Festivalul «George Grigoriu» are loc la Sala Polivalentă din Brăila (20-22 mai)

0
55

Festivalul George Grigoriu 2016
Schimbări notabile legate de desfăşurarea celei de-a XII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară „George Grigoriu”, ce va avea loc în perioada 20-22 mai, la Brăila. Dacă înainte de sărbătorile pascale, administraţia judeţeană anunţa că evenimentul se va desfăşura în aer liber, pe Faleza Dunării, ieri, vicepreşedintele CJ Brăila, Viorel Mortu, şi-a schimbat hotărârea. Acesta a precizat că festivalul va fi găzduit de Sala Polivalentă, la fel ca şi Târgul de Carte. Motivul? O informare primită, recent, din partea Administraţiei Naţionale de Meteorologie (INMH) privind o prognoză nefavorabilă a vremii în următoarele săptămâni. Pentru a evita riscul compromiterii evenimentului, Viorel Mortu susţine că a preferat să ia această decizie şi a dat asigurări că sonorizarea nu va fi afectată. „Am primit de la INMH o informare în care se precizează că vor fi precipitaţii în timpul desfăşurării Festivalului «George Grigoriu» şi pentru a nu perturba evenimentul am hotărât să îl desfăşurăm în Sala Polivalentă, ca şi Târgul de Carte. Să aibă loc pe Faleză e o idee foarte bună, dar dacă măcar o seară sau două din trei te plouă, deja ai stricat tot farmecul, şi al evaluării, şi al spectacolului. Adică brăilenii ar avea motive să fie supăraţi dacă ar sta în ploaie pentru un spectacol. Pe când aşa, la Polivalentă, se asigură tot confortul”, a declarat Viorel Mortu. De asemenea, sursa citată a ţinut să precizeze că biletele la eveniment au fost puse deja în vânzare la sediul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Brăila, din Piaţa Traian, nr. 2 şi pot fi achiziţionate la preţul de 20 lei/seară de festival sau abonament pentru toate cele trei seri de festival, la preţul de 45 lei. „În prima seară, pe 20 mai, la ora 19:00 va concerta Talisman. A doua seară Nikolay Manolov din Bulgaria şi Monica Anghel. Iar seara a treia, după decernarea premiilor, avem concert Connect-R. Prezintă Octavian Ursulescu şi avem formaţia celebră condusă de Ionel Tudor. Adică aceeaşi formulă de organizare ca şi în anii trecuţi. Se montează o scenă cu deschidere de 12 m. Deci, o scenă masivă, care va rezolva toate problemele specifice spectacolului. Avem o foarte bună sonorizare, categoric”, a dat asigurări Viorel Mortu.
 
La cea de-a XII-a ediţie a Festivalului „George Grigoriu” s-au înscris 24 de concurenţi, 12 dintre ei fiind din România. Este vorba despre:
Miruna Diaconescu (16 ani, Bârlad)
Octavian Broşteanu (16 ani, Alexandria)
Roxana Florea (23 ani Brăila)
Elena Petcu (18 ani, Bucureşti)
Rareş Vîzoc (21 ani Bocşa)
Eliza Nirlu (23 ani, Constanţa)
Alexandra Costache (17 ani, Bucureşti)
Sebastian Tudor (19 ani, Roman)
Ana Maria Roşu (19 ani, Roman)
Alexandra Penciu (21 ani, Galaţi)
Victor Cristian Ciutacu (17 ani, Brăila)
Rodica Elena Tudor (26 ani, Mărginenii de Jos)
De asemenea, concurenţii străini sunt:
Ana Odobescu (24 ani, Moldova)
Ştefani Ilieva (20 ani, Bulgaria)
Mane Bischof (22 ani, Elveţia)
Cristiano Turrini (26 ani, Italia)
Ricardo Gioacchino Vietti (18 ani, Italia)
Pasquale Mennillo (30 ani, Italia)
Natalia Dilan (28 ani, Moldova)
Polina Chusovitina (20 ani, Rusia)
Valeria Papish (22 ani, Ucraina)
Todor Gadzhalov (24 ani, Bulgaria)
Luigi Bollito (26 ani, Italia)
Kristina Doncheva (17 ani, Bulgaria)
 
Premiile acordate de organizatori – CJ Brăila, Centrul de Creaţie, Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România şi Societatea Română de Radiodifuziune sunt următoarele: Trofeul George Grigoriu – 5.000 euro; Premiul I – 2.500 euro; Premiul II – 2.000 euro; Premiul III – 1.500 euro; trei menţiuni a câte 500 euro.
 
Vor susține recitaluri: Talisman, Monica Anghel şi Connect-R.
 

Autorităţile speră să aibă un public mai numeros

Vicepreşedintele CJ Brăila a afirmat că desfăşurarea festivalului în Sala Polivalentă vine la pachet cu un avantaj demn de menţionat: numărul mai mare de spectatori. „Sperăm ca ediţia aceasta să se bucure de acelaşi succes ca ediţiile anterioare, chiar dacă avem condiţii uşor atipice de desfăşurare. La Sala Polivalentă sunt 2.000 de locuri. Vor fi participanţi la spectacol, în mod cert, mai mulţi decât 350, cât permitea sala Casei Tineretului. Scena este amenajată corect. Are toate datele tehnice specifice unui astfel de eveniment. Sper să fie foarte bine, categoric”, a conchis Viorel Mortu.
 
Puteți citi articolul în întregime aici:
http://www.obiectivbr.ro/festivalul-%C2%ABgeorge-grigoriu%C2%BB-se-muta-de-pe-faleza-la-polivalenta-_id115224

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here