EȘECUL VĂZUT CA SUCCES. MITOCANII TV. FOTBALUL FACE AUDIENȚE MARI. 25.06.

0
213

EȘECUL VĂZUT CA SUCCES. MITOCANII TV. FOTBALUL FACE AUDIENȚE MARI. 25.06.SIMONA HALEP S-A RETRAS ȘI DE LA WIMBLEDON!

Din păcate sănătatea n-o lasă pe Simona să joace prea curând, deși a făcut eforturi mari pentru Bad Homburg și Wimbledon. Neparticiparea îi dăunează financiar și probabil va duce și la pierderea unor locuri în clasamentul general. Nu se știe dacă pentru Jocurile Olimpice va deveni aptă. La Londra avem câteva jucătoare în competiție. Să le ținem pumnii.

PREȘEDINTELE ZICE…

Eu nu-l înțeleg! Adică am avut o campanie de vaccinare de succes, deși știm că nu avem nici 25% de oameni vaccinați? Nu zicea Președintele că la 70% suntem liniștiți? O campanie seacă, lemnoasă, fără șanse. S-au vaccinat cei care oricum o făceau. Acțiunile gen caravană, maraton, bal, piață cu mulți voluntari, sau cu mici și bere, sunt inițiative private, sau ale unor îndrăzneți de prin țară. Măsurile de relaxare date de frica scandalurilor, protestelor, cu ochii pe cifrele de sondaj politic n-au nicio eficiență. Cresc riscurile…Vedem la toamnă!

PÂNĂ UNDE MERGE NESIMȚIREA?

Am mai scris despre acest individ care apare ca mpoderaztor, ziarist, dar vocea și fața în trădează. Mai nou îl dă în gât și vorbirea, lipsa de educație.

Laurențiu Botin (Realitatea Plus) i s-a adresat unui senator al țării cu ”Nu fiți obraznic”… apoi ”aveți obrăznicia”. Fenechiu mi s-a părut excesiv de tolerant. Subiectul era neinteresant pentru public.

O doamnă avocat a venit să toarne conducerea breslei că a cheltuit prea mult și netransparent. Pe traseu m-am prins că era roșie, nu doar la ținută. Fenechiu este și prodecan al Uniunii lor de avocați.

Nu era normal să lămurească asta între ei, nu la televizor? Dar despre ce mai vorbea mitocanul peste 30 de minute în marea lui emisiune? Cretinul nu lasă pe nimeni să se exprime altfel decât vrea el, care are sarcină să desființeze coaliția, mai ales USRPLUS. Sănătatea a fost și este subfinanțată explică și specialistul casei, P. Peiu.

Statul nu cheltuie pentru sistemul public. Peiu susține că acțiunea de degradare a sistemului sanitar e deliberată, pentru ca privații să preia treptat totul. Fostul șef de la CNAS, Lucian Duță, nevinovatul, dă explicații și cifre. Categoriile defavorizate sunt lăsate la voia întâmplării. Deciziile recente ale lui Cîțu & Co, sunt, în mod real stranii, dacă nu și dubioase. Duță susține că e ” un act de corupție”.

BUNĂ ROMÂNIA S-A MUTAT DAR ȘI-A LĂSAT INSPIRAȚIA ÎN URMĂ?

E considerabil mai slabă emisiunea de pe B1TV decât era. ”Un șmecher cu BMW” a dat cu crosa de golf, a dat și femeia lui cu piciorul. Cel din Logan n-a ieșit. N-am aflat dacă agresorii au fost prinși, amendați sau totul era doar pentru promovarea mărcilor de mașină. Știrea a fost și la alte televiziuni. Total neinteresantă, gratuit agresivă și fără conținut. *ProTV a părut mai preocupat de subiect (și pe 24.06) Omul a fost reținut și plasat sub control judiciar. Doamna a fost arestată și ea. Nu aflu dacă pentru astfel de fapte plătești sau nu ceva. Justiția noastră este în continuare paralizată?

ORICÂND DESPRE DINAMO!

