MĂ HOLBEZ ATENT (PRIMA PARTE )

0
67

watching tv 2 aE Ziua Eroilor și Înălțarea Domnului. Nu mulți s-au referit la această zi. Chris Terhes, venit din SUA este preot greco-catolic, dar și un militant asiduu, l-a criticat des pe Gâdea, dar acceptă să dialogheze cu el despre abuzurile din România, care se văd la Washington.
Maria Olaru e din nou la Realitatea! E duelul posturilor? Încerc să notez ce se spune. Rareș Bogdan e gazda. Are multe teme. Politice, economice. Printre ele e și cazul Olaru. * Se începe cu Marian Munteanu, posibil colaborator al Securității în 1988. El spune că a fost arestat și interogat între 1984-89 de multe ori. N-a semnat de colaborare niciodată. A semnat declarații în timpul anchetelor. El așteaptă verdictul de la C.N.S.A.S. * Apoi Rareș Bogdan sugerează că e nevoie de Crin Antonescu. Paradoxal, are dreptate, când se referă la conducerea PNL . Antonescu l-a liniștit și l-a asigurat că nu revine în politică EVER! *
21.30 aud iar CV-ul  sportiv al Mariei. Se citește un pasaj în care un tată și-a bătut fiica în sala de sport. Apoi afirmă că a luat ea palme de la Bellu. Același pasaj publicat de toată lumea. Cărpinișan a bătut-o rău. Un alt antrenor. A așteptat să crească, să nască și apoi să publice cartea. În 1993-94 avea 11-12 ani, spune ea. Era Bellu acolo, când el primea doar fete peste 14-16 ani?  Nu prea avea cum să povestească, dar o făcea în jurnal. Va fi o emisiune invers decât cea de ieri. Credea că telefonul e ascultat. Era în 1994! La o sală de sport. Exista teama să nu i se întâmple ceva rău…Abia la 28 de ani s-a dus la psiholog. Ea nu se consideră ciudată. Se aștepta ca fostele colege s-o conteste. Ea era nemulțumită de metodele de pregătire. Adică la vârsta aia, niște copile judecau competența antrenorilor. Ea se trezea mereu singură, adică era trădată de colege. E convinsă că se putea face performanță și fără violențe. Citatele din carte continuă. Aveau și momente de liber. Cică Mariana Bitang le vorbea oribil. Rareș o întreabă de ce s-a supărat Corina Ungureanu. De ce n-o sună? E clar că cele două nu se înghit. Maria interpretează tendențios ce a spus Ungureanu aseară… Întrebările lui Rareș sunt total aiurea, absolut necentrate pe subiect. Femeia insistă pe carte. Ea continuă promoția. N-a plecat pentru că dorea performanța olimpică!  Andreea Ulmeanu intervine telefonic. Eu nu știu cine e. Am primit aceleași tratamente, sau a fost martoră. Afirmă că au existat violențe verbale și fizice. N-au avut stimă de sine. O au acum. Și ea acuză antrenorii în general. Dar în special Bellu și Bitang. Rareș sugerează răspunsurile! Ulmeanu spune că-i era teamă. Avem voie să spunem adevărul. De ce acum și nu acum 5-10 ani? * Maria se referă la Forminte în carte. 1994!  E supărată că erau făcute ”țărănci” de Bitang…A fost aproape 5 ani la lot…Tipa joacă foarte tare, cu insinuări, le atacă pe colegele care nu zic ca ea…* Kati Szabo intervine telefonic. A avut conflicte cu Bellu. Szabo a plecat din țară din 1992. A fost cu Bela Karoly, cu Bellu ș.a. N-a fost colegă de generație cu Olaru. Szabo ține minte multe. Bela le altoia. Kati e fan Maria. Ele au corespondat din 1998. Cele care au dezvăluiri de făcut, n-o fac de frică.  Szabo spune că va publica scrisorile primite de la Maria în care reiese că B și B au agresat-o. Oana Petrovschi confirmă și ea relele tratamente. Alexandra Marinescu e o altă susținătoare! Eu ce am reținut de aici? Cu unele sportive îi susțin pe antrenori, altele nu. Că toate au suferit, dar cele cu performanțe mari sunt mai prietenoase, cele cu rezultate mai puțin notorii sunt mai nervoase. Absolut toate au avut și au avantaje de pe urma sportului. Concluzia multora va fi să nu mai meargă copiii la sport de performanță. Încă nu-mi este clar care este miza acestor dezvăluiri?
L-am văzut pe Alin Petrache președintele olimpismului românesc (COSR) vorbind foarte prețios (adesea cu dezacorduri majore) la DigiSport1. N-a fost capabil să vorbească cu respect despre performanțele gimnasticii. El e cel care are probleme cu vechii olimpici (antrenori și sportivi). Forminte (intervine de la Constanța) a adus 3 medalii europene de la junioarel. Atacul lui Costi Prună, gazda emisiunii, la Bellu și Bitang, este unul jegos. În absența lor…Este întrebat dacă a fost deranjat de ce a scris Maria Olaru! Nu a citit, dar n-a fost deranjat.
Elena Udrea a fost la România TV, a acceptat întrebări tăioase de la Ciutacu, ba și de la Chireac. Apoi emisiunea următoare a tocat-o pe Udrea, nu-l putea ocoli nici pe Băsescu în vechiul stil al casei . TB a fost invitat la ei cu o seară înainte.. Băsescu a desemnat niște vicepreședinți ai partidului fără credibilitate. Au observat mai mulți analiști. Adică vrea să îngroape și PMP-ul condus de el? * Despre Hexi Pharma și Farma se vorbește iar. Intervine iar Tolontan. Spitalele au știut, așa că va fi bal mare. * Foarte des apare în emisiuni Vișan, care nu mai știu la ce echipă joacă. * Luis Lazarus e specialist și aici. Dar expunerea lui are sens. Reformarea securității a fost o recalificare prelungă.  Securitate- Caritas- Safi- FNI- și Falimentele bancare. 2004-2005. Apare Coldea. Returnările de TVA, ANRP…2012 dispar unii (Marta, Nemeș ș.a.). S-a vorbit despre autorăpiți * Chlotilde Armand a fost la Gâdea și a expus gândirea ei despre administrație și alegerile recent pierdute. A fost și la Digi24 alături de Nicușor Dan unde nu mi-a plăcut că n-a răspuns clar la unele întrebări incomode. Am văzut-o pe 12 iunie.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here