#EUROVISION 2014 – Paula Seling și Ovi au câștigat selecția națională

0
63

Articol de Iulia Radu
A început Eurovision 2014, selecția națională… Sau mai exact, a început transmisia de la Brașov (încă nu știm exact care este tema centrală a evenimentului)… Sunt doi prezentatori pe scările Teatrului Dramatic „Sică Alexandrescu”. Pe ecran nu scrie cum îi cheamă, nici ei nu se prezintă. Întâmplător aflăm că pe băiat îl cheamă Marian. Este eveniment cu covor roșu, de unde deduc că e de mare importanță.
Primul care pășește pe covorul roșu este Mircea Dinescu (?!?), cu o pălărie (înțeleg că e celebră, cel puțin așa o prezintă cei doi reporteri). Iat-o și pe Iuliana Marciuc, grăbită să ajungă pe scenă, urmată de Ioan M Ioniță care este încrezător că va fi o seară minunată, „totul merge șnur la TVR”.  Hopa, a ajuns pe covorul roși și primarul, aflăm că el a renovat clădirea teatrului… e întrebat cât de lungă este „strada lungă” din Brașov. Nu a spus exact, dar am deduc că e lungă, până în capătul celălalt. Bun, mister rezolvat!
 
În sfârșit apar și primii artiști pe covorul roșu: Stela Popescu, Corina Chiriac și Luminița Dobrescu. Cele trei doamne arată foarte bine. Puteau să le ofere un mărțișor… Mă așteptam să vină pe covorul roșu și concurenții Eurovision.
 
Începe evenimentul propriu zis cu semnalul Cerbului de Aur. Apoi, brusc trecem la Eurovision.
Se pare că este ediția cu juriul secret! Nici acum nu sunt anunțați jurații…
Artiștii sunt prezentați de „vedetele” TVR.
 
Paula și Ovi deschid concursul. Tot cu trimiteri la foc, show-ul nu mi se pare spectaculos, iar piesa nu mă dă pe spate… Paula atinge note înalte, dar asta știam deja, Ovi nu a mai câștigat nimic la capitolul charismă în ultimul an, dar nici asta nu (mai) este o surpriză.
 
Urmează Bere Gratis. Destul de plictisitor momentul. Flăcările au revenit și în show-ul lui Mitză. Încep să cred că  focul o să fie lait-motivul serii.
 
The dAdA. care în filmulețul de prezentare, ne sugerează să „votăm piesa cea mai tare din concurs”. Câtă mărinimie, cât fair-play! Mie mi-a plăcut piesa atunci când am ascultat-o pe youtube. Live nu m-a mai dat pe spate. Show-ul e practic inexistent.
 
The Zuralia Orchestra… Doi pași la stânga, doi pași la dreapta, bâțâi puțin fundul, faci câteva vocalize și… gata!! Au trecut 3 minute! Iar eu sunt bucuroasă că am scăpat cu viață upă acest moment!
 
Vizi Imre. Până acum el e preferatul meu!
 
Moise Guran nu a mai venit să o prezinte pe Anca Florescu, dar nu-i bai! A prezentat-o Nicolle Stănese.
 
Anca Florescu a fost ok. Este a doua în topul preferințelor mele, după Vizi Imre.
 
Silvia Dumitrescu ne îndeamnă să votăm „iubirea, votați ce vă place!”
Și Silvia are flăcări pe fundal.
 
Renee Santana feat Mike Diamonz. Știți ce-mi place cel mai mult la Renee? Faptul că zâmbește, că este relaxată, se simte bine pe scenă. Piesa nu-mi place!
 
Ștefan Stan & TeddyK au fost prezentați de Iuliana Marciuc, care are o numărătoare paralelă, ea este cu un pas înaintea TVR-ului și spune că „Breathe” are numărul 10 în concurs. De fapt, este piesa cu numărul 9. După momentul celor doi, Nicolle face lumină și anunță numărul corect!
Rămân la părerea mea, Breathe nu-mi place.
 
Cătălin Ștefănescu trebuia să o /îl prezinte pe Naomy, dar nu a mai ajuns la Brașov, omul avea treabă la Teatrul ACT.
Dacă piesa compusă de Jimi Laco era cântată de altcineva, ar fi fost perfect!! Piesa îmi place, dar interpretarea lui Naomy m-a omorât cu zile, și e păcat pentru că aș mai fi avut multe în viața asta!
 
Vaida… o piesă compusă inițial de Ducu Bertzi. Eu sunt un om consecvent, mi-a plăcut piesa lui Ducu, așa că îmi place și piesa cântată de Vaida.
 
Mircea Dinescu habar n-are pe cine trebuie să prezinte, se simte ca la „loz în plic”. Îi suflă publicul numele ultimului concurent: Șăl.
Motive naționale pe fundal, o horă, fete învârtite și muuulte lumini. Nimic spectaculos în show-ul lui.
 
21.50 – START TELEVOT! Pentru cei care vor să voteze, costul unui apel / sms este 0,30 eurocenți. Telespectatorii au la dispoziție 30 de minute pentru a vota!
 
