HOLBĂRI ADUNATE…

0
43

Tibi Useriu
Tibi Useriu

*La TVR1, foarte matinal, Dorin Chioțea explica, puncta vehement că de ce se face caz de acel 2020  al doamnei  premier Dăncilă (două zeci două zeci, în loc de anul două mii două zeci) pentru că și-n engleză așa se spune! Păi bine, măi TVR, de asta ai adus lingăi din exterior? Să ne certe pe toți că am ironizat un șef de guvern pentru vorbire defectuoasă?  Mâine-poimâine se va spune tot direct și Fuck You, nu cum traducea Irina cu ”du-te naibii”?  De fapt așa se traduce și azi în filme.
* De ce se dau secvențe de la un meci Rapid -Steaua din perioada Becali, odată ce tocmai e contestată? Câtă nesimțire la deontologii de la DigiSport? 2013 e perioada denumită ca fiind cu FCSB! Dacă tot militați pentru curățenie și justiție, atunci trebuia să dați secvențe din anii 90 sau cel mult 2002!  Naum, intrebat de Ilie, cum se numea în 2013 echipa, a afirmat că Steaua! El chiar că nu înțelege ridicolul situației! Când vor ei e Steaua…Caricatura din Liga a IV-a ar trebui să-i deranjeze pe toți suporterii adevărați, care iubesc fotbalul, nu semnele, simbolurile, șmecheria, frauda, abuzul de putere. Și nu mă refer cu nimic la Becali( pe care nu-l sufăr) ci la toți cei care au jucat în ultimii 15 ani la Steaua!  * Săracul Ilie Dumitrescu încerca să explice chinuit, poticnit, că pentru el contează echipa care face performanță, adică cea din Prima Ligă!
* Tibi Ușeriu a povestit cu lux de amănunte cum a făcut, cum a reușit în drumurile sale pe gheață! (Realitatea TV, 13.04).  A parcurs 617 km în 7 zile și 4 ore!!!  E fantastică performanța!
* Super potriveală la Kanal D cu vedete multe. Jorge sau George prezintă… Cu Teo, Cabron, Maria Buză și alții.
* Surprize în C.L. Eliminate Barcelona și Manchester City! Juventus a făcut 3-0 la Madrid, exact cu cât a pierdut acasă și a fost eliminată în min 96 printr-un 11 metri cel puțin dubios (așa a fost arbitrajul tot meciul). Liverpool ajunge în semifinale alături de A.S. Roma,Real Madrid și Bayern Munchen.
* Rareș Bogdan (Realitatea) comentează rezultatul alegerilor de la Budapesta și afirmă că Budapesta, ca oraș. arată rău, e prăfuit. Indiscutabil arată mai rău ca-n 1992, dar nici noi nu ne putem lăuda cu capitala noastră. FIDESZ a luat 133 de mandate , iar 200.000 de români din Ungaria l-au votat pe Viktor Orban. Ziarul Magyar Nemzet (are 80 de ani de existență) a fost închis, cel puțin pentru moment. M-am informat și am aflat că a fost închis de propriul patron, nu de premier. Angajații au primit salarii pe trei luni.  20% a luat Partidul Jobbik, un partid antisemit. Analiza de politică externă de marți seara târziu mi s-a părut necesară și utilă. Cr. Diaconescu, Dungaciu, Ion M. Ioniță, Mihail Neamțu erau invitați.
* Pe terenul echipei Juventus București, stadionul Anghel Iordănescu,  a răsunat un cântec cu multiple înjurături și expresii xenofobe. Aceasta era știrea de la DigiSport. Echipa juca cu Sepsi, din Sf. Gheorghe (România). Deci nu era vorba de trimiteri la adresa vecinilor din Ungaria ci la concetățenii din România, cum s-a exprimat Grigoroiu. Se știe că și la meciurile de acasă ale echipei Sepsi se aud scandări xenofobe, că se mai văd și steaguri ungurești, dar tocmai din acest motiv plătim autorități locale, să nu se ajungă la așa ceva. Argumentul unui șef local, cum că nu poate asculta un stick întreg ca să știe ce se difuzează la stația de amplificare a stadionului e demențială. Ba da! Trebuie să asculți tot și să plătești drepturile la UCMR-ADA! Așa aflai și ce texte se aud…
* Atenție, urmează imagini cu un puternic impact emoțional! La ora 11,10 la DigiSport! Unde să fugă copilul, de ce să schimb canalul? Sunteți nesimțiți? Nici de Paște nu vă puteți abține?  De ce era așa de important să arăți că o mașină de cursă îl calcă pe un tehnician pe picior. Nu era destul, dacă o spui?
* Luni la TVR2 am văzut Circ internațional de calitate, iar pe TVR1  un documentar foarte interesant despre povestea unor cimpanzei…
* La DigiSport Matinal iar se vorbea despre Dinamo deși subiectul era meciul Steaua- Craiova. Adică n-au fost suporterii la meci pentru că se pregăteau de Înviere. Tocmai la Dinamo s-au adunat toți credincioșii! De ce e greu să înțeleagă un jurnalist că Pintilii e important pentru echipa lui? Ce caută un astfel de individ la comentat fotbal, dacă e atât de limitat în gândire? Liderul informal al unei echipe e esențial. Ionuț Angheluță e tendențios în tot ce spune. Am văzut că băieții de la Digi sunt premiați mereu de TVMania (o publicație stranie de programe teve). Probabil că nu pentru moralitate. În program nu sunt trecute numele moderatorilor, dar nici pe ecran nu scrie cine vorbește. * DigiSport insistă pe meciul de Liga a 4-a pentru a stabili un record de peste 50.000 de spectatori! Rău a ajuns fotbalul. Doar un joc al manipulărilor și recordurilor jenante. Cine se duce la un meci de amatori?
 
