EXCLUSIV | GLENN HUGHES: „Rock-ul nu va dispărea niciodată pentru că are cei mai buni și mai loiali fani”

0
176

Interviu realizat de Andrei Partoş
Spre deosebire de mulţi, prea mulţi, artişti care vin în România fără a accepta sau a acorda interviuri presei din ţară, Glenn Hughes a reacţionat pozitiv de la prima solicitare şi ne-a primit în locuinţa sa din Los Angeles (pe calea telefonului). Dacă prima conversaţie s-a încheiat relativ rapid, urmare a dorinţei PR-ului nicidecum a artistului, runda a doua a pornit mai greu din motive tehnice, independente de noi, în schimb a durat mai mult. A doua parte s-a născut din opţiunea lui Glenn Hughes de a nu răspunde prin mail la ultimele întrebări, ci de a dialoga telefonic.
A fost o reală plăcere să parcurgem împreună câteva dintre numeroasele momente din cariera celui căruia i se spune „The Voice Of Rock„, care a reuşit să învingă dificultăţile vieţii revenind cu o poftă imensă de a cânta pe scenă, cu dorinţa explicit exprimată de a ajunge din nou în România (a mai fost în 2008, la Sibiu).

PARTEA I

Audio:

sursa: Radio Romania Actualitati

Andrei Partoș: Bună dimineața!
Glenn Hughes: Bună dimineața! Mă bucur să vă aud!
Andrei Partoș: Este prea devreme pentru tine? (n.r. – în Los Angeles era 8.30)
Glenn Hughes: Nu, deloc. Sunt treaz de ceva vreme….
Andrei Partoș: Ți-ai băut deja cafeaua?
Glenn Hughes: Da (râde)
Andrei Partoș: „Mr The Voice Of Rock”, sunt foarte bucuros că te aud, iar ascultătorii noștri din România te așteaptă în concert, poate la anul cu noul tău proiect.
Glenn Hughes: Sigur că da! Și eu aștept cu nerăbdare să mă reîntâlnesc cu publicul român.
 
 
Glenn Hughes 1Andrei Partoș. Am multe întrebări pentru tine de la prietenii emisiunii noastre, așa că voi începe. Este adevărat că părinții ți-au ales numele după Glenn Miller?
Glenn Hughes: Da, este adevărat. Părinții mei mi-au dat acest nume pentru că erau mari fani ai muzicianului american, Glenn Miller.
Andrei Partoș: Acesta este motivul pentru care ai învățat să cânți la trombon?
Glenn Hughes: Exact așa este!
Andrei Partoș: Și nu ți-a plăcut?
Glenn Hughes: Mi-a plăcut dar… știi… era perioada în care The Beatles cucereau lumea, era vremea muzicii pop. Eu sunt un muzician, am studiat muzica de mic copil, știu note. La vremea respectivă, m-am gândit că mi se potrivește mai mult chitara.
Andrei Partoș: Tocmai de aceea sunt curios să aflu în ce postură te simți mai bine: solist, basist sau compozitor? (n.r. – se aud câinii lătrând pe fundal)
Glenn Hughes: … O clipă… E cineva la ușă… Vocea este cea mai importantă pentru mine. (n.r. – latră câinii) Lumea îmi știe vocea (n.r. – latră câinii foarte aproape de el).
Andrei Partoș: Ai câini lângă tine?
Glenn Hughes: Da, am cinci.
Andrei Partoș: Wow! Cinci! Mă bucur să îi aud! Cum și când ai pus bazele primei tale trupe? (n.r.- se aud din nou câinii, mai tare)
Glenn Hughes: Îmi cer scuze nu am auzit întrebarea… Poți să repeți, te rog…
Glenn Hughes 2 aAndrei Partoș: Aș vrea să vorbim despre prima ta trupă…
Glenn Hughes: Prima mea trupă am înființat-o când eram la școală. Se numea Hooker-Lees, i-am dat acest nume după John Lee Hooker. Aveam 13 -14 ani și îmi plăcea foarte mult blues-ul. A fost prima dată când am urcat pe o scenă alături de o trupă. S-a întâmplat de mult, dar a fost un moment foarte bun pentru mine.
 
