HOLBĂRI DE MAI

0
35

cronica tvS-au cam dus competițiile de fotbal intern. A rămas doar Cupa, care pe mine nu mă poate interesa. Nici la play-out nu am motive să mă uit. Aștept Real Madrid- Juventus și apoi drama naționalei noastre.Vom vedea reluări multe.  La polo Steaua a luat titlul al doilea an consecutiv. La tenis intrăm în săptămâna Rolland Garos pe Eurosport. Televiziunile noastre ne toacă nervii cu subiecte de inters politic, juridic și de grup. Se poate vorbi de o ciocnire dintre securiștii unora cu securiștii altora. Presa print face același lucru. Decredibilizarea presei de către presă, cu sprijinul intens al acoperiților și descoperiților din ambele tabere s-a produs. Așadar holbatul devine mai greoi, dar găsesc mereu câte ceva! Filmele pot salva mult. Constat că nu mă mai opresc deloc la două emisiuni de așa zis divertisment: Wowbiz (Kanal D) și cea moderată cu ambiție și adesea cu plictis de Capatos (titlul nou nu l-am reținut). Nici la Antena Stars n-am prea poposit, deși acolo cred că ar fi elemente de comentat. Vine vara, vedem cu ce ne alegem! 
 
Radu Banciu a avut joi seara un pamflet lung despre Digi, despre RCS-RDS, despre serviciile oferite de mara companie. În multe privințe are dreptate. La cum îi poți contacta, la cât de „prompți” sunt în multe situații… Implicit i-a făcut reclamă (chiar și negativă) colegului Dragoș Pătraru de la Digi24.* În Adevărul din 22 mai citesc despre Banciu că i-a supărat rău pe aromâni vorbind urât despre Hagi, Simona Halep.
* Finala Europa League n-a avut prea multe de spus fotbalistic. Un public excelent, moment emoționant în memoria victimelor atentatului de la Manchester, victoria clară a echipei Manchester United (antrenată de Mourinho) în fața foarte tinerilor olandezi de la Ajax. Stadionul din Stockholm a fost o gazdă perfectă! A fost o finală fără spanioli. E și asta o realizare!
*Țineți minte inscripția aia cu „Nicio masă fără pește”? Era și la Gara de Nord. Ei bine, așa  și Radu Naum ,nu poate fără o conversație, fie și fără conținut, cu Șumudică. Urmează o finală de Cupă care nu interesează pe nimeni. FRF a programat-o astfel. Un meci Astra- Voluntari câți spectatori poate aduna? Am reauzit cât de bun este Budescu (absolut adevărat) și că are oferte mari din Golf. Din păcate C. Daum nu-l vrea la națională. Calificarea e ratată, dar FRF nu vrea să înțeleagă că are deplina responsabilitate a celor ce se petrec.
* Eurosport oferă imagini de la calificările Roland Garros. Andy Murray este foarte convins că va juca mai bine decât la Madrid și la Roma. Zice că Openul Francez îi place foarte mult. Vestea proastă este că medicii nu-i dau speranțe Simonei Halep. Probabil că nu va participa.* Tenis mai văd și la DigiSport, de la Strasbourg și Lyon.
Cronica cârcotașilor mai există. S-a ocupat și de zâmbetul excesiv al lui Ristei (malițioasă abordare), de Teo și Bursucul, de Răzvan și Dani… E ceva artificial în emisiunea asta, care-mi plăcea mult cândva. S-a pierdut ceva… oameni, umor… ziceți voi!
* România 9 cu Ionuț Cristache continuă să fie prelungirea posturilor antijustiție, antibinom cu zicea invitatul esențial Ion Cristoiu. Primarul Cherecheș este acolo în studio. Deci nu mai e la pârnaie? Ce repede se ajunge la TVR! Mai ales dacă ai fost drăguț și ai găzduit toată echipa televiziunii la Baia Mare, pentru Finala Selecției Naționale Eurovision din 2016! Plăcut, nu?  Cristoiu a anunțat că poate și el să amenințe. Că știe cum s-au înființat televiziuni, cum au fost angajați sau expulzați jurnaliști, cum au fost trimiși unde trebuia. Cherecheș are și el povestiri din culise, cu UNPR, cu Oprea, Floriana Jucan care a spus treburi nasoale despre Cristian Diaconescu, cum se discuta nașterea UNPR tocmai la sediul MAPN… cum se puteau rupe mai mulți membrii ai PSD.. Bine că a ajuns TVR!  