Gâlceava rivalelor, obsesie pe micile și tristele ecrane

0
59

Cronica de Simona Catrina publicată în Adevărul pe 1 septembrie 2014

RĂFUIALĂ. Treptat, talk-show-urile mondene s-au redus la forfecarea unor așa-zise iubiri mărețe din showbiz. Ilustre necunoscute cu pretenții de staruri se bat pe masculi mediocri și aroganți.  

 
Într-o seară, am cântat la telecomandă vreo jumătate de oră, încercând să găsesc un post unde să mai văd și altceva decât politică sau grenade sexy care își bârfeau rivalele și își apărau amanții duplicitari. A fost aproape imposibil. Doar la Acasă TV era altceva (o telenovelă, normal), dar după ce am văzut că Mustafa și Mohamed erau cu nervii praștie fiindcă se mărita una, Nazira, am simțit cum crizele lor cabotine îmi afectează sistemul imunitar. Așa că m-am întors la posturile colorate.
 

Mița Baston lovește din nou

Misty

De colo până colo, era tot o jale. Fosta iubită a fostului iubit al Andreei Bălan, cântăreața Misty (Alexandra Pavel), suspina pe canapeaua de la WowBiz, între Mădălin Ionescu și Andreea Mantea. Altă jelanie era la Capatos, unde Victor Slav luase o mină gravă, spre a vorbi despre exasperanta lui poveste cu Bianca. La Agentul VIP, Brancu descosea o tipă de care atunci am auzit prima oară-n viața mea, Denisa Botcari, o agitată. Ea se încaieră cu Mădălina Pamfile (altă fătucă de care nu auzise nimeni până nu s-a dat în stambă cu Radu Mazăre), din cauza unui fotbalist.
 
Botcari era cumplit de obositoare, nu știu cum de nu i-a căpiat pe toți în platou, că pe noi, cei de-acasă, ne-a stors. Nu știu nici cu ce se ocupă ea, probabil cu nimic. Cică e un fel de fotomodel, mă rog. Cât a trăncănit, a stat numai cu o mână-n plete, n-a fost chip să-și lase ciuful în pace. Agita și microfonul, astfel că auzeai din două-n două cuvinte. Nu că ai fi avut ceva de pierdut. Nu-i spunea și ei nimeni: da’ mai lasă, fato, unealta aia în pace, zici că ești prima oară la televizor! Persista în bâțâială, îți era imposibil s-o urmărești, mai ales că spunea numai prostii, mă iertați. Povestea ea acolo cum o doare-n cot de Pamfile, că ea are vreo patru bărbați și acum pleacă la Londra – ca să cugete cu care dintre ei rămâne, pesemne. Că, într-o zi, cum stătea ea de vorbă cu magnificul fotbalist Daminuță, la clubul lui sportiv, a venit și Mădălina asta și uite-așa s-a construit spontan un triunghi amoros acolo, de-a-n-picioarelea.
 
Altă poveste zguduitoare vine, cum spuneam, de la Misty. Mai drăguță și mai coerentă decât Botcari, a reușit totuși să scoată din sărite o țară întreagă, după ce-a povestit cu lux de amănunte cât de mult îl iubește (sau l-a iubit sau îl va iubi, nici ea nu știa prea bine) pe acest Keo, deși el umbla și cu Andreea Bălan în același timp și le trata, evident, ca pe două proaste. Dar Misty acceptă asta cu o seninătate care, pe lângă faptul că e ridicolă, e și nocivă: așa învață adolescentele de azi că iubirea adevărată presupune să rabzi orice umilință, orice mizerie și orice fel de circ, numai ca să nu-ți ia alta comoara de ticălos pe care-l ai (sau nu) la ușă. Poveștile de harță și spadă ajung la TV, dar acolo ouăle acestor istorii penibile se tranformă în larve care o iau la sănătoasa prin creierii tinerilor, îmbolnăvindu-i de stupiditate cronică. Eu nu spun să tranformăm televiziunea în amvonul de unde predicăm învățături puritane și rigide. Dar de aici și până la a oferi telespectatorului numai modelul unor femei superficiale, care se încoclețează ca fraierele de dragul câte unui fitecine, e un pas exagerat. O modă toxică.
 

Adio, dar rămâi, dragă, cu mine

Bianca și Victor

În timp ce pe mai toate posturile cu emisiuni gălăgioase găinile își disputau teritoriile erotice, cocoșul cânta la Capatos (Un show păcătos). Victor Slav se văicărea că povestea lui cu minunata și ingenua Bianca Drăgușanu a fost făcută ferfeniță de către (ați ghicit) presă, frate. După prostiile care se înșirau, chipurile, pe la televizor și prin ziare, ei doi, porumbeii neamului, nu se mai puteau ciuguli în voie, din cauza stresului. Probabil tot din cauza nervilor cauzați de presa infamă, Bianca o ștergea de-acasă cu Cristea, prin vacanțe mai mult sau mai puțin secrete. Aici, Slav a ținut să precizeze că a fost și vina lui, pentru că a ținut morțiș să facă nunta asta, numai așa, de-al naibii, pentru că la televizor se insinua că e o făcătură de marketing-showbiz și că, de fapt, ceea ce vedeam noi nu era adevărat. Acum sunt cumva din nou împreună, dar nu chiar împreună, divorțați, dar prieteni, dar iubiți, dar de fapt fără jurăminte, dar mai vedem, nu știu, lucrurile sunt complicate… Cam asta era, în concluzie, întortocheata idee a lui Victor Slav despre posibila actuală și reluată poveste de amor năuc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here