FOTBAL NERVOS, ÎNJURĂTURI PENTRU CEI MICI la audiență maximă! 2.04.

0
286

A fost și meciul tare dintre FCSB și Craiova. S-a terminat din nou cu 3-2. După 97 de minute. Nu-s convins că arbitrii n-au influențat rezultatul.Vom afla după dezbateri. Nu că ne-ar ajuta prea mult. Craiova are mereu câte un 11 metri la București. Golul anulat Stelei e un mister global. * Gazdele s-au mișcat bine în față, dar apărarea e în continuare slabă. Oamenii lui Teja au arătat determinare ca niciodată.  De data asta nici Craiova n-a părut mai fermă în defensivă. Se va spune iar că a fost blat? Că oltenii s-au lăsat bătuți? Nu ei au reclamat ”blatul” de la Astra- FCSB? Întrebare profund psihanalistică a unui ziarist de la Digi: ”crezi că cei de la Craiova au un complex de inferioritate în fața voastră?” (se adresa căpitanului Stelei).* În condițiile date, Steaua a tras puțin de timp, mai ales că s-a jucat până în minutul 97. Ei bine, bradipsihicul Dan Filoti a considerat că e rușinos. Dar când Real, Juventus, Barcelona fac asta e o.k.? Când ai nevoie de punctele puse în joc, când arbitrii ți-au anulat un gol valabil, cedezi mingea? N-a fost criticat Dorinel Munteanu de toată presa că n-a știut să țină mingea, să tragă de timp când era la Națională și am ratat o calificare importantă?

 

Nu-mi place Costi Rogozanu. Nici nu-i greu. Acum are emisiunea lui la RealitateaTV, Decodor. Un fel de vlog. Dar luni seara a avut dreptate. Șeful PNL , Orban urla că nu se fac nunți în Postul Paștelui. Tocmai avusese loc nunta Olguța-Manda, cu participarea serioasă a PSD. Cei care militau pentru familia tradițională. Sigur, trăim într-un stat laic, dar tradițiile se mai respectă. Ce miză puternică a găsit Opoziția să atace!

 

La ProX, Falemi bătea câmpii, fără grație, despre măreția galeriei oltene. Mironică i-a atras atenția că pe Național Arena a venit totuși lumea și pentru Steaua. Că galeria vine doar la București, nu se duce și la alte partide din țară. În același timp, campioana CFR  a avut aproape 3000 de oameni la un meci acasă. În Anglia, pe Wembley, două echipe de Liga a 3-a au adus peste 80.000 de oameni, ne anunță Mironică. Ce comparații! * Stoian, Matei și Rusescu nu prind lotul Stelei pentru că așa vrea Becali, chiar dacă Teja nu recunoaște. E grav și trist că nu li se dă șansa să arate ce pot, așa cum Man și alții primesc sute de minute de joc, deși uneori nu fac nimic pe teren.

 

La A3 l-am văzut pe Cornel Dinu atacând-o pe L.C. Kovesi. I se spunea Procurorul, domnului dinamovist, dar credeam că era doar o poreclă. Era mai curând milițian cu ceva carte, un fel de Vadim mic, mic de tot. Tot el l-a atacat pe Victor Rebengiuc și pe Mariana Mihuț. Tot cu trimiteri la dosarele Securității. Cât venin a acumulat Mister Dinu.  *

 

La România TV marii analiști au stabilit deja cum vor fi alegerile prezidențiale. Cristoiu, Chireac, Roșca Stănescu știu tot și nu au îndoieli. Îi asculți și stai acasă, dacă îi iei în serios. Greu vezi atâtea mutre antipatice pe un singur ecran.

Concursul simpatic moderat de Andi Moisescu ”Pe bune ?” nu beneficiază de un colectiv aplaudac prea inspirat ales. Am văzut niște mecle de dudui triste, fără cea mai vagă reacție la spusele invitaților care chiar aveau haz. ProTV, luați altele sau anunțați-le când să zâmbească măcar!