 
Andrei Partoș: Este adevărat că ai devenit solist din întâmplare?
Glenn Hughes: Da, a fost o pură întâmplare. Solistul nostru a trebuit să plece în vacanță cu familia, iar ceilalți colegi din trupă m-au întrebat dacă vreau să îi țin eu locul. Nu mai cântasem până atunci, așa că m-am gândit că va fi interesant. Se pare că a mers. Așa a început totul.
Andrei Partoș: Și ți-a plăcut!
Glenn Hughes: Mi-a plăcut, da! Nu m-am gândit că voi ajunge solist. Îmi plăcea să cânt, dar la vremea respectivă eram mai interesat să devin chitarist.
 
 

„Sunt prieten de peste 40 de ani cu David Coverdale şi nu ne-am certat niciodată”

 

Glenn Hughes şi David Coverdale
Glenn Hughes şi David Coverdale

Andrei Partoș: Îți amintești cum ai devenit membru al trupei Deep Purple?
Glenn Hughes: Da! Ei veneau la concertele mele de vreun an, eu nu știam că ei vroiau să mă recruteze. Habar n-aveam că vor să înlocuiască pe cineva din trupă. Ritchie, Jon și Ian au venit să vă vadă cântând și la New York și la los Angeles și la Londra.
Andrei Partoș: Am citit unele articole în care fanii Purple te acuzau că din cauza ta a plecat Gillan.
Glenn Hughes: Dumnezeule, nu! Ascultă-mă omule, habar n-aveam că vor să facă schimbări în trupă. La vremea respectivă eu cântam cu Trapeze. Eu credeam că vin la concerte pentru că sunt prietenii mei. Până în ultimul moment nu am știut că voi fi întrebat dacă vreau să mă alătur trupei. Gillan plecase deja când mi-au cerut mie să vin. Roger a plecat și el după aceea…
Andrei Partoș: Eu știu toate aceste lucruri pentru că am citit interviurile tale de la vremea respectivă, dar am vrut să lămurim situația. Cum explici diferențele dintre cele trei albume Purple la care ai participat?
Glenn Hughes: (n.r. – șoptește ceva unei alte persoane)… Te rog să repeți întrebarea…
Andrei Partoș: Cele trei albume Purple la care ai participat sunt foarte diferite între ele. Cum se explică aceste diferențe?
Glenn Hughes: Da, așa este sunt foarte diferite. Burn este album de rock clasic. A fost o capodoperă. Eu și David eram proaspăt veniţi în trupă, relațiile de prietenie cu ceilalți colegi erau foarte bune, așa că am făcut împreună un album Deep Purple clasic. Burn a fost un album extraordinar. Când am făcut Stormbringer, Ritchie nu a venit pregătit, nu prea a contribuit la piese. Așa că sound-ul trupei s-a modificat pentru că David și cu mine a trebuit să compunem piesele. Noi am fost nevoiți să venim cu piese pentru că Ritchie era cu mintea în altă parte… Din punctul meu de vedere, Stormbringer este un album foarte bun, îmi place foarte mult pentru că există multă emoție acolo. Sound-ul este bun. Vocea mea și a lui David se completează bine, în plus amândoi eram în formă vocală bună. Sunt foarte mulțumit de Stormbringer.

