FAZA SĂPTĂMÂNII: E cool să fii comunist (5.04.2017)

0
54

gabriela firea carmen dan scoalaArticol de Iulia Radu

Ce cântec profet
Precis şi discret
Comunişti… dar mascaţi
(Liberali… democraţi….)

(epigramă de Corneliu Sofronie)

Materialul de mai jos (realizat de colegii de la Adevărul) este unul dur. Îți trebuie un stomac puternic pentru a-l urmări până la capăt. Eu am reușit cu un Dicarbocalm și  multe lămâi. Am crezut sincer că am scăpat de comunism, m-am înșelat! Este mai prezent ca oricând în societatea noastră, iar în video-ul de mai jos a luat chipul primarului Gabriela Vrânceanu-Firea-Pandele și ministrului de interne Carmen Dan. Când am auzit prima dată că primarul intenționează să meargă la școală pentru a le explica (?!?!) elevilor ce-i cu „Balena Albastră”, am crezut că e o glumă. Ce să caute politicienii în școli?! E legal așa ceva?! Ce legătură are Primăria cu „balena albastră”?! Aș fi înțeles dacă se duceau să vorbească despre amenințarea „Balenei Roșii”, măcar ar fi vorbit din experiență… Dar așa… Care-i rostul acestei vizite?! Am rămas fără psihologi și polițiști? Nu mai există oameni pregătiți pentru a vorbi cu elevi?
N-am crezut că în 2017, pot vedea aceleași imagini ca înainte de 89… Modul în care au fost întâmpinate cele două „specialiste” în „balene” de c[tre profesori în fața școlii, discuția cu domnul Mutu despre acest joc… Nici Firea și nici Mutu nu știau că nu există un site de genul „balena-albastră.ru”, ei voiau să „blocheze accesul către site-ul mamă”… Nici nu știu cum e mai bine, parcă îmi vine să mă bucur că habar n-aveau despre ce vorbesc. Dacă ar fi știut cum este popularizat jocul, le-ar fi venit ideea să blocheze accesul la rețelele de socializare, tre’ să fie o posibilitate tehnică și pentru asta, nu-i a;a domnule Mutu?
Să văd acum elevi îmbrăcați în costume populare așteptînd cu flori autoritățile țării, mi se pare desprins dintr-un film horor prost!
M-a cutremurat și tonul cu care citea Bogdan Stanoevici (gazda evenimentului) despre pericolele care se ascund pe Internet. Am mai auzit același ton la întrunirile diferitelor secte religioase. Apoi, omul a recitat și o poezie… despre flori. Așa știu autoritățile să discute cu niște copii de gimnaziu? Și… o puteau face doar dacă îi îmbrăcau în tricourile Primăriei?! Sincer, mă așteptam ca pe lângă tricouri și șepci, elevii să primească și niște cravate roșii. Nu de alta, dar primăvara vremea e capricioasă, le-ar fi prins bine.
A cântat și CRBL. Da’ lui nu i-au dat nici tricou și nici șapcă. L-au lăsat să cânte despre bani, despre femei, despre furtul ștampilei de vot (?!?) și să-și etaleze frumoasele tatuaje… Chestii serioase și importante, fără de care tinerii țării n-ar putea trăi… Și pentru că elevii erau prea inhibați ca să danseze, cele două doamne au dat tonul distracției ridicându-i în picioare.
Gabriela Vrânceanu-Firea-Pandele s-a gândit că dacă este părinte, atunci știe în mod automat și ce înseamnă „s[ fii cool”. Așa că a dat definiția, pe un ton ferm ca să le intre bine în cap puștilor: „cool e să mănâncați sănătos, să faceți sport, să mergeți la teatru, să-i respectați pe dascăli, să-i iubiți și să-i respectați pe părinți, este cool să ai prieteni adevărați, este cool să asculți muzică bună pentru că de aceea se află CRBL alături de noi”. Până la urmă, e cool să fi și comunist, nu-i așa doamna Vrânceanu-Firea-Pandele? Poate ar trebui să stabilească prin lege ce înseamnă să fii cool, nu de alta dar sunt sigură că unii elevi s-au „pierdut” între virgule și n-au reținut definiția cum trebuie. În ceea ce privește muzica bună cântată de CRBL, ne lăsați! Preferăm să ne alegem singuri modelele.
Alte opinii:
 

COPII folosiți pe post de MARIONETE în jocurile politice! (articol din Evenimentul Zilei)

http://www.evz.ro/copii-folositi-pe-post-de-marionete-in-jocurile-politice-acuzati.html

Aveți video mai jos. Așteptăm comentariile voastre!

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here