Orice situație e bună pentru gașca Naum-Geambașu (DigiSport) pentru a dezbate soarta echipei Dinamo. Seara de seară, de un an, de doi. Acum pretextul perfect este Campionatul European și insolvența. Sigur că pe prichindeii din studio îi deranjează că Ministerul Apărării nu face nimic pentru CSA Steaua, dar ei uită că deocamdată trebuie văzut cum se va descurca marele Oprița cu echipa în Liga a II-a.

Ei deja visează la marea ciocnire cu FCSB. Poate peste 2-3 ani. Poate până atunci iese și Becali din lumea sportului. Sau poate vor fuziona pe modelul Farul cu o echipă de primă Ligă. Să zicem, cu Voluntari….

La LookSport s-a discutat aplicat ( Cosmescu, Băleanu mai au habar de domeniu și chiar dacă sunt exaltați, din nu știu care motive, se exprimă coerent) despre rezultatele din diferite grupe, despre fuziunea Farul-Viitorul unde Hagi redevine antrenor, partener cu Popescu, Marica și alții. O vreme echipa va juca pe stadionul din Ovidiu.

LA VORBEȘTE LUMEA

Echipă științifică de creat cupluri. Psiholog, psihoterapeut, psiholog sexual, genetician. E vorba despre ”căsătorii pe nevăzute”. Va fi în curând.

Soții Dorina și Marian Nistor s-au retras o vreme, dar ne-au copleșit cu sentimente și eficiență. Și culori la modă. 240 de cântece noi, albume și cărți, s-au ținut de mână ca de fiecare dată și apoi au și cântat. Nu toate creațiile…

Echipa crește. Jorge  e și el. E ziua Vivianei. A venit surioara, iubitul George (cel cules la Fermă). Se lucrează pe ateliere exact ca la A1. A venit și actorul Alex Bogdan, imitator foarte bun. Alex Bogdan a sesizat și el că s-a aglomerat platoul. Altfel a imitat pe toată lumea. Chiar și pe Vadim, Iulia Albu, Connect R, Măruță, sau pe Salam! Talentat și simpatic.

Au avut și concurs de cultură generală cu ouă sparte în capul lui Jorge. Coțofană n-a încasat niciun ou moale. Gașca se distrează de minune. Jocurile de cabană din anii 70 pot salva televiziunile?

EDUCAȚIA SEXUALĂ E ÎN TOI

La IUmor (A1) glumele sexuale dintr-un stand-up femina, înlocuiesc 10 cursuri de educație sexuală. La cât a înjurat o fătucă inocentă (după aspect), turbau părinții dacă erau copiii în zonă. Mai ales cei de peste ocean, unde era oră de prânz. Noroc că cei de la B.O.R. se odihnesc și n-au protestat. Nici parlamentarii pudici n-au fost pe fază. O să ne obișnuim cu concertele de beep-uri?

BASCHET SPECTACULOS NESUSȚINUT DE M.T.S. ?

Am văzut meciuri de baschet cu săli pline, cu atmosferă adevărată la Cluj. Aflu, cu uimire, că Ministerul taie finanțarea unei federații care merită să fie susținută. Noul ministru nu mi se pare un tip serios preocupat de sport. Știe prea puține, îi place să iasă la declarații, interviuri, dar nu face nimic concret, constructiv. *Baschetul în trei (fete) merge la Tokyo unde, susțin unii, are speranțe la o medalie.

FOTBAL MULT ȘI ADESEA BUN

Observ cu plăcere că fotbalul a reținut atenția unui număr mare de doamne și domnișoare. Cel puțin așa reiese la acest C.E. Cifrele de audiență arată că lumea e interesată, chiar dacă noi nu avem echipă în competiție. De asta s-au ocupat FRF, Mirel Rădoi și jucătorii. Avem încă probleme cu oamenii de la microfon.

Comentatorii sunt departe de așteptările noastre, iar dacă ProTV nu-i are, să importe. Curg gafele șiroaie. Apoi specialiștii Pițurcă și Marica ucid lent, migălos limba română seară de seară. Căutarea vorbelor devine un nou sport? Sigur analizează și echipa de la DigiSport, dar acolo sunt doar fotografii. Cu excepția lui Radu Paraschivescu și acolo sunt chinuri, șușoteli, amintiri din copilărie.