Andrei Partoș: Te-am văzut cântând alături de David Coverdale recent. Cred că te-ai simțit foarte bine alături de el pe scenă, nu?
Glenn Hughes: A fost minunat. M-am dus să-l văd pe David în concert, am vrut să îl salut și să îi transmit toată dragostea și gândurile mele bune. Când am ajuns acolo el m-a rugat să urc pe scenă. Nu eram pregătit pentru asta, dar am acceptat desigur pentru că suntem foarte buni prieteni. Ceea ce trebuie să știe lumea este că eu și David Coverdale nu ne-am certat niciodată. Suntem foarte buni prieteni de peste 40 de ani. Așa că de fiecare dată când am ocazia să-l salut, o fac cu mare drag. În seara respectivă, a fost un moment special pentru că nu repetasem nimic. Am urcat pe scenă, mi-am cântat partea și cred că publicul s-a simțit foarte bine. A fost un moment fantastic.
Andrei Partoș: Într-adevăr așa a fost! Și pentru noi a fost minunat!
Glenn Hughes: Îți mulțumesc, omule! Trebuie să fiu sincer cu tine: am făcut-o pentru fanii din lumea întreagă! (n.r – s-a întrerupt legătura telefonică, a intervenit PR-ul care i-a spus lui Andrei că trebuie să încheie interviul în 5 minute)

Glenn Hughes: Iartă-mă, omule! nu știu ce s-a întâmplat!
Andrei Partoș: Nici eu nu știu, dar mi s-a spus că mai avem doar 5 minute la dispoziție, așa că voi renunța la câteva întrebări.
Glenn Hughes: Este în regulă, omule!

„A fost puţin ciudat să cânt piesele Sabbath, dar mi-a plăcut să lucrez cu Tony Iommi”

 

Glenn Hughes şi Tony Iommi
Glenn Hughes şi Tony Iommi

Andrei Partoș: Aș vrea să știu cum l-ai cunoscut pe Tony Iommi, un alt bun prieten al tău?
Glenn Hughes: L-am cunoscut când eram în Trapeze. L-am cunoscut exact atunci când a fost lansat single-ul Paranoid în Anglia. Cred că era 1971. Îi știu pe toți băieții din Black Sabbath, suntem cu toții din aceiași regiune a Angliei. Și pe el îl cunosc de peste 40 de ani. Geezer Butler este unul dintre cei mai apropiați prieteni ai mei, este și vecinul meu, locuiește aproape de casa mea, aici în Los Angeles. Pe Tony îl cunosc foarte bine, am făcut cu el trei albume. Ozzy e ca un membru al familiei mele. Eu și Gaby luăm cina des alături de Sharon și Ozzy. Ei sunt ca o familie pentru mine și mă simt binecuvântat să am astfel de prieteni. Pentru mine, Tony Iommi este unul dintre cei mai buni oameni nu doar din rock’n’roll, ci din lumea întreagă. Și vreau să le mulțumesc tuturor fanilor Black Sabbath pentru că s-au rugat pentru Tony atunci când el s-a luptat cu cancerul. Acum se simte bine și sper ca într-o bună zi să mai fac un album alături de Tony Iommi.

Andrei Partoș: Mă bucur să te aud vorbind atât de frumos despre ei. Aș vrea să te întreb dacă este chiar atât de greu să cânți o piesă care îi aparține lui Ozzy?
Glenn Hughes: Hmmm… Mie îmi este greu să o cânt exact ca el. Are o voce diferită de a mea. Oricum nu e ușor să cânți piesele altcuiva. Ozzy are o voce unică și mi-a fost mereu greu să îi cânt piesele. Știi că eu cânt de obicei coveruri, cum ar fi A Whiter Shade Of Pale și multe altele, o fac pentru că îmi place să cânt coveruri. Pentru mine, să cânt piesele Sabbath a fost puțin ciudat, dar mi-a plăcut să lucrez cu Tony.

„Rock-ul nu va dispărea niciodată pentru că are cei mai buni și mai loiali fani”

Glenn Hughes 1Andrei Partoș: Ai lansat deja 14 albume solo și ai colaborat cu mulți alți artiști. Nu dormi deloc?
Glenn Hughes: Nu… Adică, ba dorm. Dar trebuie să ne amintim că a fost o perioadă lungă de timp în care nu am lansat nimic pentru că nu eram omul de astăzi. Am devenit un om credincios. Fac multă muzică în prezent pentru că am acest dar și compun mereu. Sper să mă țină cât mai mult această pasă creativă.
Andrei Partoș: Ce album recomanzi unei persoane care vrea să te cunoască mai bine?
Glenn Hughes: Cred că Soul Mover. Este un album rock, cu un sound deosebit și cred că oamenilor le-ar plăcea.