Revin puțin la show-ul TVR. Decorul mi se pare foarte  „sărac”… Stau bine la capitolul lumini! Sunt peste tot. În rest… pauză! Decorul nu se pupă nici cu ideea de Cerb, nici cu Eurovisionul (măcar sloganul sau „diamantul” – tema concursului care va avea loc în Danemarca să fi apărut pe undeva, sau să inveteze ei ceva pentru selecția națională). Nimic! Fără sare și fără piper!
 
Încă nu au fost anunțați jurații!
 
Dar gata cu Eurovisionul! Ne-am întors în timp (pentru TVR nu e greu, instituția fiind mult înapoi, oricum). Stela Popescu se află pe scenă. Povestește despre prima ediție a Cerbului de Aur. Totuși, ca să nu uităm de ce ne-am adunat cu toții în fața televizorului, mă gândesc că ar fi fost decent să vedem într-un colț al ecranului tabelul cu voturile telespectatorilor, măcar pe acelea să le vedem, dacă jurații sunt ascunși…
Nicolle speră să aibă „un pozitivism (?!?) până la finalul serii”, asta pentru că a dat mâna cu Stela și speră că se ia optimismul.
Momentul cu Stela s-a terminat rapid, deși cred că doamna ar mai fi vrut să spună ceva. Urmează Corina Chiriac care interpretează „Inimă nu fii de piatră”. Sunetul e bun, suspect de bun! Poate s-a trezit sunetist televiziunii între timp, sau poate omul a ajuns în sfârșit la Brașov.
 
STOP TELEVOT!
Aveți clasamentul aici. Am fotografiat ecranul tv:
1 VAIDA
2. Miracle
3. Hearts Collide
4. Sal
5. Vizi
6. Breathe
7. Renne
8 Dada
9 Naomy
10 Bere Gratis
 
 
Hopa! La 22.25, Nicolle amintește prima dată de juriu, zice că el există. Bun! Mi-a luat o piatră de pe inimă! Chiar mă gândeam că poate nu au ajuns, poate au avut alte treburi, așa cum s-a întâmplat cu vedetele TVR care au lipsit…
 
Dar, gata! Destul cu Eurovisionul! Ne-am întors la Cerb. Vedem înregistrarea cu Monica Anghel. Nu înțeleg de ce nu au invitat-o și pe ea la Brașov… Așa cum au făcut cu Proconsul, care se află pe scenă. Ok… eu sunt confuză… după ce au cântat „Cerul”, piesă cu care au fost la Cerb și au câștigat, trupa cântă și „Ești fata pentru care cânt”… Și asta a fost la Cerb? Sau are legătură cu noua grilă? Sau au vrut să o înscrie anul acesta la Eurovision? Și Corina Chiriac a interpretat tot două piese… Nu mă înțelegeți greșit, eu mă bucur să îi ascult, dar încerc să înțeleg logica…
 
Este amintit în treacăt și Dumitru Moroșanu (așa brusc, subit și dintr-o dată), Nicolle roagă publicul să îl aplaude și spune că a fost cel care a făcut prima ediție. Apoi este invitată pe scenă Luminița Dobrescu, „Of inimioară”. Și ea mai cântă o piesă, „Je ne regrette rien”…
Sincer, cred că atât Luminița Dobrescu, cât și Corina Chiriac și Proconsul meritau momente live…  Nu mai zic că în 1969, se cânta cu orchestră…

Gata cu Cerbul! Ne întoarcem la Eurovision. Cred că s-au numărat voturile! Sunt invitați pe scenă concurenții. Sunt aliniați cu toții, parcă-s puși la zid…
 
Juriul: ALEXANDRA CEPRAGA (a căzut!! mai devreme Corina Chiriac spusese că alunecă pe scenă…), NICO, NANCY BRANDES, BOBBY STOICA, MĂDĂLIN VOICU (președintele juriului), care ne explică faptul că se află în juriu pentru că este muzician. Nu știu cum a făcut dar dl președinte-muzician a ajuns la Crin Antonescu, Băsescu…
Vaaaaaaaaaaaaaaaai, cum a fost anunțat câștigătorul, cât de sec!! PAULA SELING ȘI OVI! Dar nu era mai simplu să îi trimiteți de la bun început și să nu mai faceți spectacolul acesta sinistru, jenant, plictisitor???
 
Alte articole despre Eurovision:

#EUROVISION 2014, CERBUL DE AUR (COMEMORAT)… UITE GRILA, NU E GRILA… UN EVENIMENT MARCA TVR

 

1 COMENTARIU

  1. […] De mult nu m-am mai plictisit atât de mult uitându-mă la TV… Pe bune! În astfel de momente realizezi, de fapt, cât de prețios este timpul și cât de important este să știi să te bucuri de fiecare clipă. Zău că aș fi putut să citesc o carte, să dorm sau să mă uit la meci, oricare variantă m-ar fi scos în avantaj. Dar nu, eu am ales opțiunea a 4-a: „Cerbovisionul”… sau „EuroCerbul”… sau „Eurovisionul de Aur” – eveniment de interes național transmis, produs, realizat de TVR la Brașov în Teatrul Dramatic „Sică Alexandrescu”, proaspăt renovat de primarul municipiului (aspect evidențiat cu grijă pe covorul roșu, la intrarea în clădire de însuși edilul urbei – aici găsiți relatarea evenimenului). […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here