 

Cine-i sancționează pe jurnaliștii incapabali să adreseze întrebări cu sens? Când scăpăm de strâmbe și inutile insinuări? Teja este și așa dominat de un limbaj lemnos, sărac, nenuanțat. Oricum va repeta aceleași răspunsuri. Îl întrebi de ”blatul” cu Astra de parcă ar putea confirma așa ceva? Teja nu a avut rezultate , iar dacă țin cont de cum arată echipa, e greu de crezut că poate lua titlul. Dar pedelalatul în gol al unor indivizi cu ecuson de jurnalist nu ajută la nimic. Spun asta pentru că aceste conferințe de presă se dau la teve.

Costin Mărculescu, cândva actor, abonat al emisiunilor de scandal, a ajuns acum specialist în descoperirea blaturilor. El este suporter al Craiovei, iar în studio, Grigoroiu n-a invitat niciun suporter al Stelei, cum era minimal decent, dacă tot se discuta despre un așa-zis derby de duminică seara, FCSB-Craiova. Mărculescu era ferm convins că Astra s-a lăsat bătută de Steaua. Intervenția lui Becali (cum altfel?) n-a lămurit nimic. Faptul că     U. Craiova face plângeri de acest gen este de porc, dar e stilul știut în campionatul nostru.

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a fost Digi24, la emisiunea În fața ta. Printre puținele programe rămase încă în grila postului. Caloriile suplimentare se dau jos foarte greu, uneori dupăun hamburger tragi o săptămână. Este o persoană care știe, care nu te sperie cu soluții extreme.

Am înțeles că la Românii au talent s-au înregistrat cifre de audiență fabuloase. E clar că revenim la Cântarea României. Structura programului e tot mai aproape. Acrobații, dansuri, dresură de câini, folclor octogenar, corulețe de copii, tot mai puține cântări pe bune.Injurături scăpate de jurați și lăsate voit în montaj, arată că goana după rating e fără scrupule. Aspectul major reținut de fiul meu minor (7,4 ani) a fost înjuratura lui Călinescu. Am motive să reclam la C.N.A. sau se vor sesiza singuri ”meseriașii” de acolo?

Florin Călinescu a dat Golden Buzz unei fete frumoase din Republica Moldova (cum altfel?) care a cântat bine, dar nu fantastic. Treaba lor, a celor de la ProTV. Nu înțeleg de ce Mihai Petre vrea, cu orice preț, să ne convingă că ar avea simțul umorului. Îl informez că n-are!

Tot presarii insistă pe un presupus, dar inventat, conflict dintre Nicolae Stanciu și Dumitru Dragomir (redevenit un fel de oracol, care trebuie întrebat de fiecare dată cum a fost, ce părere are). Jucătorul a vorbit decent și a răspuns agasantelor întrebări ale jurnaliștilor. Dacă Dragomir este doar un simplu spectator (cred că e mult sub nivelul unuia cu bun simț) să-și vadă de pensie și să nu mai intervină în toate emisiunile de fotbal. Straniu e că din hulit și toxic ce era, a devenit competent, echilibrat și izvor de lumină! Jocul lui Stanciu n-a fost în cele două meciuri excelent, dar  nu coboară sub nota 6-7, adică în media echipei. Unii nici n-au observat că i s-au dat sarcini defensive, ocazie bună de a greși, deși fizicul nu-l recomanda să facă așa ceva. Poate ne explică dl. Contra. Mă surprinde că antrenorul n-a reacționat nicio secundă în favoarea jucătorilor. S-a aruncat doar în propria apărare. Asta spune mult despre caracterul lui!

Roger FedererRoger Federer a câștigat la Miami, dar adversarul n-a fost în stare bună. John Isner a suferit, dar a jucat până la final. Federer arată că vârsta nu contează pentru un super-talent. La 38 de ani se mișcă fantastic!

James Bond sâmbătă seara e o alegere bună la ProTV. Călărețul zorilor la TVR2 este o alternativă, tot cu pistoale, dar mai vechi, mai western.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here