EROII DIN PRIME-TIME

0
17

Hero erou eroi (600 x 579)Articol de Iulia Radu
Declarația zilei: „Cu cea mai mare discreție, George Becali i-a chemat la Palat și le-a dat  bani să-și renoveze casa”. Discreția a fost atât de mare, încât a ajuns în prime-time la ProTV! Deduc că „discret” înseamnă să apari doar la o televiziune, nu la mai multe! Ar trebui să actualizăm definiția din DEX.
După ce au pus umărul serios la răsturnarea sistemului de valori, ProTV-ul face astăzi tot posibilul să distrugă și mitul „eroului”. Faptul că băiatul din Segarcea a primit o mână de ajutor, este un lucru lăudabil. Însă, modul în care ProTV-ul pune problema este execrabil! Dacă vroiau să-l ajute cu adevărat, mai bine „pasau” cazul la emisiunea „Visuri la cheie” și le făceau celor doi o casă. Dar din păcate pentru noi, trăim în țara în care orice problemă se rezolvă DOAR la televizor, altfel nu ai nicio șansă! Ideea unei comunități implicate lipsește cu desăvârșire! Dezbinați, frustrați, neputincioși, oamenii așteaptă (chiar și după 26 de ani!) să vină cineva, oricine (statul, armata, un bogătaș filantrop, etc), să-i scoată din probleme (de la inundații, înzăpeziri până la probleme financiare). Și uite așa, s-a „născut” „noul Mesia”, „Superman de la TV”: Cătălin Măruță. Este odios modul în care mass-media profită de dramele unor oameni pentru  mai „stoarce” un punct de rating! Este revoltător că artiști respectați acceptă să apară în emisiuni de acest gen pentru a discuta astfel de „subiecte”. La noi nu mai există ideea de „donator anonim”. Toți vor să fie văzuți la TV, dacă nu se bat cu cărămida în piept la ore de maximă audiență, parcă nu au făcut nimic! ProTV-ul mimează în cel mai josnic mod ajutorul pentru semeni! Iar societatea civilă, tace! Încep să cred că ne merităm soarta!
Tot respectul pentru Cristian, băiatul din Segarcea care a salvat viața unui copil de 3 ani căzut într-un puț. Merită să fie ajutat și pe viitor, nu doar acum, de dragul audienței.
Ceea ce mă revoltă pe mine este faptul că nicio clipă nu a fost încurajată ideea unei comunități locale sănătoase. O comunitate unită care se ajută la nivel local. Doar așa putem avansa, doar așa putem trăi într-o societate normală. Numai că mai nou, ne-am întors în timp! E ca pe vremea lui Ceaușescu, doar că acum nu se mai rezolvă lucrurile la Partid, ci la Televizor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here