellea! Recunosc ca intamplarea cu persoana care a iesit din sala trecand aproape peste actor, pentru a vorbi latelefon, aproape mi-a produs un hiatus – momentul acela in care gandurile se opresc cand simti cum este sa nu simti, cand stii ca esti nefiind totusi. Si recunosc ca momentul creat de povestirea minunatei Oana Pellea a fost luuuung …. hmmm, iata ce poate produce un lucru pe care mintea il considera imposibil… O felicit pe doamna Oana Pelea pentru stapanirea de care a dat dovada! Va urmaresc cu mare drag in timp ce de la tablouri am trecut la pictat oua! Va imbratisez cu respect si drag! Si va asteptam la Iasi!
Ioan Ursu Tot respectul Doamnei Oana Pellea! Îi doresc Domniei sale și întregii sale familii, Sărbători Pascale fericite!
Cristi, Olanda Mă bucură prezenţa Oanei Pellea în studio!
Niko, Milano Excepţională invitata din această noapte!
Daniel Cum era Paştele în copilăria Oanei?
Jeni Eu am cumpărat cartea Albă Ca Zăpada pentru fiica mea, şi am observat cu stupoare că au tipărit versiunea cu „piticii mişto”. Nici nu ştiu câţi îşi mai amintesc că „piticii erau voinici” iniţial. Ce părere are Oana despre faptul că se pune accentul tot mai mult pe partea vizuală, pe imagine?… Trebuie să fim „mişto”, „cool”…
Arici Ţepos Este de acord Oana Pellea cu ceea ce susţin unii profesori că elevii de gimnaziu nu mai înţeleg cărţile lui Slavici, Creangă şi Eminescu? S-a discutat despre scoaterea lor din programa şcoală şi înlocuirea cu poveşti precum Cartea Junglei, etc.
Gabriela Eu sunt spectatorul ideal la teatru. Nu am smartphone. De fapt, nu am nimic mai „smart” decât mine pentru că nu vreau să mă simt inferioară faţă de nişte obiecte. Prefer să simt emoţia de pe scenă, să văd chipul actorilor. Ba mai mult decât atât, şi la concerte încerc să stau cât mai aproape de scenă ca să pot vedea expresiile muzicienilor.
Harry În teatru şi în film există drepturi de autor? Adică, când se difuzează filme la TV, există un fel de Credidam pentru actori?
Black Eloise Am o întrebare pentru invitată: atunci când citeşte o carte, este interesată şi de biografia scriitorului? De exemplu, eu dacă citesc un roman care-mi place, imediat caut să aflu cât mai multe despre viaţa scriitorului.
Paula, Botoşani O ediţie de excepţie!
Gabriel Filmele de groază sunt o provocare pentru un actor? A jucat vreodată Oana în vreunul?
Georgiana Vă place Julieta, ca personaj? Vi se pare interesant v-a atras vreodată?
Monica Super tare ideea cu topul Europe!  Mulţumesc din suflet!
Viorel Pe disc sună bine Purple, dar chiar sunt curios dacă Ian Gillan mai poate să ducă un concert până la final…
Niko, Milano Mulţumesc pentru Gianna Nannini!
Paula Excelentă trupa Journey!

sursa (pentru audio): Radio România Actualități

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here