Eurovision 2021: Și uite d-asta e bine să mergi la logoped la timpul potrivit…

0
887

Eurovision 2021: Și uite d-asta e bine să mergi la logoped la timpul potrivit...Acum că am ascultat piesa care ne va reprezenta țara la Eurovision, am conștientizat cât de important este un logoped bun în viața unui copil. Nu-i nicio rușine. Sunt foarte mulți copilași care nu pronunță clar anumite cuvinte. Un logoped îi poate ajuta să scape de această problemă. De ce să le furăm celor mici șansa să pronunțe clar cuvintele?! Nu e păcat? Eu vorbesc din propria experiență. N-am fost la logoped când a trebuit, nu m-am apucat de cântat, nici de recitat, am început să scriu.

Oricum, în cazul în care, din diverse motive, ratezi întâlnirea cu logopedul când ești mic, nu dispera! Există o grămadă de cursuri de dicție. Este foarte important să știi cum să deschizi gura și să articulezi clar cuvintele. E avantajos și pentru cel care vorbește și pentru cel care ascultă. Un curs de dicție e vital pentru un artist (muzician, actor) care are ceva de comunicat. Dacă are ceva de comunicat…

Uitați-vă la Roxen, de exemplu… Nu v-ar fi plăcut să înțelegeți vorbele din prima? Dacă tot ne reprezintă țara la Eurovision, era de preferat ca măcar noi să înțelegem mesajul „cântecului”, fără să cerem subtitrare…

Așaaaa… ori, de la ce pornisem textul? Ah, da! Avem piesă pentru Eurovision. El, cântecul, trece pe lângă tine ca rapidul printr-o haltă. Nu rămâi cu nimic: nici mesaj, nici emoție, nici măcar un refren pe care să-l fredonezi… Atât s-a putut anul acesta. Nu-i nimic. O să mai avem ocazii în anii următori. Sunt sigură! Până la urmă, tot o să ajungă în TVR oameni capabili să producă un cântec de 3 minute, potrivit pentru Eurovision. Știți cum e, speranța moare ultima!

În încheiere, vă las să vă delectați cu această capodoperă care ne va reprezenta la Eurovision. Televiziunea Română a lansat oficial cântecul pe 4 martie. Am primit un comunicat de presă cu titlul „Juriul a decis: Roxen va interpreta „Amnesia” la Eurovision 2021”. Asta ca să fie clar pentru toată lumea că vina nu le aparține în cazul unui eșec răsunător.

M-aș bucura să aflu opiniile voastre despre cântec, video și solistă. Sau despre logopezi. Cum vreți.

Comunicatul TVR

Ca să ne amuzăm până la capăt, aveți mai jos și textul primit de la TVR:

Așteptarea a luat sfârșit: „Amnesia” este piesa pe care Roxen, reprezentanta noastră în concurs, o va interpreta la Eurovision Song Contest.
Odată cu încheierea etapei naționale, juriul a decis melodia României la ediția cu numărul 65 a concursului internațional.

Piesa „Amnesia” dă voce stărilor și sentimentelor lui Roxen din ultima perioadă. Este o melodie despre oameni, iubire și voință și dă voce fiecărei persoane care nu a fost auzită până acum, la fel cum reiese și din textul din încheierea ei: „For every scream that was not heard”.
„Amnesia” are un mesaj plin de emoție, iar ritmul ei dă curaj și puterea de a merge mai departe și a depăși orice obstacol sau frică.

„Pentru mine, ultimul an a fost unul plin, din toate punctele de vedere, cu momente bune și mai puțin bune, însă ceea ce contează este că am avut câteva proiecte care m-au bucurat nespus. Piesa Amnesia este una extrem de personală, cuprinde toate aceste sentimente pe care le-am trăit în ultima perioadă și le dă voce. O simt aproape de mine, mă reprezintă, iar sufletul meu și trăirile mele se regăsesc în ea. Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine în tot acest timp și m-au susținut necondiționat. Vă iubesc și așteptam cu nerăbdare să împărtășesc cu voi această piesă minunată”, a declarat Roxen, odată cu risipirea emoțiilor legate de alegerea melodiei.

Videoclipul, regizat de Bogdan Păun, este centrat pe Roxen și sentimentele sale, portretizate de către artiști de dans contemporan. Povestea din spatele clipului este aceea a unei fete singure, care se luptă cu interiorul ei, cu stările ce-i sunt controlate de mediul exterior. Cu toate că este în permanență înconjurată de temeri, care dețin controlul asupra ei, artista reușește să se elibereze de ele, recâștigă controlul și devine din ce în ce mai puternică și încrezătoare în forțele sale.

“În clip, am încercat să redăm cât mai bine mesajul piesei și să ținem foarte mult cont de faptul că este unul personal pentru Roxen. Mă bucur de fiecare dată când lucrăm împreună și mai ales că am reînceput treaba pentru Eurovision. Ne place foarte tare ce a ieșit și sperăm că și vouă”, a spus Bogdan Păun.

Roxen, „Amnesia” și videoclipul piesei. Ce urmează pentru echipa României? Show-ul – concept, staging si multe repetiții, ultimul pas înainte de plecarea la Rotterdam:

„Anul 2020 a fost atât de complicat pentru noi toți, încât mulți l-am vrea uitat, închis undeva într-un colț al minții noastre. „Amnesia” este un cântec puternic, cu un mesaj pe măsură, iar lui Roxen i se potrivește perfect. Suntem puternic afectați de aceste vremuri, oricât am ascunde aceste lucruri. Cred că piesa are un potențial imens, este genul pe care poți să îl placi sau nu, dar nu poți să-l uiți. Pentru noi, urmează o perioada foarte aglomerată, cu filmări pentru postcardul României și live-on-tape, întâlnirea șefilor de delegații și pregătirea show-ului”, subliniază Liana Stanciu, șefa delegației României.

Dincolo de videoclipul care duce piesa Romaniei mai aproape de fanii Eurovision, este povestea echipei care l-a realizat. Astăzi, la România 9, Roxen ne va dezvălui, în premieră, povestea din spatele poveștii. Interpreta va fi prezentă în platoul emisiunii care începe la ora 21.00, pe TVR 1.

Luminiţa Anghel, Andrei Tudor, Liana Stanciu, Lucian Ștefan, Bogdan Păun, Liviu Elekes, Bogdan Pavlică, Dan Manoliu și Gabriel Scîrlet formează juriul care a decis, anul acesta, piesa României la Eurovision.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here