Andrei Partoș: Te deranjează că unii rockeri susțin că rock-ul a murit?
Glenn Hughes: Rock-ul s-a schimbat foarte mult pentru că nu mai este susținut. Nu mai sunt bani pentru promovarea acestui gen muzical. Dar muzica rock nu va muri niciodată! Nu mai este la fel de mare ca în trecut, hip-hop-ul este mai mare. Așa stau lucrurile acum. Dar rock-ul nu va dispărea pentru că are cei mai buni și mai loiali fani. Îmi place foarte mult să cânt în fața publicului de rock din lumea întreagă. Sper să ajung și anul viitor în România, abia aștept.
Andrei Partoș: Te așteptăm!
Glenn Hughes: În primăvară! Anul viitor!

„Eu mă consider american pentru că locuiesc aici de peste 40 de ani”

Glenn Hughes 3Andrei Partoș: Este minunat! Este adevărat că tu le răspunzi fanilor pe Facebook?
Glenn Hughes: Întotdeauna! Răspund pe toate cele 7 rețele de socializare pe care le am. Eu vorbesc cu voi toți acolo! Este ceva ce îmi place să fac. Câteva ore pe zi le rezerv discuțiilor cu fanii mei. Avem relații foarte bune și îmi place să creez astfel de legături cu ei.
Andrei Partoș: Tu ai ales să cânți piesa Only Women Bleed de pe albumul tribut Alice Cooper?
Glenn Hughes: Nu, nu am ales-o eu. Producătorul a făcut-o. A fost ceva inedit pentru mine. Cine mă cunoaște știe că îmi place să fac lucrurile puțin diferit, nu urmez drumul bătut de alți soliști.
Andrei Partoș: După 42 de ani de când locuiești în Statele Unite, te consideri britanic sau american?
Glenn Hughes: Da, sunt american!
Andrei Partoș: American cu accent britanic!
Glenn Hughes: Mi-am trăit viața în America. Mă simt foarte bine aici!
Andrei Partoș: Îți mulțumesc foarte mult, „Mr The Voice Of Rock”! Te așteptăm în România!
Glenn Hughes: Îți mulțumesc foarte mult! Te rog să transmiți toată dragostea mea fanilor din România! Ne vedem la anul! Fiți binecuvântați și să vă ferească Dumnezeu de rele!
Andrei Partoș: Mulțumim!
Glenn Hughes: Cu foarte mare plăcere!
 

PARTEA a II-a

Audio:


sursa: Radio Romania Actualitati

Glenn Hughes: Bună dimineața! Ce mai faci?
Andrei Partoş: Te salut din nou, Glenn! Am tot încercat să vorbesc cu tine, dar s-a întrerupt.
Glenn Hughes: Da, omule, nu știu ce s-a întâmplat. A fost o nebunie cu telefoanele…
Andrei Partoș: Nu contează. E aparatură americană, nu e a noastră (râde)
Glenn Hughes: E în ordine.
Andrei Partoș: O să trec direct la întrebări. Practici vreun sport?
Glenn Hughes: Da, sigur. Înot dimineața. Merg pe jos. Îmi place să fac exerciții fizice, merg pe jos, alerg…
Andrei Partoș: Minunat. Este sportul preferat al leilor.
Glenn Hughes: Daaa, așa este!

Glenn Hughes şi Gary Moore în 1985
Glenn Hughes şi Gary Moore în 1985

Andrei Partoș: Și eu sunt leu și fac același lucru.
Glenn Hughes: Wow! E foarte tare!
Andrei Partoș: Spune-mi, te rog, Chad Smith este bateristul tău preferat?
Glenn Hughes: Păi, este în primul rând cel mai bun prieten al meu. Cred că energia pe care o are Chad este unică. Este cel mai agresiv, energic baterist cu care am cântat. Are ritmul în sânge. Am cântat cu mulți bateriști de rock: John Bonham, cu Ian Paice, am cântat cu toți marii bateriști, dar Chad are tot ce îi trebuie. Este un baterist extraordinar de bun.
Andrei Partoș: Deci așa se explică faptul că este mereu alături de tine.
Glenn Hughes: Da! Chad este foarte apropiat de mine, e ca un membru de familie. Sunt norocos că un baterist nemaipomenit îmi este  și un prieten atât de bun, e ca un frate.

