Foc de P.A.E. cu Andrei Partoș – episodul 162 (8.04.2019)

0
99

În acest episod, am vorbit despre Selly, Cosmin Prelipceanu, Lucian Mîndruță, implicare socială, sistemul de învățământ, audiențe TV, sport și multe altele.

Câteva dintre mesajele primite în timpul vlogului:

Viky TucaAcum am văzut și eu vlogul de azi. Eu zic așa Andrei Partos: tocmai asta e problema cu Selly. El a ales să facă entertainment. Deci a ales să nu îi pese de restul. Asta e trist de fapt. Că el a făcut această alegere. Ții minte că a povestit Carmen Victoria Barloiu la vlog cum merge cu elevii din tabere și strâng gunoaie din munți? Și eu merg voluntar în diverse campanii. Dacă ar alege și câte un vlogger din acesta influent să se implice, ce bine ar fi! Dar dă bine să te duci la Digi 24 și să spui că ne batem joc de Uniunea Europeană. Nu l-am auzit niciodată pe Selly vorbind despre ce înseamnă să fii cetățean european. Spune că Internetul e bun și te poți informa, dar el așteaptă să afle de la școală.Hai să fim serioși. E vorba de bani, de views. Când a fost întrebat dacă vrea să plece din țară a zis că nu. Dar nu a zis că vrea să rămână ca să facă ceva aici, ci pentru că aici are succes (deci un venit bun, sigur).
Deci, da. În viață este vorba despre alegeri. Iar Selly și 5 Gang (prietenii lui vloggeri) au ales. Asta e….

Patricia MonteroApropo de ceea ce a scris Vicky mai sus. Andrei Partos știi care cred eu că mai este problema? Tocmai pentru că oameni ca Selly (care au succes pe Youtube și alte rețele de socializare) ALEG să facă entertainment, aleg să nu se exprime pe subiecte care ne afectează pe toți (indiferent că suntem bogați sau săraci), noi (la generația mea și a lui mă refer) suntem obligați să căutăm repere în trecut. Uitați-vă la Andra, Smiley, Delia, Carla, etc. Niciunul nu zice nici pâs. Și acum nu mă refer doar la politică. Nu! Dar nu face niciunul nici măcar o recomandare de carte. Sau orice altceva care să semene a act de cultură sau acțiune civică. Zero. Au milioane de fani pe care-i hrănesc cu subproduse….

Marius TănaseApropo de Greta Thunberg… am prieteni care s-au dus în Suedia și au stat pe trotuar alături de ea, s-au dus și au protestat. Mi-am propus să merg și eu vreo 2-3 zile. Pentru planetă mă duc. Greta nu are vlog. Selly stă pe Youtube și vorbește despre tipuri de relații sau comentează ce fac Goganii…. cam asta e diferența. Greta și Selly sunt din aceeași generație….

Alain George LionDacă ajungi în postura de a avea milioane de fani și nu faci nimic pentru a lăsa ceva în urma ta, pentru a trage semnale de alarmă, pentru a trezi conștiințe, atunci e degeaba. Ești un fel de Justin Bieber: meaningless. Suntem pe marginea prăpastiei. Nu e glumă. Entertainment e ok dar…. hai să ne implicăm.

Anca Didi SorescuNu e cazul să așteptăm nimic de la școală. Dacă aș fi stat să citesc doar ce aveam la școală, atunci aș fi ratat o grămadă de cărți bune. Sau muzică. Când ai suscriberi atât de mulți e de preferat să îți asumi responsabilitatea.

 Înregistrare video:


Pentru cei care nu au Facebook, găsiți înregistrarea și pe Youtube:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here