HOLBĂRI ESTIVALE…

0
54

laura bretan
Laura Bretan

* Laura Bretan (născută în 2002 în SUA) a crescut, a fost la Măruță, ne-a convins de calitățile ei excepționale, de bunul simț ieșit din comun. Din păcate va merge spre o nișă evidentă, greu accesibilă…Datorită ProTV a ajuns la marele public!
* Gol senzațional înscris de Ganea de la Viitorul în partida cu Gaz Metan Mediaș(pe 17 iulie). Scor final 3-0.
* Mi-a plăcut de Claudiu Niculescu (antrenor la Voluntari) care a taxat o întrebare imbecilă a ziariștilor. De ce ar trebui el să fie preocupat de ce face Steaua cu Plzen? E minunat când vezi că nici măcar fotbaliștii nu mai înghit prostia jurnaliștilor făcuți la fără frecvență!
* La ”Vorbește lumea” i-am văzut pe soții Duban, informându-ne că sunt de 8 ani împreună, că poate fac și o surioară pentru băiețelul existent. Mare subiect, a meritat să meargă o echipă ProTV la mare pentru asta.
* Finala de băieți la Wimbledon (duminică la 16,10) a fost una frumoasă, fără prea mari surprize de scor. Victorie clară, în trei seturi pentru Roger Federer în fața lui Marin Cilic, un croat valoros, dar ușor suferind.
* FCSB a avut meci greu cu FC Voluntari 2-1. Noul antrenor, cu noul lot n-au convins. O echipă dezordonată de la mijloc în jos, precipitată și fără idei în atac. Au fost multe ratări, dar și multe greșeli individuale. Dică are mult de lucru, dar nu-i prevăd mai mult de 6 luni la echipă, după cum îl știu pe Becali. Dacă n-a fost capabil să aducă jucătorii potriviți pentru posturile cheie, nu are dreptul să latre la lună. Când joacă unul de picior stîng pe dreapta, când îl ții pe Enache în teren tot meciul (deși e catastrofal).
*Pe Cinemax am văzut filmul ” Pele -nașterea unei legende”  În 1958 când Brazilia a luat titlul pentru prima oară, jucătorul a devenit Pele. Frumos făcut…
* Hemingway și Gellhorn (2012) cu Nicole Kidman și Clive Owen este un film cu de toate. Relații conjugale pasionale, adulter dar și  istorie,  cinematografie, război, presă, nume mari, sex..L-am văzut pe HBO3. Vedeți că recuperez încet, dar sigur, tot ce n-am văzut în ultimii 5-6 ani…
* Dacă mă holbez la HBO și văd o secvență lungă, apăsătoare, fără vorbe, știu că e un film românesc. Cu greu am aflat, după ce s-a terminat că e un produs scurt recent ”Un loc liniștit”. Scurt ca minute (23) dar lung și chinuitor altfel. Cadre obsesive care apar la toți regizorii noștri din noul val. Dacă e un eseu, nu trebuie să fie alert și clar? A mai fost unul pe HBO3, Fixeur în regia lui Adrian Sitaru. Ceva mai aproape de noi, dar și aici cadrele lungi nu pot lipsi. Captarea dialogurilor în direct este încă o problemă. Presupun că e vreun film premiar așa că nu mă hazardez să comentez. Mi-a reținut atenția doar faptul că era vorba despre jurnaliști francezi, ajutați de un intermediar român care doreau un interviu cu o minoră din România, revenită în țară după ce fusese vândută în Franța. Traficul de carne vie este o temă actuală, fără îndoială. Tratat așa cum am văzut, nu ajută pe nimeni, nici la înțelegere, nici sensibilizare!
* Am văzut filmul ”Departe de lumea dezlănțuită”. Nu-l văzusem, deși s-a mai dat. Acum am avut stare , răbdare și mi-a plăcut.
* Monica Niculescu și colega de dublu din Taiwan, au pierdut finala de la Wimbledon cu 6-0, 6-0! Cam neplăcut, dar e esențial că Monica a ajuns așa de sus! Felicitări! 🙂
Astra contra unei echipe azere, F.C. Zira . Un joc destul de modest. Rezultat 3-1. A fost primul joc al sezonului, primul meci internațional…
* Decizia de la TAS l-a scos iar pe Becali la vedere. A aberat, a delirat, dar tot n-a rezolvat problemele reale de lot pe care le are.
* B1TV continuă distribuțiile toxice în toate emisiunile. Nadia nu mai poate spune nimic de vehemența unui personaj jenant ca Gelu Vișan. Monica Tatoiu e abonată. Culmea e că Vișan și Tatoiu se atacă reciproc. Pe unii îi deranjează că Iohannis îl ignoră pe Dragnea, care azi a făcut declarații belicoase. Altora nu le place cum se îmbracă Iohannis…Iar l-am văzut pe polițaiul-sindicalist zgomotos D. Coarnă. Se scrie că ar avea un salariu imens, ca tot sindicalistul sărac. * L. Dragnea s-a dus rapid în Israel. Consilierii îi are de acolo. S-a dus să-i vizitezefamiliile.