Cherecheș vrea să mergem cu fruntea sus înainte! * Și pe 24.05 tot despre SIPA se discută la TVR1. Gașca lui Cristoiu s-a înșurubat solid acolo. Glorificarea lui Cristoiu se face cu el de față. Există un document semnat de C. Predoiu în 2008(care a negat mereu că ar ști ceva). În studio sunt și Ion M. Ioniță, sociologul M. Pieleanu și avocatul Gh.Piperea (nu mă prind de ce, dar și omul e mereu pe la A3). Mai mulți miniștri au făcut comisii, s-au constatat nereguli…cei din studio citeau raportul în timpul transmisiei…Subiectul e atît de tocat, atît de departe de realitățile noastre, încât nu înțeleg ce vrea TVR să propună. Un canal juridic generat de luptătorii antijustiție? De ce să fie postul public o prelungire a unui ziar privat cu o agendă foarte clară și politică? Parcă vedem o ședință de redacție…Subiectul în sine poate fi foarte important, dar nu pentru noi toți. Șantajul la judecători e grav, dar dacă se acreditează ideea că toți au bube, atunci ce ne rămâne de făcut?Unora le-a luat 8 ani ca să-și amintească ce făceau prin 2009 înainte și după alegeri…Poate și miniștrii Macovei, Predoiu, Chioariu, Stoica, Prună și alții au probleme de memorie! Sau Andronic e singurul care poate spune când vrea el că a uitat. El nu e un simplu jurnalist. A fost angajat în politică, ba la unii, ba la alții.
*Pe TVRHD văd Dr House și asta mă bucură. Nu știu câtă lume mai știe că poate vedea așa ceva!
* Sebastian Ghiță se plânge la sârbi că e persecutat politic. Se discuta cazul lui și la Digi24… Acum am aflat că va fi liber să circule prin Belgrad  contra unei sume nu foarte mari.
* Horia Roman Patapievici a fost la Rareș Bogdan… Destul de repetitiv. Se vede că n-a mai apărut de mult!
*La RTV se ceartă foștii colegi din PDL, Vișan și Cezar Preda, firește tot despre Justiție, Sipa, 2009…
*  B1TV abordează, paradoxal, teme actuale. Circulația din București. Sabin Orcan e invitat alături de  alții fără nume pe ecran..Banda unică RATB…E și o doamnă care vorbește atât de prost românește încât n-am înțeles nimic. Deduc că era de la USR…Între timp experimentele primarului Firea acutizează limbajul suburban al șoferilor!
* La TVR2 Marina Almășan ne oferă iar un circ regizat. Soț și soție. Femeia e profesor de română. S-a cuplat cu un elev de 19 ani, a rămas însărcinată cu junele. Soțul de 45 de ani e uluit, cică. Revoltat și nu știe al cui e copilul??? Nu s-a spus nimic despre divorț. Tânărul e din Sighetul Marmației. Mama lui a aflat de la televizor amantlâcul. A intervenit revoltată. Mama cu 8 clase se referă la sănătate mintală. Profesoara e cu 16 ani mai mare decât puștiul, care e și mic de statură. El vrea să dea la psihologie, vrea să facă și muzică. N-am văzut nimic mai penibil.  Există teste pentru stabilirea paternității, nu e nevoie de TVR.  Erika  și junele susțin că se iubesc dezinteresat. Doamna își dorea mult un copil, dar soțul nu i-a oferit această bucurie… Ea era revoltată că soțul nu i-a făcut nici poezii, nu i-a cântat în 10 ani așa cum elevul a procedat cu talent. Se multiplică rețeta Macron, sau cineva din echipa Marinei are o obsesie?
* Dan Filoti, cel care nu poate vorbi normal pentru că nu-l lasă vocea, a încercat să-l provoace pe Becali (se poate face emisiune de sport fără el?, dar una religioasă? dar una politică? dar una despre penitenciare?). Întrebări mai dâmbe n-am auzit. Cum e aia să-l apere pe Dică colegii de generație de propriul Patron? Filoti se arată surprins de perseverența lui GB privind obținerea titlului de campion la TAS. Odată ce omul știe că a terminat campionatul cu puncte egale cu Viitorul, cu golaveraj mai bun, cu victorii mai multe, iar la meciuri directe pe întregul campionat stă mai bine, atunci de ce să renunțe? Lăsând antipatia pentru GB și staff-ul lui, logica cere și ea nițel respect. Regulamentul e confuz și nu e vina sportivilor sau a suporterilor. Din punctul meu de vedere, nu e nicio nenorocire dacă rămâne Viitorul campioană. Nicio echipă românească nu pare capabilă să prindă grupele CL sau EL! * Conflictul dintre L.P.F. și F.R.F. devine tot mai încins.* Tot mai mulți susțin că acțiunea lui Becali e inutilă.* Între timp la Dinamo sunt probleme cu acționarii, cu eventuala construcție a noului stadion. * Insolvența bântuie pe la Cluj. * Transferurile anunțate, anticipate nu se vor produce prea curând. *

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here