Eurovisionul, TVR-ul, bugetul și Guvernul

0
43

iuliana marciuc eurovision 2016 aArticol de Iulia Radu
Am găsit un articol cel puțin amuzant în Adevărul (7 martie) despre participarea României la Eurovision. Iuliana Marciuc intenționează să ceară ajutorul Institutului Cultural Român, Ambasadei României la Stockholm şi Guvernului pentru show-ul României de la Eurovision. Desigur, ea încă nu știe care este suma de care are nevoie, nici măcar nu o poate aproxima, ceea ce este cel puțin ciudat… Bănuiesc că știe câți oameni va avea delegația (apropo, știe cineva câți oameni au făcut deplasarea la Eurovision anul trecut?), știe cât costă biletele de avion, știe din experiențele anterioare care au fost costurile deplasării… Cum să nu poți aproxima?! Cum poți să te „înhami” la așa ceva fără să ai nici măcar o idee despre cât te-ar putea costa?! Dacă ești om / instituție responsabil/ă atunci nu o faci!
Sincer, nu înțeleg de ce trebuie să apeleze la ajutorul instituțiilor menționate mai sus, câtă vreme primarul din Baia Mare a declarat, la conferința de presă organizată după finală, că dacă Ovidiu va câștiga în Suedia, organizează el concursul anul viitor! Păi, dacă este atât de deschis, de ce nu rezolvă el deplasarea echipei TVR acolo? Oricum e mai ieftin decât organizarea concursului mare! În plus, omul a declarat în repetate rânduri, chiar în direct la TVR, că este un iubitor de cultură! O altă posibilă sursă de finanțare ar fi: mărirea taxei TVR! Caz în care vom plăti noi toți, cei 18 milioane de cetățeni ai României!
Un lucru e cert! Întrebarea mea rămâne: de ce ne încăpățânăm să participăm? A scăpat TVR-ul de probleme? Sau vacanțele în străinătate se fac și în insolvență?!
 
Aveți mai jos extrase din articolul publicat de Adevărul

Producătoarea Eurovision România 2016, Iuliana Marciuc, a declarat că se va adresa Institutului Cultural Român (ICR), Ambasadei României şi Guvernului pentru obţinerea unei finanţări care să sprijine participarea României în competiţia de la Stockholm. Bugetul va fi stabilit în urma vizitei în capitala Suediei, după data de 15 martie.
Nu avem un buget. Mă întorc cu un buget de la Stockholm, săptămâna viitoare, după data de 15 martie, când ne întâlnim cu toţi şefii de delegaţii şi ne prezintă amănunte despre show-ul din acest an, despre bugetele pe care le oferă pentru îmbunătăţirea show-ului şi despre caracteristicile tehnice şi ale scenei pentru show-ul basic, adică ceea ce ei pun la dispoziţie“, a declarat Iuliana Marciuc pentru News.ro, după finala Selecţiei Naţionale Eurovision 2016.
Aceasta a adăugat că nu poate anticipa o sumă şi că se va adresa şi ICR, care a sprijinit delegaţia TVR în deplasarea la Viena, de anul trecut, Ambasadei României la Stockholm, dar şi Guvernului României, pentru că „muzica este una dintre valorile noastre naţionale“.
„Vom cere sprijin Institutului Cultural Român, Ambasadei României la Stockholm şi Guvernului. Televiziunea Română promovează valorile naţionale şi noi, în aceste momente, trebuie să realizăm pentru Stockholm un show de excepţie“, a mai spus Iuliana Marciuc.
(…)
”Credem că aceste îmbunătăţiri vin de la public, de la publicul TVR pe care îl dorim să se întoarcă către noi, şi atunci am dat Cezarului ce-i al Cezarului şi ne-am gândit că este important juriul, şi de aceea am ales un juriu de profesionişti, ne-am gândit că sunt ei importanţi ca artişti şi de aceea am făcut un recital al juriului, dar tot la fel de mult ne-am gândit că, până la urmă, publicul este al televiziunii naţionale şi publicul este cel care trebuie să ducă piesa la Stockholm”, a adăugat ea.

Puteți citi articolul în întregime aici:
 
http://adevarul.ro/entertainment/muzica/eurovision-2016-iuliana-marciuc-cere-finantare-guvern-ambasada-icr-show-ul-romaniei-stockholm-1_56dd832b5ab6550cb897f955/index.html

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here