Gene Simmons: „Rock-ul a murit. Dar nu a murit de bătrânețe ci a fost ucis”

0
45

Gene Simmons este de părere că rock-ul a murit iar trupele la început de drum, care își compun singure muzica, nu vor putea să trăiască din muzică.

 
Liderul grupului Kiss susține că industria muzicală este „croită” în așa fel încât nu mai susține artiștii creativi care au nevoie de timp și spațiu pentru a se dezvolta. Simmons a declarat pentru Esquire că sfatul lui pentru tinerii muzicieni este „să nu renunțe la job-ul lor, muzica este o pasiune frumoasă, dar dacă vreți să trăiți, trebuie să aveți o meserie”. Gene a adăugat: „Rock-ul a murit în sfârșit. Nu a avut o moarte naturală. Rock-ul nu a murit de bătrânețe. A fost omorât. Când eu eram la începutul carierei, aveam în față un munte de nestrăbătut. Dar în momentul în care aveam un contract cu o casă de discuri lucrurile se schimbau radical. Casa de discuri te finanța atunci când aveai material nou dar și atunci când porneai în turneu. Toată industria muzicală punea umărul pentru a-i ajuta pe următorii Beatles, Stones, Prince, Hendrix. Noi eram susținuți la fiecare pas. Mai sunt și astăzi case de discuri care aplică această politică pentru muzica pop, pentru rap și într-o oarecare măsură pentru country. Dar pentru performerii care ăși compun singuri piesele, pentru creatorii din rock, soul și blues totul s-a sfârșit”.
 
Gene Simmons a fost intervievat chiar de fiul lui Nick Simmons, iar rockerul a subliniat faptul că industria muzicală vrea astăzi „produse” gen Gangnam Style a lui Psy. Sunt foarte trist când mă gândesc la puștii de 15 ani care repetă în propriul garaj, care strâng bani pentru o chitară și un amplificator Marshall. Din păcate aceștia nu vor avea niciodată șansa pe care a avut-o generația mea. Din nefericire toate încercările lor sunt deja sortite eșecului. Industria muzicală nu mai susține rockul. Și este o prostie că se dă vina pe faptul că generațiile noi nu mai ascultă acest gen muzical. Nimic mai fals. De fapt interesele sunt altele”.
 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here