RAED ARAFAT* Raed Arafat e un pervers autentic. Acum propune ca medicii să nu mai poată lucra la stat și la privat, odată ce s-a mărit salariul lor la stat. Le cere să opteze. El a uitat cum s-a strecurat în sistem, cum a creat SMURD-ul și altele. Dacă un medic poate fi performant în ambele locuri, de ce să nu-l lași ? Dacă face ceva de mântuială, îl dai afară. Sau îl dă afară patronul de la privat.
* Duminică seara. Becali era iar gazdă pentru RomâniaTV.Se mută o parte din studiouri la Palat?  A fost Ciutacu ceva timp în urmă,  de zi Sfântă, era Cristina Șincai (îmbrăcată în ie). Cu Ciutacu a vorbit despre politică, subiectul era despre cele sfinte, despre religie, dar și despre Kovesi, că e ortodox bun. Vorbea la pertu cu jurnalista. Creștin autentic.
* La 22,10 îl văd pe Becali fiind gazda altei emisiuni, de la B1TV unde musafir la Palat e Andrei Bădin. Ce se petrece în țara asta? Înțeleg că-și face biserică la Palat. Vorbește numai despre ortodocsie. Diavolul are mai multă putere, se înpuținează dragostea. Oamenii sunt interesați de partea materială. I-auzi! Păcatul avuției, lăcomiei…Iată cine vorbește. El e împăratul banului…Nu-l domină banul pe el. E în Top 10 la Forbes.
* Victorie lejeră cu Maroc la tenis în Cupa Davis. 5-0. Total neinteresant. Contează ce va urma!* Excepțională partida Spania- Germania. Final electrizant. 3-2 pentru gazde, la individual au punctat Nadal (de două ori) și Ferrer.* Arena de la Valencia e arhiplină. Public fantastic. La dublu, doi necunoscuți au trecut de celebrii Lopez-Lopz cu 3-2. Au condus cu 2-0, au fost egalați la 2-2 iar în decisiv a fost 7-5! Pe DigiSport au întrerupt transmisia acestui joc excelent pentru a ne da un meci de dublu fete, de la Charlestone, doar pentru că era acolo Mihaela Buzărnescu.* Am preferat să trec pe TelekomSport 4..*Și partida câștigată de Ferrer a fost una dramatică!
* N-am văzut așa ceva de mult. Grigore Sichitiu nu e lăsat să-și spună părerea despre perioada Daum sau Burleanu. Uite așa, că nu vrea Grigoroiu. Era vorba despre fotografii de la Mogoșoaia, care au fost date jos. Imagini din istoria Naționalei. Ulterior au fost puse la loc. După plecarea lui Daum, probabil. Tonul superior, amenințător al lui Grigoroiu nu cadrează de nicio culoare cu statutul de moderator, de gazdă a unei emisiuni de opinii, așa cum se vrea cea de la DigiSport Matinal. 6.04.
* Scrie Steaua- Rapid pe ecran. O manipulare ordinare. CSA Steaua și Academia Rapid nu-s același lucru cu anunțul. Că e meci de Liga a patra, e treaba cui? Gigi promovează cu disperare, cum n-a promovat nicio transmisie, cu foști mari steliști care invită lumea la stadion. Jenantă abordare, un joc de imagine scump și fără niciun rost. Vor spune că la câtă lume a venit, echipa trebuie dusă imediat în Liga a doua! Veți vedea!
* Handbal cu Ferencvaros- Rostov pe TelekomSport 4. Rusoiacele s-au impus clar. Între timp Gyor câștiga în deplasare la Buducnost.
*Viitorul a bătut cu 2-0 la Iași. Am văzut jocul. Stoican stătea liniștit pe bancă, nimic din agitația cu FCSB. Nici echipa n-a semănat. Adică prima aia suplimentară de la nu știu cine a existat, odată ce pe teren propriu n-am văzut nicio sclipire din jocul de la București. Să înțeleg că funcționează clar o conspirație antiBecali?
 * CFR- Astra 1-1 și declarațiile lui Petrescu continuă să surprindă. Ba sunt  și jucători care descoperă acum că nu e bun sistemul ăsta cu înjumătățirea punctelor. CFR are meciuri în deplasare, așa că va fi nevoie de muncă pentru titlu.*
Ana Bogdan
Ana Bogdan

