FANI SAU SUPORTERI? CULTUL VIOLENȚEI LA TV ! (II)

0
19

footbal fans fight euro 2016 a* Fotbalul domină toate canalele. Nu doar pe cele de sport. Și reluările curg peste tot.* Șumidică e iar pe post. E supărat că Alibec n-a jucat mai mult. ”Franța a arătat jalnic, ne-a bătut o echipă șchioapă”. Așa gândește băiatul suspendat pentru pariuri!*  Comentatorii de la DigiSport fac orice pentru a reține atenția, dar o fac cu chinuiți în ale vorbirii, exprimării, gen Dănuț Lupu și prea mulți alții. Nu orice fotbalist poate exprima coerent păreri despre fotbalul european. * Thomas Neubert, preparatorul miraculos adus de Reghe la Steaua, a plecat. E un semn rău pentru echipa lui Becali. Achiziții noi nu există* Dinamo a rămas fără portar. * Din păcate nu vedem Copa America unde sunt meciuri spectaculoase.* Interviurile Ioanei Moldovan de la ProTV sau Sport.ro sunt aproape de isterie, ca ton, agresivitate. Colegii ei nu se lasă mai prejos.E adevărat, ProTV e pe cai mari la audiențe, la minute de publicitate, la încasări, dar calitatea produsului e tot mai slab, tot mai enervant.
* Reportajele mondene domină programele Sport.ro. și ProTV. Cine pe cine a sărutat, grătar sau barbeque, selfiuri pe stadion, bandajații României, ș.a.m.d. * Bătăile dintre suporteri sunt preferatele televiziunilor. Ei le spun fani, dar e aberant! Rușii s-au bătut cu englezii pe străzi. Poliția din Marsilia n-a știut să intervină.* Radu Naum, chiar în ediție diumninicală tot despre asta discută la ora prânzului. Numai bătăi, numai lupte de stradă, asta e fotbalul european? * Tot Naum incită prin sugerări la posibile ciocniri între suporteri steliști și dinamoviști acolo, în Franța.Nici el nu știe că fani și suporteri nu-s totuna.* Scene de violență excesivă, care arătate la televizor pot da naștere unor reacții identice. * Suporterii ruși i-au atacat pe cei englezi chiar pe stadion. Relatările sunt teribile, dar total NOCIVE pentru telespectatori. C.N.A. doarme, desigur. * Urmează UTA- Voluntari, barajul pentru prima Ligă. Doar o Federație bolnavă poate programa un astfel de joc în timpul C.E. Terenul de la Arad e ca o mlaștină. Jucători, antrenori, arbitrii au strîns apa de pe teren cu bureți, cu uși de la vestiare, cu prosoape. Scene din istoria fotbalului. A bătut UTA, s-a calificat Voluntari.  * Giroud a recunoscut că arbitrul putea da fault în atac la golul Franței! Asta am aflat de la Naum, care citește presa franceză* Trec pe Digi2 și e iar bătaie la Marsilia.
Mirel Rădoi și Cosmin Contra sunt la Paris, de unde au comentat pentru Dolce Sport. Și Ciprian Marica are comentarii, de undeva de la malul mării. Cam acru și superior.Frustrat pentru că În studio l-am zărit și pe Dadi Graur. Meciul Croația-Turcia nu mi-a spus mare lucru. Deocamdată, meciul trăit cel mai intens, nu numai de noi, pare să fie Franța- România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here