Andrei Partoș: Cum a fost să lucrezi cu un alt prieten bun al tău, Gary Moore?
Glenn Hughes: A fost minunat! În anii ’70 – ’80, eram foarte bun prieten cu Gary Moore. El a fost unul dintre cei mai buni chitariști ai lumii. Intra în Top 5 al celor mai chitariști, o spun la modul cel mai serios. Era uimitor!
Andrei Partoș: Așadar este în top 5 pentru tine?
Glenn Hughes: Da, absolut!

„În 2010, am renăscut ca artist”

Andrei Partoș: Este adevărat că primul tău album solo, Play Me Out, ar fi trebuit să fie produs de David Bowie?
Glenn Hughes: Da, dar nu s-a întâmplat acest lucru pentru că el era foarte ocupat. Eu eram în studio și înregistram albumul, iar David era încă în ultimul lui turneu mondial din anii ’70. Pur și simplu nu a avut cum să producă acel album, dar la vremea respectivă el locuia în casa mea. Era acolo, cu mine, când am compus piesele și ideea era să producă el albumul, dar din nefericire, nu a avut timp.

Andrei Partoș: Este 2010 cel mai incitant an din cariera ta?
Glenn Hughes: 2010?… Știi, omule… Am avut mulți ani buni, dar cred că 2010 a fost o renaștere a mea ca artist. Pentru mine a fost un an foarte bun, am revenit pe plan muzical și am compus multe piese noi. Cred că a fost un an de referință pentru cariera mea, de atunci totul a început să fie mai incitant. Sunt foarte mulțumit de întorsătura pe care au luat-o lucrurile.

„Pentru mine, astăzi, este foarte important să cânt live”

 

Black Country Communion
Black Country Communion

Andrei Partoș: Cine a avut ideea înființării trupei Black Country Communion?
Glenn Hughes: Am compus piese, acasă la mine, alături de Joe (n.r. – Bonamassa), cu 6 luni înainte să înființăm trupa și să susținem concerte. Inițial ne-am gândit să lansăm un album împreună, cu numele noastre, nu ne-am gândit neapărat la o trupă. Dar apoi ne-a venit ideea unei trupe și i-am co-optat pe ceilalți doi colegi, Jason (n.r. – Bonham) și Derek (n.r. – Sherinian).
Andrei Partoș: Era muzică foarte bună și este păcat că v-ați oprit.
Glenn Hughes: Era, într-adevăr, muzică bună și regret că ne-am oprit. A fost o perioadă bună pentru muzica rock și… știi… eu nu pot schimba lucrurile… Știu că am compus multe piese pentru această trupă, eram foarte pregătit să continui pe acel drum, dar ne-am oprit pentru că Joe nu vroia să renunțe la cariera solo. Dar este bine și așa. Aceasta este situația.

Andrei Partoș: Este adevărat că pentru tine rock-ul înseamnă chitară, bas și baterie, fără keyboards? 
Glenn Hughes: Nu neapărat. Din punctul meu de vedere, muzica rock adevărată înseamnă chitară. Mie îmi plac și clapele. Am cântat cu Jon Lord și am cântat cu Stevie Wonder și mă simt binecuvântat că am putut cânta alături de cei mai buni clăpari. Dar mie îmi place „groove”-ul, pentru mine rock înseamnă în primul rând chitară, este cel mai important instrument în acest gen muzical. Astăzi, eu încerc să recreez atmosfera rock-ului din anii ’70, sound-ul pe care îl avea trupa mea atunci. Pentru mine a fost o perioadă foarte importantă. De aceea prefer să cânt în formulă de trio. Doug Aldrich cântă alături de mine, este un trio care sună foarte bine. Vreau să mă exprim muzical cu ai puține instrumente pentru a avea un sound mai bun. Uneori, „mai puțin” poate însemna „mai mult”.

