GOPO, GUȘĂ, BEGU ȘI ALTELE 22.03.

0
140

SCANDALUL MANELELOR A UMBRIT EVENIMENTUL GOPO

Eu am văzut la Digi24 secvențe din Gală, fără partea manelistică. L-am văzut pe Vlad Rădescu, vorbind frumos despre Horațiu Mălăele, l-am văzut pe Stere Gulea premiat și emoționat, am văzut-o pe Irina Sîrbu cântând ”Ani de liceu” în variantă jazzistică. În trupa ei este și excelentul pianist Puiu Pascu. În sală erau și actorii din ”Liceenii”. Sigur, a vorbit și Tudor Giurgiu, dar el putea să fie mai atent cu momentele artistice aduse în scenă.

GUȘĂ, ROMÂNUL VERDE

Omul a luat-o razna. Merge prin țară, se expune ca moderator, analist, consultant, actor. L-am văzut pe la Suceava, cu bundiță, cu fundiță tricoloră…Ne dă lozinci patriotice, muzică din zonă (un fel de caravană de pe vremea lui Adrian Păunescu). Mieros, grețos, tendențios… am trecut imediat la TVR2 unde era ”Anatomia lui Grey”.

 

NAȚIONALA DE HANDBAL UNDE E?

TVR1 și TVRHD ne oferă jocurile unui turneu puternic din Franța. Joacă echipele naționale din Franța, Norvegia, Danemarca și România. Ne-au considerat buni și ne-au invitat. Au luat țeapă. Ne-am dus cu un lot încropit de Martin Ambros. Franța, multiplă campioană, ne-a spulberat la 10 goluri diferență. Grav e că echipa n-a arătat nimic. Apărare aproximativă, atac fără jucătoare de la 9 metri, extreme relative. Doar Crina Pintea și portarii nu pot duce o echipă. Am ratat 4 lovituri de la 7 metri, au fost pase greșite, jucătoare cu vechime (unde-i tineretul?) fac pași în atac. Am văzut și jocul dintre Norvegia și Danemarca. Alt nivel, spectacol plăcut. Norvegia a câștigat, dar s-a jucat. Un turneu amical, dar imaginea echipei naționale iese șifonată rău. Au lipsit, nu numai Cristina Neagu, dar și Buceschi, Curea, Udriștoiu, Dragut precum și tinere de la Zalău, Brașov sau Vâlcea. La Clermont-Ferrand sala arată frumos, era plină și s-a auzit și o galerie românească. Cu un federal ca Dedu și cu un selecționer străin, care le vorbește fetelor, toate românce, într-o engleză relativă, nu vom mai prinde un loc 4 ever!

IRINA BEGU ARE O PROBLEMĂ

Greu de imaginat să vezi de două ori același joc. Begu a avut-o adversară pe Bianca Andreescu (Canada). În urmă cu 10 zile, sau așa ceva, a condus-o, după care a pierdut cu 2-1. Era la Indian Wells turneu câștigat de Andreescu. Acum, la Miami, avea 6-4 și 5-1! A pierdut cu 2-1. În setul decisiv nici n-a mai mișcat. Bianca a arătat putere mentală, a arătat că nu contează unde te naști, ci cum ești pregătit pentru marile competiții. Begu este într-o lungă eclipsă de formă. Sigur, pe banii ei, pe sănătatea ei. Joacă pentru ea, face cum dorește. Eu am ținut cu ea! * Monica Niculescu a câștigat primul joc de la Miami și va juca cu Muguruza.

DRAGNEA ȘI SPITALIZAREA

S-a vorbit enorm despre ce face, sau nu face, al treilea om din stat cu sănătatea lui. E la spital, se operează, nu e nicăieri? Firește că era esențial și obligatoriu să apară un comunicat clar și medical, dar n-a fost așa. C.T. Popescu a punctat cu acid și argumente această nefirească situație la Digi24. Ministrul sănătății ne-a spus că Dragnea e în București. Era secret de stat? S-a procedat exact ca pe vremea comuniștilor, spunea CTP. Fl. Iordache ne-a asigurat că nu există diferență între spital de stat sau privat. Zic și eu: ”Ba du-te tu!”. * Și președintele Iohannis a fost taxat pentru acel neinspirat ”aproape” decis pentru un Referendum, pe care-l putea gândi de vreo doi ani. N-a fost firesc nici locul ales pentru a vorbi despre acest aproape referendum, a subliniat crâncenul Popescu.

TVR1 ȘI TVRHD AU TRANSMIS SPANIA-ROMÂNIA U21. ȘTIAȚI?

Zilele astea naționalele noastre U17 și U19 au luat bătăi teribile în meciuri oficiale. Tineretul U21 a pierdut elegant amicalul cu 1-0 în Spania.În prima repriză n-am văzut nimic, nici nu cred că ai noștri au trecut de linia de centru. Băieții lui Mirel Rădoi s-au mișcat ceva mai bine în partea a doua.Apărarea cam subțire. Despre omogenitatea lotului nu se poate vorbi, dar dacă vor veni și cei preluați de Contra, echipa va arăta mai bine. Și la Granada a existat galerie românească. * Mihai Stoichiță, mahăr federal, avea un sictir suprem când a fost întrebat de cele 10 goluri încasate de echipele noastre de juniori. Adică i se părea firesc. FRF nu-și asumă nimic? Nici selecția, nici condițiile de pregătire, nici lipsa de capacitate fizică, nici alegerea antrenorilor? * Luni, pe TVR1 (ora 19,00) România- Danemarca la tineret. Amical interesant.

DAN PETRESCU REVINE LA CFR CLUJ

Așa susțin cei de la DigiSport1. Minteuan n-a pierdut niciun joc, dar orgoliile sunt mari. Poate de data asta nu vor mai ceda în fața unei echipe din Luxemburg. Petrescu vine la sigur și la bani mulți. Bravo lui! A negociat la sânge și a obținut ce și-a dorit.

 

FILOTI NEINFORMAT!

Oftățel, șușotel nu știe ce se petrece în lumea fotbalului. Afirmă senin că vine lumea la meciurile de old-boys. Acțiuni, de regulă, umanitare. Îl informează Daniel Pancu de opusul. Că nu vine lumea, că afară se adună mii de oameni care donează, care se bucură, iar la noi nu e încă tradiție, că se adună cu greu câteva sute de persoane.* Urmează partida de la Voluntari pentru Andone, pentru cariera lui strălucită. Un Steaua-Dinamo (old boys)  tot cu miză umanitară. Încasările se vor dona pentru cazuri sociale.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here