Aerul de superioritate al unora nu are nicio acoperire. Faptul că sunt acolo nu e suficient. Arta comunicării informate înseamnă și altceva. Ilie Dumitrescu (a lăudat echipa Ungariei și m-a amuzat că a zis că nu poate pronunța un nume, cel de Schon, care e de-a dreptul nemțesc), G. Dobre, Dan Ștefănescu (o aroganță greu de egalat) se pricep la toate. Nu prea le au cu informațiile corecte, deși pot folosi laptopuri. Adesea sunt ajutați de telespectatori.

*Mai apare și Iordănescu și-l ceartă pe Mircea Lucescu pentru că și-a permis să afirme că antrenorul italian al Ungariei ar fi bun și la noi. Era o părere, nu o recomandare.Ungaria a făcut egal cu Franța și Germania. E ceva, nu? Toată lumea a lăudat-o. Vai, dar stau antrenorii români la coadă la ușa F.R.F. și nu-i bagă nimeni în seamă?

Generalul Iordănescu are prea mult timp liber, asta-i clar. Lucescu antrenează și acum o echipă campioană. E o diferență mare de abordare a vieții și a fotbalului. Iordănescu e născut în 1950, în timp ce Lucescu e din 1945. Măcar respectul să fi rămas, dacă bunul simț se erodează la Voluntari. Strigăturile naționaliste nu ajută la nimic. Am văzut că și intelectualul Victor Becali are opinii asemănătoare cu ”Nea Puiu”.

*Părere personală de telespectator. Și da, sunt destule echipe de care puteam trece (teoretic) cu jucătorii de azi, selecționați cu cap, dacă aveam antrenor bun și un lot constant, omogen: Macedonia de Nord, Austria, Ucraina, Finlanda, Turcia, Slovacia, Cehia, Ungaria,Rusia, Țara Galilor, Scoția, Elveția , poate și Anglia. Când vom scăpa de Burleanu și gașca lui de lingăi, vom putea spera la echipe naționale performante.

Dan Udrea (GSP din 24.06): ”Când Mircea Lucescu vorbește despre fotbal, România ar trebui să noteze și să pună în practică! Nu să-i transmită că spune prostii!”. Foarte bună analiza pe două pagini. Ce am făcut noi cu antrenorii Contra și Rădoi?

Am văzut un interviu bun și tonic cu Răzvan Lucescu (DigiSport), curse de ciclism, tenis de masă, moto și auto la alte canale (Eurosport, LookSport) și mult tenis.

TOT MAI MULT TURISM PE MICUL ECRAN

Alin Burcea a fost întrebat de incisiva, agresiva Maria Coman (A3) care sunt destinațiile scumpe și ieftine din Turcia la All-Inclusiv. Cum să fie ieftin la 5 stele? , a întrebat cu umoru-i știut specialistul, dar a semnalat o variantă cu 500 de euro, care e mai ieftină decât multe destinații din țară. Se vorbește mult despre turism, se fac recomandări perfecte pentru o populație despre care aceleași televiziuni susțin că e săracă, bătrână, fără resurse. Vă decideți și voi cumva?

CARNE GRATUITĂ UN AN CONTRA VACCIN!

La noi s-au dat mici, la americani se plusează considerabil. Asta și pentru că situația e mult mai gravă acolo. (Știrea am văzut-o la Realitatea Plus).

ALEPH NEWS A GĂSIT MUZICA DEMOGRAFICĂ

După vreo 40 de ani au aflat și alții că Bolero-ul lui Ravel este un bun stimulent erotic. Au o campanie ”Smart Love” la posturile lor și caută cântece adecvate. Foarte frumos. În anii 80 la Costinești făceam același lucru, deși atunci nu erau probleme demografice ca azi. Adică difuzam des Ravel!!! Chiar la cerere și nu ne lăudam cu asta. Despre efecte am aflat după 20-30 de ani.

 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here