TEATRU, CIRC, SCANDAL, FILM, TENIS, AVEM DE TOATE! 30.03.

0
162
TEATRU, CIRC, SCANDAL, FILM, TENIS, AVEM DE TOATE! 30.03.
Vincent Niclo, Jean-Paul Gaultier

NON-DIALOGUL ȘI EXECUȚIA PUBLICĂ LA REALITATEA PLUS

Bulai este, fără dubii, un individ enervant și inapt pentru dialog. Și nu pentru că e din USR. De două zile îl văd repetând acuzele (unele posibil fondate) privindu-l pe Dan Puric și faza cu Teatrul Național, cu propaganda prorusă, anti-UE etc. Dar ultima apariție a fost cu spume.

La Realitatea Plus, Florin Zamfirescu, un actor îndrăgit, dar cu apucături politice evidente, cu reacții isteroide neașteptate pentru un om cu experiența lui, cu trimiteri malițioase la adresa celor din USR (și la comunitatea LGBT) l-a pus la punct pe Bulai (l-a făcut și Bulă pentru că Bulai i s-a adresat cu domnule Zamfir, prezentând scuze imediat)). Zamfirescu l-a jignit, fără să fie taxat. Din contră. ”Maestre, aveți toată admirația noastră!” Imitația de moderator e ruda patronului.

Mircea Rusu, actor, director intermirar la TNB, a vorbit și el, destul de arogant, anunțând că nu are responsabilitate în faza cu pricina, cu revistele din sală. Este exact cel care a refuzat categoric steagul Ucrainei în și pe TNB.  Ministrul Romașcanu, pesedist și mai arogant care l-a ironizat pe Bulai, cum a putut, a ciripit și el în stilul știut.

Apropo, l-am auzit pe ministrul Romașcanu recunoscând (la alt post, la ora 22,37)  că a citit câteva numere din revistă și că prezintă, într-adevăr excese și că n-are ce căuta în sala Teatrului Național. E băgat și Dan Puric la telefon. El cere să se dea pe post conferința lui de o oră și 45, ca să afle lumea că el n-a zis nimic pro-rus.Dar a zis acum la telefon ceva anti-Europa, el e un patriot,un ortodox, un famlist, un român verde, se simte calomniat, suportă critici doar de la cei mai bun ca el.

Culmea e că nu era vorba de ce a spus el în conferință, ci de conținutul revistei ajunsă în sală pe toate scaunele și atitudinile lui Puric în ultimii 10 ani. Altfel, e jenant cât caz s-a făcut (și buba e la televiziuni), iar Bulai n-a ratat ocazia de a se face de băcănie, așa cum numai el știe.S-a lăsat executat prin toate gurile de foc.

P.S. Bulai s-a referit  și la Procesul comunismului (Raportul Tismăneanu) care ar trebui refăcut, odată ce Băsescu a fost declarat colaborator al fostei securități.

Zamfirescu: ”Domnule Bulai, sunteți mamă sau tată”? (Asta scria pe burtieră și mi s-a părut de porc din partea unui universitar al teatrului românesc) B.T.W. Zamfirescu a scris și el în mult comentata revistă, așa că nimic nu pare întâmplător.

Între timp colegul de generație al lui Florin Zamfirescu, Mircea Diaconu, își continuă precampania pe B1TV. Actorii septuagenari au ocupat micul ecran!

STALINGRAD

Nu mă prind dacă a fost programat cu scop propagandistic, sau așa s-a nimerit, dar la Warner Bros, canal la care ajung foarte rar, am văzut filmul rusesc, Stalingrad. Producție 2013. Am văzut în tinerețe numeroase filme de război rusești. Astea se dădeau la tv, se vedeau și la cinema. M-au captivat mereu. Nu degeaba avea colecție de soldați de plumb și țineam cu C.C.A. (Steaua de mai târziu). Așa că am rezistat până la final.

S-a vorbit în rusă și germană. Văzând secvențele de lupte din oraș, n-aveam cu să nu realizez că cele arătate în ultimele 30 de zile în Ucraina, au fost trăite, făcute, de ruși, atunci în 1942-43, numai că atunci se apărau, iar acum au devenit agresori. Sigur, nu lipsesc poveștile de dragoste, gesturile eroice, umane, criminale… Și se murea foarte greu, chiar și cu 10 gloanțe în ei, rușii mai vorbeau, zâmbeau.Povestitorul zice, la final, că mama lui i-a zis de multe ori că el nu știe ce înseamnă războiul. Ce ironic sună azi!