* La A3 Dana Grecu s-a cotrat iar cu superarogantul C. Ștefănescu.  Un post care nu poate respira fără mutra schimonosită de venin a lui M. Ciuvică.
* Alex Ștefănescu invitat la Rareș Bogdan. Un scriitor, un critic literar cu verb acid privind viața politică.
* Digi24 dezbate pe un ton așezat teme majore din politică și economie. Emisiunea lui Prelipceanu aduce analiști, comentatori, jurnaliști. Marocul ne ia fața în probleme de infrastrucură. Mi se pare normal. Așa că putem rămâne fără Dacia.  Subiectul TelDrum și Dragnea revine seară de seară.
* Mitică Pelican era teribil de agitat la România TV. Ce bine se vede experiența de radio și de activist! * La același post clienții casei o toacă pe Koveși în fiecare oră, în fiecare dezbatere. * Sociologul Pieleanu (de fapt un activist ordinar de partid, un lingău penibil) a afirmat ferm că și pedeapsa lui Dan Voiculescu e exagerată. Tot Kovesi e de vină, nu-i așa? Nu judecătorii dau condamnările? * Bolcaș nu poate lipsi de la nicio discuție. Fostul peremist bradilalic e ideal pentru lozinci naționaliste.
* Venus Williams a cam executat-o pe J. Konta! Poate suntem puțin răzbunați. Venus are 37 de ani! Joacă finala cu G. Muguruza. Va fi partida fetelor cu picioare lungi!* Am ratat, prin somn, partida, dar a câștigat Muguruza în două seturi.
*Timișoara a bătut la Chiajna, dar echipa are probleme în continuare. Jucătorii nu și-au luat banii de 5 luni, pe bază de ANAF! Echipele create pe bani publici au mereu probleme? CSA Steaua nu e tot pe bani publici? *  Altă anomalie jenantă a unui campionat bolnav. Două echipe din Capitală se duc la Ploiești ca să joacă un meci oficial. Dinamo și Juventus…Dinamo a bătut lejer o echipă mediocră.
* La RomTV teoria cu Soros, capul tuturor relelor din țară, este înteținută de fostul peremist Bolcaș, fostul otevist Ovidiu Zară, fostul securist Roșca Stănescu…Evident că ei dețin informații, că ei știu tot. Fără voia lor, atacă și oameni de-ai PSD-ului, cum ar fi  Alin Teodorescu. Au invocat și nume grele ale vieții politice a anilor 90, care nu mai sunt în viață, așa că nu pot reacționa. Cine nu e finanțat de Soros? În afară de cei din studio! Nicio dovadă la afirmațiile, acuzațiile multiple. Cristina Șincai a mimat că moderează emisiunea, dar în afară de dat din cap și vorbit peste invitați n-a izbutit nimic. ONG-urile sunt periculoase? Să fie desființate! De unde au bani? De la Soros. Cam asta s-a înțeles…
* Dalma Kovacs la FANtastic Show s-a descurcat foarte bine…Doru Isăroiu, Ștefan Stan, Ana ?)…Versuri originale pe piese celebre…Ștefan a cântat pe Delilah…Vârciu mai vesel  ca data trecută… Cultul personalității cam intens…Jocul cu bila…cu vorbe de duh scăpate de Vârciu…3 minute pentru o echipă? Imens…plictisitor. Vă dați seama, să vezi asta 6 minute?  Fetele din echipa lui Andrei Ștefănescu s-au străduit, dar el era fără vlagă. Juratul Pepe- Neluțu  observă și el și-i recomadă lui Andrei să plece acasă. O emisiune de divertisment suportabilă…
* BRD Bucharest Open interesează pe cineva? Tribune goale, vreme capricioasă, jucătoare din liga a doua…Nu participă nici Monica Niculescu! Important e că s-au implicat Ministerul Tineretului și Sportului, precum și Primăria Capitalei…citesc bannerele
* Botoșani a făcut egal acasă cu CFR Cluj, dar cred că arbitrul le-a mâncat două puncte celor de la Cluj.
* Galeriile fierbinți se mută în ligile inferioare. A 4-a, a 3-a! Așa reiese dintr-un reportaj dat de DigiSport. CSA Steaua are suporteri înfocați fără a avea echipă. S-a scandat numele lui Lăcătuș, directorul tehnic al clubului. Lumea absurdului la suprem. Se vorbea deja de cum va fi în 2020 când CSA Steaua va juca contra FCSB! Trebuie să ai simțul umorului pentru așa ceva. Eu încă sper ca o anchetă serioasă să vadă cine și cum a făcut în 2003 când s-a renunțat la echipa care aparținea de Ministerul Apărării.* Petrolul are public fidel, are un stadion real și o echipă care poate crește.
* Președintele s-a dus în vizită în Covasna și Harghita. Se spune la RomâniaTV că e prima vizită a unui președinte în ultimii 10 ani! Un grup mic de oameni protestează acolo...în secuime (așa scria pe ecran, pentru că localitatea nu avea nume, nu-i așa?).

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here