Andrei Partoș: Dar acest nou proiect cu Doug și Pontus va beneficia de un CD, de un DVD sau de un nume?
Glenn Hughes: Nu. Voi susține concertele sub numele meu. Acum sunt interesat să fac muzică sub numele lui Glenn Hughes, dar și mai important pentru mine astăzi, este să cânt live. Pentru că am avut mult ghinion în ultima vreme când am încercat să fac turnee și să cânt live, lucrurile se tot schimbau… Tot ceea ce îmi doresc acum este să am trupa mea și să cânt muzica mea, să cânt hiturile din diverse perioade și să întâlnesc cât mai mulți fani. Este tot ceea ce îmi doresc!

Andrei Partoș: Este minunat. Vreau să te întreb dacă nu crezi că ți-ai scris prea devreme autobiografia? Mai ai multe de făcut în continuare...
Glenn Hughes: Cartea a ieșit în 2011… Sigur că mai am multe de făcut. Deși am trecut pragul de 60 de ani, mă simt ca la 30 de ani. Sunt sănătos și mai am multe de făcut. Mă simt norocos că sunt într-un punct foarte bun al vieții mele.

Andrei Partoș: Care este secretul unei voci bune pentru rock’n’roll? Ai o rețetă pentru a-ți păstra vocea?
Glenn Hughes: Uite ce trebuie să știe oamenii despre vocea mea… Din cauza faptului că mi s-a întâmplat multe nebunii de-a lungul vieții, multe ciudățenii, multe droguri, mult alcool, atacuri de cord, am fost împușcat, am fost înjunghiat… Toate aceste lucruri mi-au furnizat multe motive de a cânta. Sunt multe lucruri pe care vreau să le exprim. Sunt norocos că sunt în viață.

Andrei Partoș: Și noi suntem bucuroși că te avem lângă noi! Ce muzică asculți?
Glenn Hughes: Nu prea ascult multă muzică. Nu prea simt nevoia să fac acest lucru. O mare parte din muzica pe care o ascult când sunt în mașină, nu-mi spune nimic. Vreau să-mi transmită ceva muzica pe care o ascult, vreau să simt groove-ul. Sunt un muzician foarte sensibil. Îmi place, de exemplu, muzica soul.

Andrei Partoș: Citești reviste muzicale?
Glenn Hughes: Da, citesc destul de des Classic Rock. Dau multe interviuri pentru diverse publicații și am prieteni care mi le trimit.

Andrei Partoș: Pe ce fel de bas cânți?
Glenn Hughes: Folosesc bas Fender Vintage.
Andrei Partoș: Ai o colecție mare?
Glenn Hughes: Da, am multe chitare bas.
Andrei Partoș: Te-ai gândit vreodată să donezi un bas pentru o cauză nobilă?
Glenn Hughes: Dacă consider că acea cauză merită, sigur că o fac!

Glenn Hughes şi Ronnie James Dio
Glenn Hughes şi Ronnie James Dio

Andrei Partoș: Ai vorbit foarte frumos despre prietenia ta cu Tony Iommi, cu David Coverdale, te invidiem pentru astfel de prietenii. Știu că ai fost foarte bun prieten și cu Ronnie James Dio. Poți să ne spui câteva lucruri despre el?
Glenn Hughes: Da, am fost foarte apropiat de Ronnie. Păi, când Ronnie era în oraș și deschidea concertele pentru Deep Purple în 1973, m-am împrietenit cu el. Am devenit prieteni foarte buni. În 1979, când a încetat colaborarea cu Ritchie (n.r. – Blackmore), Ronnie locuia încă pe Coasta de Est, iar eu locuiam în Los Angeles. M-a sunat și mi-a spus că se va muta în L.A. pentru că vroia să vadă unde locuiesc și vroia să își cumpere o casă în apropiere. La vremea respectivă, Ronnie era căsătorit cu Wendy, eu eram însurat cu o altă fată și eram foarte apropiați. El și-a dorit să vină să locuiască lângă mine după ce a părăsit trupa Rainbow. Ronnie mi-a fost vecin și am fost apropiați ca frații.

