Este necesar să ne dezinfectăm alimentele cumpărate de la magazin și cât de utile sunt mănușile?

Articol preluat de pe site-ul Digi24

0
454

În mod natural, foarte mulți oameni își pun problema dacă mersul la cumpărături este sigur și se întreabă ce ar trebui să facă în momentul în care au ajuns acasă cu proviziile.

Jurnaliștii npr.org i-au întrebat pe experții în bolile infecțioase, virologie și siguranța alimentelor ce sfaturi au pentru cumpărăturile alimentare sigure și ce ar trebui să nu ne îngrijoreze.

Mulţi oameni se îngrijorează în legătură cu riscul de a se infecta cu noul coronavirus de pe produsele pe care le cumpără. Toţi experţii sunt de acord că cel mai mare risc îl constituie faptul că te afli în acelaşi magazin cu alţi oameni care pot fi infectaţi.

Deși este posibil să contactați virusul de pe suprafețe contaminate, cel mai mare risc de transmisie este prin picături respiratorii, la care sunteți expuși atunci când sunteți în preajma altor persoane„, a declarat pentru sursa citată Angela Rasmussen, virolog la Centrul pentru Infecții și Imunitate de la Columbia University.

(…)

Dezinfectați căruciorul şi mâinile

La magazin, asigurați-vă că vă dezinfectați mâinile şi mânerul căruciorului sau al coşului de cumpărături. Multe magazine fac asta pentru clienţi acum, dar nu strică să aveți propriul dezinfectant de mâini sau şerveţele dezinfectante. Evitați să vă atingeți faţa când sunteți în interiorul magazinului, până când vă dezinfectați din nou mâinile. Nu folosiți telefonul în magazin, pentru că acesta vă poate face să vă duceți mâinile la faţă.

(…)

Nu este nevoie să ne dezinfectăm cumpărăturile

Ţoţi experţii spun că nu este necesar să dezinfectăm sau să spălăm fiecare produs pe care l-am cumpărat. Aceştia spun că probabilitatea să ne infectăm de pe o suprafaţă contaminată nu este zero, dar este foarte mică. Dacă vă spălați pe mâini după ce vă despachetați cumpărăturile, înainte să vă apucați de gătit sau mâncat, riscul de infectare este foarte scăzut. Dacă vreți neapărat să dezinfectați mâncarea, rămâneți la apă şi săpun. Dezinfectantul nu este conceput pentru plastic sau alte ambalaje şi ar putea contamina mâncarea.

Puteți citi articolul în întregime aici: https://www.digi24.ro/stiri/externe/este-necesar-sa-ne-dezinfectam-alimentele-cumparate-de-la-magazin-si-cat-de-utile-sunt-manusile-raspunsul-expertilor-1291724

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here