Eurovision finala: TVR a „tăiat-o” pe Gigliola Cinquetti, wrs n-a luat nimic de la juriul din Moldova

0
588

Eurovision finala: TVR a „tăiat-o” pe Gigliola Cinquetti, wrs n-a luat nimic de la juriul din MoldovaLipsa de respect față de telspectatori nu cunoaște limite în TVR. Este revoltător faptul că TVR-ul nu a transmis momentul susținut de Gigliola Cinquetti. Au preferat „hiturile” cu farmacia Catena și Shield Up. La fel au făcut și în timpul punctelor date de jurii. Ați văzut anunțul voturilor din UK și Armenia?! Au trecut pe reclame.

Cred că este prima dată când nu luăm niciun punct de la juriul din Republica Moldova! Nici noi nu le-am dat lor nimic. Culmea, fix în anul când Republica Moldova a mers acolo cu un puternic mesaj unionist. Cântecul era în limba română, făcea trimitere la București, a apărut și scris numele capitalei României pe scena festivalului, și cu toate astea juriul din România a închis ochii. Până acum ne ofeream reciproc 12 puncte necondiționat. Oricât de slabe erau piesele cu care ne prezentam acolo, știam că avem 10 sau 12 puncte de la „frații” noștri. Acum nu le mai avem nici pe alea. Nu că le-am fi meritat noi în acest an, dar Moldova merita să le primească de la noi. Am preferat să le dăm Ucrainei, deși de la ei nu am luat absolut nimic.

De la public, România a primit 53 de puncte. Atât s-a putut. TVR-ul s-a mândrit cu reacția publicului (măsurată în decibeli) la piesa noastră. Eram în top 5. E încredibil cât de superficiali pot fi cei din TVR! M-au amuzat comentariile entuziaste din grupurile dedicate acestui concurs: „wrs a rupt scena. Top 10 e asigurat! Câștigăm!”. Cât de naiv să fii să crezi că un cântec lipsit de substanță, de mesaj, de o prezență scenică bună, poate să câștige simpatia publicului?!

Mă umfla râsul când cei doi prezentatori de la TVR îl prezentau pe wrs ca fiind dansator. Dragilor, îi faceți un mare deserviciu. Măcar dacă ar fi dansat ca lumea. Italienii l-au descris perfect: „Un refren care te poate obseda; totuși nimic din charisma unui Luis Fonsi, Maluma sau Ricky Martin și mai și dansează ca un copac bătut de vânt”.

Nici măcar nu pot să spun că am fost dezamăgită de prestația României pentru că nu aveam nicio așteptare. N-am simțit nicio clipă că acel cântec mă reprezintă în vreun fel.

Mă bucur sincer că Moldova a prins Top 10, ei chiar meritau.

Am comentat pas cu pas pe pagina de Facebook a lui Andrei Partoș (click pe numărul de comentarii pentru a citi). O să vă las mai jos și momentul Gigliolei Cinquetti. E chiar păcat că l-au sărit din transmisie.

Gigliola Cinquetti, pe scena Eurovision 2022

 

Finala Eurovision a plasat TVR pe cel mai bun loc din ultimii ani. Între primele trei

https://www.paginademedia.ro/audiente-tv/audiente-eurovision-tvr-romania-20706743

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here