On Air Music Awards 2014, în aer!

0
25

Observând că este 30 aprilie şi nu apare nimic la ştirile TV sau în presa scrisă depre Premiile On Air Music, ne-am pus pe cercetat. Nu intenţionam să mergem la evenimentul de la Sala Polivalentă (programat pe 29 aprilie) pentru că nu îndeplinim condiţiile vestimentare impuse de organizatori. Cu toate acestea, deontologia profesională ne obligă să publicăm rezultatele. Cum n-am primit niciun fel de comunicat de câteva cuvinte prin care să fim informaţi că nu se mai ţine această Gală (probabil costurile pentru un mail sunt apăsătoare), am căutat pe Google şi iată ce am găsit pe site-ul urban.ro (articol publicat pe 16 aprilie). În acelaşi timp, pe myticket.ro, pe 28 aprilie se mai vindeau bilete. Oare astfel sunt sprijinite interesele artiştilor români? Organizatorii ştiau de acum 3 săptămâni că evenimentul va fi anulat, dar ne-au lăsat să credem, să sperăm şi să promovăm.
Vă propunem să citiţi textul de mai jos şi să ne spuneţi dacă am înţeles corect: se doreşte neaducerea artiştilor străini de valoare în România? Sau este o interpretare greşită?
 
Ne pare deosebit de rău să vă anunțăm că, deși mai erau aproape 3 săptămâni până la Gala decernării premiilor ON AIR MUSIC AWARDS 2014, suntem nevoiți să anulăm ediția din acest an. Costurile unui astfel de proiect sunt uriașe și, din păcate, nu reușim să le acoperim doar din forțe proprii.
Cu toate că am fost primiți cu entuziasm de artiști, presă și public, ON AIR MUSIC AWARDS fiind primul și singurul proiect specializat dedicat industriei muzicale și industriilor conexe, iată că ne lovim de lipsa finanțărilor care ar fi putut să contribuie la acțiunea noastră.
Am afirmat în nenumărate rânduri că anual, mai multe milioane de Euro pleacă în afara țării pentru plata artiștilor străini care vin în România și că un semnal important ar fi să promovăm mult mai mult muzica românească, fie că vorbim de pop, dance, rock sau muzica clasică. Sperăm ca pe viitor lucrurile să intre pe un făgaș normal și să avem parte atât de concerte cu nume mari din muzica internațională, dar și de o creștere a numărului de concerte cu artiști români.
Anularea ediției de anul acesta nu înseamnă anularea proiectului, pentru că ne dorim să îl reluăm atunci când condițiile economice ne vor permite.” (Zoli Toth, Managing Partner, Star Management)

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here