* Ana Bogdan a reușit să se bată singură într-o partidă cu Muguruza (departe de forma ei știută). La Monterrey. Primul set l-a pierdut cu 6-0, la al doilea putea câștiga de câteva ori, dar a greșit și tactic, dând numai pe dreapta, și tehnic (fileu, afară, neforțate). A avut break, l-a pierdut. De la 4-2 a ajuns la 4-5…și s-a rupt filmul. De câte ori îi dădea pe rever Muguruza greșea…dar a fost prea rar! 5-5 și satisfacția că o mai ține pe teren pe Muguruza. N-a reușit să returneze serva a doua niciodată. 7-5.  Oricum o semifinală remarcabilă pentru Ana!
* Decebal Rădulescu e o altă mizerie din presa noastră. Ajutat de V. Moraru. Reia cazul FCSB…S-a ajuns și la oamenii care bagă bani în fotbal și care, la un moment dat, ajung la pușcărie (Niculae, Copos sau Becali). Rădulescu insinua, fără dovezi, că el știe ce afaceri s-au făcut cu Becali, ce terenuri s-au dat, dar uită să spună că pentru afacerile alea a plătit ministrul Babiuc, în schimb pentru cedarea echipei n-a plătit nimeni. Din păcate reacțiile confuze, soptite, ale lui Ilie Dumitrescu nu ajută pe nimeni, în schimb Dinu Gheorghe pare singurul care înțelege situația reală și a încercat să-l contreze pe pachețelul de primăvară veninos! Tot el ne dezvăluie că Pițurcă l-a împrumutat pe Niculae de la Astra cu 100.000 de euro. Oare de ce? Se întreba strâmbarul? Păi dacă ieși la teve și faci afirmații de acest gen, nu trebuie să dovedești, domnule V. Moraru? Sau CNA?
*De ce invită Bratu suporterii echipei Dinamo la stadion? Nu e echipa cu cei mai frumoși, mai numeroși susținători? Sau numai la bine vin să expună ”coregrafiile” celebre?
* SCM Craiova a bătut la un gol în deplasare (în Turcia) la handbal fete și are șanse mari să ajungă în finala Cupei EHF.
* Doi domni preoți, unul ortodox, altul romano-catolic au explicat multe aspecte la zi ale Paștelui. Pe Digi 24. Printre altele au afirmat că Biserica folosește și internetul pentru comunicare. Unul a spus că nici urarea de ”Paște fericit!” nu e corectă.
David Garret a
David Garret

* Concert duminică seara târziu la A3 cu David Garret. Am avut parte și de o versiune deosebită la Highway To Hell (fără vioară) dar cu instrumentiști foarte buni!
* Marius Lăcătuș ține să se facă de râs prin declarații perfect neinteligente. Să ironizezi FCSB-Steaua, doar pentru acum ești în slujba Armatei, nu e prea drăguț, pentru un antrenor care n-a prea arătat ce știe, ce poate, când a fost angajatul celui pe care-l contestă, G. Becali. Apoi Lăcătuș crede că numărul mare de spectatori (peste 50% rapidiști) ar genera și calitate, valoare pentru fotbalul din Liga a 4-a. Să ajungem și noi în Cartea Recordurilor! Asta spune Lăcătuș! Cu ce? Cu numărul spectatorilor? Asta da, performanță sportivă!
” Din 28 octombrie 2007 până în iunie 2009 a pregătit în două rânduri pe Steaua București, cu o întrerupere de câteva luni în toamna anului 2008. După ratarea titlului de campion în 2009, a demisionat…în septembrie 2010, a fost convins să se întoarcă în România pentru a reveni pe banca tehnică a Stelei, la conducerea căreia a început al treilea mandat în 27 septembrie, însă pe 7 martie a demisionat după o înfrângere cu 0-3 acasă, în fața echipei FC Brașov.”  
Când un fost mare jucător are o carieră de antrenor atât de ineficientă, niciun trofeu, niciun rezultat sonor, nu e decent să faci declarații dușmănoase tocmai față de cei care te-au primit de trei ori!
* Vineri, 13.04 am auzit-o pe Elena Udrea la România TV explicând prin telefon de ce vrea să rămână în Costa Rica. Știe că DNA și Coldea vor condamnarea ei definitivă pentru a demonstra că ei și-au făcut treaba cinstit. Unde sunt toți cei acuzați și plimbați cu cătușe la mâini, unde sunt sumele invocate? * Același subiect e dezbătut altfel la Antena 3. Acolo sunt apărătorii lui Voiculescu. Ciuvică a stabilit că la Felix e abuziv, la Udrea e mult mai puțin abuziv. Se pune întrebarea: câte milioane au scos fugarii din țară? Se referă și la Radu Mazăre? Și la alții din partea asta?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here