FOTBALUL NOSTRU, ÎN FALIMENT?

0
30

fotbal faliment*De ce i se pare lui Stanciu că va avea de povestit nepoților despre meciul în care a fost titular la deschiderea unui Campionat European? Pentru că e firesc, e normal. Lui Radu Naum i se pare greșit. I se pare că aspirațiile lui Stanciu nu-s destule. Dar marele comentator nu știe că șansa de a prinde iar să deschizi un C.E, este de 1 la un milion? El n-a citit că presa franceză i-a dat nota cea mai mare lui Stanciu? Pe un canal, care nu dă meciuri, dar se comentează C.E. te aștepți la echilibru, bun simț în analiză. La frustratul Naum e imposibil. Înghite silabe, litere, manipulează, generează dezbateri cu oameni care nu au căderea să comenteze, care se și jenează să răspundă provocărilor sale. Ionel Dănciulescu și Florin Bratu sunt reținuți și vorbitori nu tocmai bogați în vorbe. Cu ei în studio, Naum se simte puternic. De ce e atât de greu să afirmi clar că la golul lui Payet au greșit trei jucători care se uitau la el fără să intervină? A venit Dragoș Grigore și și-a asumat scăparea. De ce n-ar trebui să jucăm strict la victorie cu Elveția? Pe Naum l-a deranjat și faptul că unii au declarat  că speră să joace bine și să obțină apoi contracte mari în străinătate. Și dacă n-o spun, dar o gândesc, care-i diferența? Moralul bun îl asigură emisiunile defetiste de la DigiSport, unde totul pute, toate-s greșite?
Iordănescu văzut de GSP este cel pe care-l bănuiam. Dar marii jurnaliști au așteptat până acum ca să-i sară la gât. Altfel riscau să nu prindă acreditări. Aerul de la lot e irespirabil, generalul e dictator, colaboratorii săi sunt tot mai nervoși, Viorel Moldovan nici nu mai vorbește cu el, țipă la jucători, gafează în declarații, dezacordurile sunt tot mai multe și mai penibile. Practic, nimic nou. Acest om n-a mai antrenat de 10 ani, a fost parlamentar. Jurnaliștii știau asta, dar ei se gudurau pe lângă pe lângă noul șef al FRFși antrenorul General!
Ionel Ganea are curajul să-l atace direct pe marele Gigi Becali, spre disperarea moderatorului Dan Filoti. Ganea spune ce știe toată lumea de acolo, dar n-o afirmă, de teama Sf. Gigi.
Se anunță , pe canalele de sport, FALIMENTUL echipei RAPID! Tocmai s-a calificat în Prima Ligă! Decizie nedefinitivă. Dar patronii de azi ai Rapidului nă răspund de nimic?
Mititelu a fost victima unui abuz. El cere demisia lui Burleanu. Îmi devine simpatic, Mititelu. Justiția i-a dat dreptate. 241 de milioane euro au de plătit foștii șefi Dragomir și Mircea Sandu (168 de milioane de euro este suma la care sunt evaluate toate loturile echipelor din Liga I; 16 milioane de euro este bugetul FRF în 2016; 38 de milioane de euro pe an este bugetul LPF). Pe lângă condamnarea cu suspendare la 3 ani. Mititelu susține că vrea ca echipa Universitatea Craiova să revină în campionat. Să dispară CSU Craiova, afirma el cu vehemența-i cunoscută. Deocamdată judecătorii sunt de partea lui.
Radu Paraschivescu scrie în GSP despre felul sceptic, nepatriotic în care vorbim despre șansele României în grupă. Și despre atitudinea resemnată a jucătorilor. Miorița e în noi! De ce nu 6 puncte din două meciuri?  Să scăpăm de abordarea meschină a egalurilor. Așa este! Când ai mingea la 3 metri de poartă, atunci dai gol, nu te mândrești cu ratările! Ar fi frumos ca Radu să le dea articolul și colegilor săi de studio din DigiSport 1.
Alibec a fumat în vestiar la pauza meciului. Ăsta da, sportiv de mare performanță! Bravo Șumudică! Dealtfel Alibec a avut cifre statitice zero în comparație cu Andone, pe care l-a înlocuit. Presa scrie că nu respectă nici indicațiile tactice. Păi nu PRESA l-a cerut, l-a impus la națională?

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here