Gabi "Gurita" Nicolau, Eugen Mihaescu, Dragos Docan, Sorin Voinea și Razvan "Lapi" Lupu din nou împreună pe scenă. Ascultă piesa nouă a formației Krypton.

0
308

Formația Krypton împlinește în acest an 30 de existență iar evenimentul va fi marcat printr-un nou album de studio înregistrat în formula care a consacrat trupa. În toamnă, Krypton va organiza concertul aniversar “Krypton 30 de ani“, iar la sfârșitul anului va fi lansat un nou album. Melodia “Supraviețuitor” care va fi inclusă pe CD, poate fi ascultată mai jos.
Povestea Krypton începe cu aproape 3 decenii în urmă, cu numeroase concerte în licee, în mediile studențești, completate printr-o prezență constanta la Cenaclul Flacăra și la festivalurile de profil, piesa “Furtuni, furtuni” devenind chiar un “hit” al Cenaclului.
După ce s-au bucurat de succes cu piese precum “Prietena mea“,”Treizeci de minute“,”Ploaia“, “Adeseori“, “Fetele cu ochii verzi“, “Poveste cu un clown“, “Tatiana” sau “Ora târzie”, și după apariția primului album “30 de minute” (1988) la Electrecord, băieții de la Krypton au intrat într-o nouă etapa creatoare. În 1989 componența trupei se schimbă, “Niki” Dinescu și Cristi Sandu, fiind înlocuiți cu Razvan “Lapi” la tobe și Manuel Savu la chitară solo, urmând ca în octombrie, o voce puternică – Gabi “Guriță” Nicolau – să își pună amprenta asupra noului stil abordat de Krypton.
Încep repetițiile și pregătirile pentru un al doilea album, “Fara teama”, în această nouă formulă, Eugen Mihăescu și Dragoș Docan ocupându-se de compoziția pieselor. Patru dintre piesele de pe acest material discografic – “Cheamă-mă”, “Sunt doar un nor”, “Capriciul IV”, “Fără teamă” – apar la TVR în emisiunea lui Petre Magdin. Cu noul album, Krypton se poziționează într-o zonă încă ne-explorată pe plan național – neo clasic rock metal – și sunt invitați să concerteze în deschiderea unor nume mari ale rock-ului internațional: Ian Gillan Band, Uriah Heep, Nazareth.
Anul 1991 aduce un nou album de referință intitulat “Lanțurile”, urmat de concerte în București, în Piața Guvernului în fața a 40 mii de oameni și la Constanța, în sala Casei de Cultură. Acest dublu album are la bază textele poetului Adrian Paunescu și a fost înregistrat în urmatoarea componență: Eugen Mihăescu, Dragoș Docan, Sorin Voinea (claviaturi), “Lapi” Razvan, Gabi Nicolau “Guriță” și cu participarea extraordinară a lui Ioan Luchian Mihalea & Song și Cristi Ilie (ex-Voltaj). “După atâta timp în care ne-am “ascuns” în toți anii respectivi după vorbe și rime ce nu spuneau nimic, printre verbe și metafore bolnave ce-ți creau stări și repulsii că nu puteai spune lucrurilor pe nume, aveam acum muza la masa noastră” – Eugen Mihăescu.
 
Vă puteți reîntâlni cu trupa Krypton pe 16 mai în Music Club (str. Bărăției nr 31, București), ora 22.00. Biletele costă 30 lei.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here