Andrei Partoș: Dar este neobișnuit ca doi soliști foarte valoroși să fie atât de buni prieteni… Cel puțin, pentru fani este ceva ciudat.
Glenn Hughes: Da, știu. Este ciudat. Dar chiar sunt prieten bun cu mulți soliști vocali renumiți. Cred că pe măsură ce înaintăm în vârstă devenim mai înțelepți. Lucrurile sunt puțin diferite acum. Suntem mai bătrâni, ne-am bucurat de mult succes, am trecut împreună prin multe momente minunate. Nu mai există competiție acum între noi. Avem cariere solide și suntem foarte diferiți. Vocea mea este foarte diferită de a lui David Coverdale sau de a lui Robert Plant, de exemplu.Eu sunt prieten bun și cu Robert Plant, pe care-l cunosc din 1968.

„Este foarte greu să lucrezi cu o persoană mai tânără cu 40 de ani decât tine”

 

Glenn Hughes - California Breed
Glenn Hughes – California Breed

Andrei Partoș: Este o mare familie rock. Spune-mi, te rog, și câteva vorbe despre California Breed. Ai avut acolo un chitarist foarte tânăr (n.r. – Andrew Watt)
Glenn Hughes: Da… din păcate, era prea tânăr. Eu am 63 de ani, el are 23 de ani. Proiectul suna bine, dar mi-a fost practic imposibil să locuiesc cu o persoană atât de tânără. Mi-a fost greu să-l am în viața mea.
Andrei Partoș: Chiar așa a fost? Nu glumești?
Glenn Hughes: Nu, nu glumesc. Când există o diferență de 40 de ani între două persoane care locuiesc împreună 24 de ore din 24, este foarte greu. Și asta pentru că eu sunt într-un alt timp și spațiu. Funcționăm în timpi diferiți. A fost foarte greu.

Andrei Partoș: Te înțeleg. După cum probabil știi, toți prietenii tăi au fost în București: Ronnie James Dio, David Coverdale, Ozzy Osbourne. Dar tu ești singurul care a avut un interviu mare la Radio România.
Glenn Hughes: Este fantastic! Eu îmi doresc să ajung în România. În primăvara lui 2016 voi veni din nou în Europa. Susțin concerte în Europa și în toamna acestui an, dar din februarie revin pe Bătrânul Continent și voi cânta acolo până în aprilie – mai. Sper să pot veni la București atunci.
Andrei Partoș: Am vorbit deja cu cineva care vrea să te contacteze, așa că poate se va concretiza un concert.
Glenn Hughes: Este minunat! Vă rog să luați legătura cu managementul meu pentru că în prezent îmi doresc foarte mult să susțin turnee. Știți că îmi place să compun și piese noi, dar astăzi nu mai este atât de convenabil să lansezi albume. Așa că știu că un lucru important este să merg și să le cânt fanilor mei. Sunt multe piese pe care ei doresc să le audă. Și asta vreau să fac: să cânt, să cânt, să cânt!

Andrei Partoș: Și noi ne dorim același lucru: să te auzim cântând!
Glenn Hughes: Este minunat! Exact asta este treaba agentului meu: să-mi găsească oferte din toate țările. Eu pot să cânt în fiecare zi și sunt recunoscător pe asta! Mă bucur că pot ajunge în toată lumea și sper din suflet să ne vedem la București!
Andrei Partoș: Îți mulțumesc din nou, Glenn Hughes! a fost o adevărată plăcere să stau de vorbă cu tine!
Glenn Hughes: Plăcerea e de partea mea! Fiți binecuvântați!
Andrei Partoș: Și tu la fel!
Glenn Hughes: Mulțumesc!

sursa: Radio România Actualităţi

Înregistrarea interviului

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here