Guzu (16 august 2008)

0
84

Costinesti, meciul „Cre…escu VS Compact, 0-1”
Daca bine imi amintesc, era in 1983,Iunie, dupa un turneu de 40 de zile prin tara, cu Compact (cand Paul a inceput compunerea piesei „O noapte si o zi”, intr-un hotel din Piatra Neamt, unde mi-a aratat primele note, pe basul „Fender Jazz bass” al lui Teo ), inpreuna cu Iris, Holograf, Catarsis (sper ca imi amintesc bine de trioul folk, condus de Mircea Rusu, ca, din pacate nu am gasit nici o informatie pe net despre acest trio, desi, parerea mea, ca au avut un „project” senzational) am ajuns la Costinesti sa ne ocupam pozitiile pe terasa „Restaurantul Tineretului„.
In doua zile am instalat totul (P.A., lumini, amp-uri, scule etc).
In ziua de deschidere a localului a sunat totul perfect, cum trebuia: Rock Power!!!
Nu scriu aici numele intreg al sefului de restaurant (il voi numi Cre….scu), ca oricum omul a fost executat cu cativa ani mai tarziu pentru un caz de furt si delapidare in mare, in legatura cu un abator.
Ei… acest om nu era impacat cu legea, dar nici cu muzica Rock!….. Insa era mare boier, de exemplu isi importa pepeni din Grecia, pe cand in Romania nu gaseai o singura lebenita coapta in Iunie :)))
Nu-i placea deloc de Compact, dar ce sa faca, nu el decidea (ci BTT-ul sau Gogoasa, cel putin eu asa imi amintesc) cine sa cante in acel local!!!
Desi se credea atotstiutor si era mare mafiot in orasul din Oltenia, de unde a venit cu intreg personalul! Puneau marar in fiecare mancare, fie ce-o fi ea :)))
Avea o caseta, cu ultimele slagare „Disco„, care in fiecare zi suna fara sfarsit.
Nu am nimic cu muzica disco, dar o singura alegere pe o caseta e cam enervant!
Va ganditi, o (una=1) caseta audio (CD-uri inca nu existau) de 60 sau 90 de minute, care in fiecare zi ne bombau cu „Blue eyes„…. non stop, timp de patru luni in sir!!! :((
Dupa o saptamana, intr-o dimineata, baietii din trupa au inceput sa repete o piesa noua din repertoriul trupei Canadiene Loverboy numita „Always On My Mind„, fara sa tina seama, ca pe tarasa suna caseta favorita si unica a sefului! 🙂
Na…. in clipa aceea a sarit siguranta in mintea oricum intunecata a sefului Cre….scu….!!!
Explodand, a iesit din biroul lui, a zbierat catre chelnerul sef (am auzit cu urechile mele, fiind langa mixer, auzeam mai mult, decat Paul si baietii de pe scena ):
„Cum isi permite „Trupa lui peshte” sa deranjeze linistea diminetii????!!!!…. nu e de-ajuns ca in fiecare seara, pana-n zori imi zgarie urechile cu prostiile lor???!!!
Ia du-te Ionutule si opreste-i, ca nu stiu ce fac cu tine!!!”
Chelnerul sef, ca un soldat fidel al acestui dictator… nu a gasit alta cale decat sa ia o sticla de bere in mana si s-a dus pe scena, direct la Andrei Hidan, care pe-atunci era claparul „Compact„-ului (sper ca im amintesc bine de numele lui, deoarece in biografia trupei nu s-a amintit de el) si a spus baietilor: daca nu va linistiti si nu opriti acest „ZGOMOT” va rup orga in doua….tinand sticla de bere asupra clapelor, cat p-aci sa-l scape!!!
Tin sa mentin ca erau instrumente ultimul racnet (Fender Rhodes Piano si un Roland adus nu demult din occident, care costau o avere).
Andrei s-a speriat, s-a oprit din cantat, la care Costi Camarasan, de obicei, cel mai nervos om din trupa vroia sa sara pe chelner!
Paul l-a oprit, l-a calmat, dar nu a uitat incidentul!!!
Seara, trupa „Compact” trebuia sa-si inceapa concertul de fiecare zi.
Publicul, multi fani ai trupei au venit sa asculte „Compact”, mai ales ca era pe gratis, fata de concertele cu sali pline din tara, unde, oricum trebuia sa plateasca biletele de intrare!!!
Ora opt, nimic, ora noua, nimic……
Cre….scu statea ca pe ace… ca publicul incepea sa plece de la fata locului… mai ales ca (mai tarziu am aflat) o mare parte din vanzari ii intrau direct in buzunar, datorita unui abator care-i livra carne pe negru!!!
Teo ne spunea zambind: No, baieti acum sa-si puna caseta favorita, sa vedem cine sta sa manance, sa se distreze aici, dupa ce toata ziua asta suna :))))!!!
In fine, pe la ora zece seara, Cre….scu s-a dat batut si a promis, ca nu-i mai futulizeaza pe „Compact”-i, ca nu va fi bine pentru nimeni, (mai ales pt. buzunarul lui)! 🙂
In aceea seara am primit duble portii de gratare, care au ajuns si fanilor inraiti ai „Compact”-ului, care de-obicei veneau la noi de dragul muzicii Rock, al trupei, dar care oameni, de multe ori erau lefteri, ca stateau in Costinesti ca si noi, din Iunie pana in Septembrie, insa fara salariu:)!
Aceasta intamplare e una vazuta si traita de mine, din punctul meu de vedere!
Paul, Lelut: daca cititi aceasta povestire si ceva nu corespunde adevarului (ma refer la Catarsis siAndrei Hidan, ca poate gresesc cu numele lor), corectati-ma!!!
Urmeaza si alte intamplari, daca va mai intereseaza 🙂
Numai bine:
Guzu
Ioan Luchian Mihalea ne ajuta in rezolvarea unor probe, desi era membru in juriu.
Sus pe Terasa Marii, juratii si concurentele castigatoare. Ivan PatzaichinAndrei, o fata de la Brasov cu replici foarte tari, pe locul 2, George Mihaita cu fiul, Miss Costinesti al acelei saptamâni, Nicusor Nastase (seful de la Vox Maris, actual patron tot acolo), locul 3 în concurs,Horatiu Malaele. Jos este Ionel Stoica, venit din partea Televiziunii, detasat la RadioVacanta Costinesti. Am prezentat împreuna acel concurs.
 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here