40 DE ANI CU CÂNTECELE LUI CELINE DION

TV5Europe ne-a propus un Teledon cu un pretext excelent, deschis chiar de un medley al  hiturilor interpretate de Celine. Lupta împotriva SIDA n-a fost abandonată și este important că francezii fac astfel de spectacole. Isabelle Boulay, Shy M, Zaz ș.a.m.d. Un teledon esențial! Duetele lui Celine cu J. Hallyday, Garou, Patrick Bruel, Pagny, Michel Sardou, Francis Cabrel ș.a. Un omagiu adus muzicii unei mari artiste, aflate în dificultate de ceva vreme.

 

HANDBAL MULT ȘI FEMININ

Krim Ljubljana a trecut de Ferencvaros Budapesta surprinzător de clar. E drept că Anna Gros a revenit acasă, după ce în Rusia nu mai e loc de stat și a înscris o căruță de goluri. Returul va fi greu. 33-26 în final.

Minaur are șanse să meargă în Final Four în a doua competiție europeană după victoria cu 40-32, contra unei echipe norvegiene, Sola HK, nu de speriat.

CSM a jucat acasă cu Bistrița și a bătut lejer. N-am văzut, pentru că era Gala Patianului Mondial.

SCM Rm Vâlcea a jucat tot acasă cu o echipă daneză, Ikast,  care a dominat-o. Cosmin Băleanu are o fixă cu număratul golurilor separat și la un loc, cu vârstele, cu minutele, cu indicațiile tehnice…În minutul 49 era 29-29!!! Apărarea era lăudată de comentatori și tocmai atunci au curs golurile. 33-39 e rezultatul. La retur șanse minime. Public entuziast, dar nu foarte numeros. Echipa e mult subțiată față de anii trecuți.Arbitrii greci au comis multe greșeli.

Am văzut o repriză uluitoare între Dortmund și Metz. Echipa din Franța a dominat categoric.În final a fost 22-30.

TENIS CU SPERANȚE ȘI ENERVĂRI

La tenis, la dublu Niculescu și Begu au pierdut într-un joc greu de înțeles. Cam toate punctele le-au făcut ele. Și cele pentru și cele contra. Nici n-am reținut numele adversarelor. Au fost două tie-breakuri. Păcat. Begu venea după o mare reușită la simplu, după ce a trecut glorios de Sabalenka (5 WTA). Apoi a jucat sâmbătă cu Sasnovich. A dominat dar a pierdut primul set cu 5-7, tot după o grămadă de reușite și chifle. În setul doi a comis-o cum rar vezi.

Terenul gol, adversara ieșită, un metru de fileu și ea nu dă peste. Rigiditate maximă. Joc greu de urmărit, dacă te implici. Rusoaica a preluat pentru o vreme deciziile tactic și tehnic. Begu are sclipiri, îți dă speranțe și apoi vine chifla inimaginabilă. Am auzit-o exclamând ”Nu mai pot!”, deși avea avantaj. Cu astfel de mobilizare e greu să faci performanță.  A avut și galerie, dar n-a contat. Și totuși a ajuns la 5-3 în setul doi, după unele mingi foarte muncite. După care 5-6. O labilitate cum e greu să înțelegi la cineva cu atâta experiență.

A ajuns la tie-break și l-a câștigat, așa că a avut parte de set decisiv. Au apărut dureri, probleme fizice.  După două ore și ceva niciuna nu s-a dus la vestiar. S-a mers din break în break la 2-2 când am simțit că Irina vrea să bată! Scurtele puse de rusoaică o scot din minți, asta pentru că joacă foarte în spate. A pus și ea câteva foarte bune. La 4-4 s-a enervat iar și cam asta a fost! Rachetă dată de pământ, avertismente de la arbitru. Păcat! Peste 3 ore de luptă și a pierdut cu 4-6 decisivul..

A murit un tânăr poloist de la Dinamo la 23 de ani. Andrei Drăghici s-a simțit rău în timpul unui meci, iar intervenția medicilor a fost inutilă. Tragedie de acest gen nu prea vezi. Eu nu știu să se fi întâmplat la o astfel de vârstă. Am aflat că avea o malformație congenitală. Cu atât mai trist și mai grav R.I.P.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here