Eurovision 2017 – Ilinca şi Alex: Portughezul a avut de câştigat şi pentru că a jucat un teatru ieftin

0
23

ilinca alex florea eurovision aArticol preluat din Adevărul
Ilinca Băcilă (18 ani) şi Alex Florea (25 de ani), alături de Iuliana Marciuc (49 de ani) au povestit la Adevărul Live detalii din culisele concursului Eurovision 2017, comentând câştigarea trofeului de către portughezul Salvador Sobral.
(…)
„Adevărul“: Cum vă simţiţi acum că s-au mai aşezat lucrurile?
Ilinca Băcilă: A fost o perioadă frumoasă, cea mai frumoasă experienţă din cariera mea de artistă. M-am maturizat în sensul în care m-am abiţionat şi m-am disciplinat foarte tare, am vrut să fiu la cel mai înalt nivel. Mai ales pentru că eu sunt o persoană dezordonată. Dar m-am ambiţionat şi am dat tot ce a fost mai bun. Ne-am simţit ca nişte staruri internaţionale, aşa le spuneam jurnaliştilor care ne luau interviuri.
Iuliana, cum a fost organizarea, cum a fost şi pentru tine această primă experienţă de şef al delegaţiei. Spuneai că nu ştiai unele lucruri? A fost greu?
Iuliana Marciuc: Misiunea mea a fost una inedită pentru mine, pentru că postura de şefă de delegaţie a fost ceva cu adevărat special. Eu eram interfaţa pentru artişti, practic doar prin mine se putea ajunge la discuţia cu ei. Apoi, au fost benefice relaţiile pe care le-am stabilit cu şefii de delegaţii din mai multe ţări. Am simţit emoţia artiştilor, am adăugat emoţia noastră şi s-a ajuns la un rezultat bun, de aceea poziţia ocupată de noi nu e întâmplătoare. De la Selecţia Naţională, după ce Ilinca şi Alex au câştigat, am simţit că se poate mai mult până acum. Am vrut să atingem top 10.
Publicul v-a plăcut, clar, aţi fost pe locul cinci în preferinţe, ce credeţi că v-a dezavantajat în ochii juriilor de specialitate? Aţi fost dezamăgiţi?
Ilinca Băcilă: Eu mă simt mândră că am intrat în topul primelor zece ţări la Eurovision 2017. Ăsta a fost ţelul meu stabilit de acasă. În semifinală am pus un pariu că ieşim în acest top 10 şi am câştigat! Alţii ne dădeau în primii cinci. Juriile au fost invidioase. Juraţii au avut alte criterii de departajare şi nu cred că au apreciat piesele care te invitau la dans, aşa cum este a noastră. Cred că au apreciat mai mult baladele.
Alex Florea: Moldova, pe de altă parte, a primit un punctaj bun de la jurii. Urcarea nostră la casele de pariuri a contat, să ştii. I-a speriat pe mulţi! (Râde). Dar ce ne bucură pe noi este că am câştigat inimile fanilor, am ajuns până pe locul 5 în preferinţele publicului. Dacă juriul era mai generos aveam şi noi locul doi sau trei! (Râde)
(…)
Ce părere aveţi despre Salvador Sobral, câştigătorul Eurovision 2017?
Alex Florea: Pentru câştigător s-a folosit marketingul, aşa cum se întamplă şi pe la noi prin ţară. Povestea lui a funcţionat şi a prins la public. Dar din punctul meu de vedere Salvador nu are probleme cu inima, ci cu capul. Toată lumea credea că Italia o să câştige, dar la Kiev era o vâlvă în jurul lui pentru că era misterios, nu dădea interviuri, nu făcea poze şi nu venea la repetiţii. Şi reprezentatul Bulgariei putea să facă o poveste din cazul lui. El nu vede foarte bine. Dar nu a făcut-o. Portughezul a făcut teatru, aşa am simţit. L-am văzut în multe ipostaze şi nu am crezut că are probleme. Melodia lui e una excelentă, pe de altă parte, demult nu s-a mai scris una ca ea. Dar mă scoate din sărite teatrul ieftin, de-asta sunt aşa de acid. Sunt mulţi oameni care au probleme. Dar nu mizează pe asta pentru a câştiga. Dacă vrei să câştigi ceva trebuie să mergi  strict pe ceea ce faci profesional, pe voce, pe show. Ăsta e câştigul! În talent-show-urile la care am participat am avut şi eu probleme, dar nu am apelat la tertipuri ca să câştig. Bulgaria, chiar şi Moldova, au avut show-uri bine executate. Meritau să câştige. La simularea de dinainte de finală, Moldova se bătea cu Germania la voturi.
Ilinca Băcilă: Eu aş fi văzut mai sus în clasament reprezentanta Armeniei. Tipa are o voce perfectă! Mi-a plăcut şi Moldova! Îi felicităm pe băieţi! Un show superb! Dar şi Bulgaria a fost de milioane! Eu sunt mulţumită cu Portugalia. Ce a făcut Salvador poate să fie o artă, deci felicitări dacă a putut! Şi reprezentantul Croaţiei a fost foarte bun!
Puteți să citți interviul în întregime aici:
http://adevarul.ro/entertainment/muzica/interviu-ilinca-alex-reprezentantii-romaniei-eurovision-2017-povesti-culise-portughezul-avut-castigat-jucat-teatru-ieftin-1_591c73045ab6550cb8301316/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here